Connect with us

Ndërtim

4.3 miliardë dollarë jepen kredi për linjën hekurudhore aziatike

Published

on

Puna do të nisë në ndërtimin e një linje hekurudhore prej 55 km që lidh Manilën me qytetin e Calamba në Filipine, pas një kredie prej 4.3 miliardë dollarësh nga Banka Aziatike për Zhvillim (ADB).

Projekti përfshin ndërtimin e 18 stacioneve të dizajnuara për të ofruar akses të sigurt për të gjithë, dhe një tunel lidhës për të lejuar funksionimin e trenave të drejtpërdrejtë nga Calamba në stacionet në sistemin e ardhshëm të Metro Manila të Metrosë.

E gjithë infrastruktura do të projektohet për të qenë e qëndrueshme ndaj fatkeqësive dhe e aftë për t’i bërë ballë tajfunëve dhe tërmeteve. Projekti do të zvogëlojë kohën e udhëtimit midis Manilës dhe Calamba me mbi gjysmën, nga 2.5 orë që janë aktualisht me rrugë.

Investimi në Projektin e hekurudhave të udhëtarëve jugor, i cili është pjesë e rrjetit të hekurudhave të udhëtarëve veri-jug (NSCR), është financimi më i madh i infrastrukturës së ADB-së në rajonin e Azisë dhe Paqësorit deri më sot.

“Projekti i hekurudhave për udhëtarët e jugut do të sigurojë transport publik të përballueshëm, të sigurt, të besueshëm dhe të shpejtë për udhëtarët,” tha Zëvendëspresidenti i ADB për Azinë Lindore, Azinë Juglindore dhe Paqësorin, Ahmed M. Saeed.

“Ky projekt përfaqëson investimin më të madh në infrastrukturë të ADB-së dhe pasqyron angazhimin tonë për të ndihmuar Filipinet të arrijnë qëllimet e tyre për uljen e varfërisë, përmirësimin e jetës së filipinasve dhe arritjen e rritjes ekonomike të gjelbër, elastike dhe të lartë.”

NSCR pritet të krijojë më shumë se 35,500 vende pune gjatë ndërtimit dhe mbi 3,200 vende pune të përhershme gjatë funksionimit. Ai do të përmirësojë aksesin në një mesatare prej më shumë se 300,000 vende pune brenda çdo ore udhëtimi për banorët përgjatë projektit, sipas ADB.

Projekti është një nga projektet kryesore të infrastrukturës së Filipineve (IFP) dhe është pjesë e programit të qeverisë për zhvillimin e infrastrukturës “Ndërto, Ndërto, Ndërto”./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending