Connect with us

Ndërtim

Dyfishimi i kostos së lëndëve të para të ndërtimit izolojnë punimet e kontraktorëve gjigant

Published

on

Një dyfishim i kostos së lëndëve të para të tij ka pasur një ndikim jashtëzakonisht të vogël në përfitimin e kontraktorit strukturor të çelikut Severfield në Angli.

Fitimet themelore të Severfield u rritën me 11% në vitin deri më 26 mars 2022, pavarësisht se çmimet e çelikut u dyfishuan në atë kohë.

“Rritja e fitimit pasqyron gjithashtu aftësinë tonë për të kompensuar rritjen e kostos inflacioniste nëpërmjet një kombinimi të efikasitetit operativ, çmimeve më të larta të shitjes dhe mbrojtjes kontraktuale pasi çeliku mbetet kryesisht një kosto kalimtare për grupin,” tha shefi ekzekutiv Alan Dunsmore.

Të ardhurat për vitin u rritën me 11% në 403.6 milion £ (2021: 363.3 milion £). Fitimi themelor para tatimit u rrit gjithashtu 11%, në 27.1 milion £ (2021: 24.3 milion £). Fitimi total para tatimit ishte kryesisht i pandryshuar në 21.0 milion £ (2021: 20.1 milion £).

Rritja e të ardhurave reflekton kryesisht rritjen e çmimeve të çelikut dhe efektin e të ardhurave të vitit të plotë të DAM Structures që u ble në shkurt 2021.

“Kjo ka rezultuar në një rritje të të ardhurave prej rreth 20 milion £ në 2022, por asnjë rritje të lidhur në rentabilitetin absolut të grupit. Ky efekt pakësues në marzhe do të ndryshonte nëse kostot e çelikut reduktoheshin në nivelet para pandemisë në të ardhmen.”, tha Dunsmore.

Ai përfundoi: “Megjithëse inflacioni dhe presionet e zinxhirit të furnizimit mbeten, ne po i menaxhojmë mirë këto dhe dukshmëria e të ardhurave na jep besim në ruajtjen e pritjeve tona pozitive të performancës për vitin 2023.”

Severfield ka një libër rekord porosish në Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropë prej 486 milion £ në 1 qershor 2022 (nga 393 milion £ gjashtë muaj më parë). Puna në dorë përfshin magazina, studio filmike, zyra, ura dhe stadiumin e ri për klubin e futbollit Everton, për të cilin Laing O’Rourke është kontraktori kryesor.

Gjatë vitit, Severfield punoi në disa objekte të mëdha të shpërndarjes në Mbretërinë e Bashkuar, paketën e parë të urës HS2, Water Orton Viaducts në Midlands dhe një strukturë të madhe industriale në Republikën e Irlandës, e cila tani është plotësisht e përfunduar. Projekte të tjera të rëndësishme që kontribuojnë në të ardhura përfshijnë selinë e Google në King’s Cross, Co-op Live Arena në Manchester dhe Sky Studios në Elstree, së bashku me një numër zhvillimesh zyrash të mesme (duke përfshirë Argyle Street në Glasgow, dhe 30 Grosvenor Square dhe 30 Kolonada e Jugut, të dyja në Londër)./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Fillon prodhimi i vinçi për ngarkesa 3000 tonësh  

Published

on

Kompania holandeze e vinçit dhe inxhinierisë së rëndë Huisman ka filluar punën për të prodhuar një vinç me kapacitet 3,000 tonë për vinçat e rëndë BMS të Danimarkës.

Një aplikim parësor për vinçin do të jetë të ndihmojë në ngarkimin e komponentëve të turbinës së erës në themele dhe anije në det të hapur.

Një ceremoni për të shënuar fillimin e prodhimit u mbajt në mes të qershorit në objektin e prodhimit të Huisman në Republikën Çeke. Dy pjesët e para, prej çeliku të klasës S690, u ngjitën së bashku duke përdorur një sistem robotik.

Huisman përdor gjithashtu prodhimin e shtesave me tela dhe hark (WAAM), për të bërë disa komponentë, duke përfshirë blloqet e grepave.

Në thelb është një printer 3D që funksionon duke ndërtuar shtresa saldimi. Duke përdorur këtë metodë, mund të prodhohen komponentë të përmasave të mesme deri në të mëdha, me formë të ndërlikuar nga çeliku me tërheqje të lartë. Një përfitim kryesor i printimit 3D, thotë Huisman, është se ai redukton ndjeshëm kohën e dorëzimit me një çmim për të konkurruar me falsifikimet dhe derdhjet. Cilësia është gjithashtu vazhdimisht e lartë, tha Huisman.

Dorëzimi i vinçit është planifikuar për gjysmën e dytë të vitit 2023.

Ngarkesat deri në 3000 tonë do të trajtohen vetëm në lartësi të reduktuar./Media Ndërtimi,.

Continue Reading

Ndërtim

Pothuajse 50% e punëtorëve të ndërtimit kanë raste të diskriminimit në punë

Published

on

Pothuajse gjysma e punëtorëve të ndërtimit (49%) kanë qenë dëshmitarë të rasteve të diskriminimit të dukshëm në punë me një tjetër 43% dëshmitar të diskriminimit të paqëllimshëm, sipas një raporti të ri nga O.C. Tanner.

Raporti Global Culture 2022 analizoi perspektivat e mbi 1080 punëtorëve nga industria e ndërtimit nga e gjithë bota.

Hulumtimi zbulon se organizatat po ndrydhin mundësitë e rritjes dhe zhvillimit për disa punonjës si me mjete të hapura ashtu edhe të paqëllimshme. Rezultati është se 38% e punëtorëve të ndërtimit janë ndjerë të përjashtuar nga mundësitë e promovimit në organizatën e tyre, me vetëm 61% që besojnë se të gjithë janë në një fushë loje të barabartë kur bëhet fjalë për rritjen dhe zhvillimin e karrierës së tyre.

“Shumë organizata kanë diversitetin dhe përfshirjen lart në axhendat e tyre, megjithatë me kaq shumë punonjës që ndjehen të diskriminuar dhe të përjashtuar nga avancimi i karrierës së tyre, përpjekjet për përfshirje janë qartësisht të dobëta”, thotë David Danzig, Drejtor Evropian, O.C. Tanner.

Llojet e ndryshme të diskriminimit

O.C. Raporti i Kulturës së Tanner këshillon që për të arritur gjithëpërfshirjen, përfshirja duhet të ndërtohet në aspekte të shumta të përvojës së punonjësve, në vend që të shihet si një ‘iniciativë’ e veçantë.

Vetëm 55% e punëtorëve të ndërtimit të anketuar deklarojnë se organizata e tyre është më e interesuar t’i kuptojë ata sesa t’i kategorizojë, dhe më pak se gjysma (48%) mendojnë se mendimet e tyre përfaqësohen në mënyrë të drejtë brenda ekipit drejtues të organizatës së tyre, hulumtimi nxjerr në pah shkallën e problemit në ndërtimi.

Udhëheqësit duhet të hedhin një vështrim të ri në kulturat e tyre organizative dhe të vlerësojnë nëse ata janë plotësisht gjithëpërfshirës, ​​ose nëse diversiteti dhe strategjia e tyre e përfshirjes është thjesht duke dokumentuar mbi të çarat.

Vetëm kur shumë individë unikë përfaqësohen, respektohen, trajtohen në mënyrë të barabartë dhe integrohen në jetën e përditshme të punës, përpjekjet për përfshirje mund të shihen si vërtet funksional./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Hapet autostrada e re në shkretëtirën më të madhe të Kinës

Published

on

Një autostradë e re që përshkon shkretëtirën Taklimakan në Rajonin Autonom të Xinjiang Ujgur në veriperëndim të Kinës, u vu në funksion të enjten.

E pozicionuar në Prefekturën Autonome Mongole Bayingolin të Xinjiang-ut jugor, autostrada, që lidh Yuli dhe Qiemo, është e treta përgjatë shkretëtirës Taklimakan, shkretëtira e dytë më e madhe në botë me rërë lëvizëse, citon “Xinhua”, shkruan Albanian.cri.cn.

Me shpejtësinë e projektuar prej 60 ose 80 km në orë për seksione të ndryshme, autostrada ka një gjatësi totale prej 334 km, ku 307 km kalon nëpër shkretëtirë.

Autostrada ka pasur një investim rreth 261.5 milionë dollarë amerikanëdhe ndërtimi i saj filloi në tetor 2017./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending