Connect with us

Aktuale

Barra e legalizimit i mbetet qytetarit, kompanitë që kanë ndërtuar pa leje në Kosovë, do të amnistohen nga ligji!

Published

on

Qytetarët Aktivë me datën 06.02.2022 kishin adresuar tek Fitore Pacolli  Kryetare e Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim, lidhur me disa  shqetësime të rëndësishme me ndryshimin dhe plotësimin e ligjit Nr.06/L-024 për Trajtimin e Ndërtimeve Pa Leje.

Qytetarët Aktivë nuk kanë pranuar asnjë përgjigje, apo sqarim deri më tani lidhur me këto shqetësime.

Vlen të theksohet që  opozita e ka mbështetur fuqishëm ndryshimet në këtë ligj dhe pritet të votohet në procesin e dytë dhe të miratohet në kuvend dhe të fuqizohet.

Shqetësimet e adresuara nga QA, si në vijim:

Në vitin 2016 me vendimin e Isa Mustafës, si ish-kryeministër fillon draftimi i këtij ligji, dhe në vitin 2018 shpallet nga ish-Presidenti Hashim Thaqi.

Ky ligj në asnjë formë në asnjë mënyrë, nuk i obligon për shpenzimet materiale të dënimeve dhe keqpërdorimet në planifikim nga kompanitë të cilat kanë ndërtuar pa leje, pa kushte teknike e shumë manipulime dhe kanë përfituar miliona duke krijuar kaos urbanistik në çdo qytet, por këtë barrë me këtë ligj e bartin komplet mbi kurrizin e qytetarit.

Duke marr parasysh që kaosin e ndërtimeve e kanë lejuar vetë partitë politike me vite, atëherë ata edhe draftojnë dhe votojnë ligje të tilla.

Në vitin 2022, Qeveria Kurti 2 bën ndryshim plotësimin e këtij ligji, i cili pritet të votohet dhe të hyn në fuqi.

Me kërkesë për qasje në dokumentet publike, si po shihet vendimi për grupin punues në vitin 2016 nga ish- Sekretari i Përgjithshëm Arben Çitaku, kur është hartuar ky ligj  grupi punues është vetëm me zyrtarë të brendshëm, pa përfshirje të shoqërisë civile, (përpos AAK), apo profesionistë të lirë të kësaj fushe, ndërsa në vitin 2022 nëse analizohet vendimi i grupit punues është po gati i njëjti grup punues i brendshëm pa gjithëpërfshirje.

Në këtë rast kemi evituar që nuk ka pasur as përfaqësues nacional të organizatave joqeveritare të ndërkombëtarëve, edhe pse veprojnë në këtë fushë as në vitin 2016 e as 2022 të përfshirë në grupin punues.

Edhe me ndryshimet nga Qeveria Kurti 2, barra e legalizimit i mbetet qytetarit, prandaj kërkojmë shpjegim pse ka mbetur në këtë formë edhe me ndryshimet e bëra nga kjo qeveri.

Neni 7-Përgjegjësitë e investitorëve dhe pronarëve të ndërtimeve pa leje

  1. Pavarësisht dispozitave të paragrafit 1. të këtij neni, investitorët e ndërtimeve pa leje me shumë njësi janë përgjegjësit primar për të aplikuar për legalizim sipas këtij Ligji. Nëse investitori nuk e kërkon legalizimin, një apo më shumë pronarë të ndërtimit pa leje mund të kërkojnë legalizimin në emër të ndërtesës.

2.1. Nëse një apo më shumë pronarë të ndërtimit pa leje kërkojnë legalizimin në emër të të gjithë ndërtesës, të gjitha kostot e legalizimit do të ndahen ndërmjet të gjithë pronarëve të ndërtimit pa leje në pjesë proporcionale në bazë të përqindjes së madhësisë së njësisë në raport me ndërtesën;

2.2. Pronarët e ndërtimit pa leje të cilët marrin pjesë në koston e legalizimit mund të nisin veprime ligjore kundër pronarëve të ndërtimit pa leje të cilët nuk marrin pjesë në koston e legalizimit për të kthyer pjesët e papaguara, së bashku me koston ligjore dhe taksat tjera të lejueshme me ligj; dhe

2.3. Pronarët e ndërtimit pa leje mund të ndërmarrin veprime ligjore për të kthyer koston e legalizimit nga investitori, së bashku me dëmet tjera, kostot dhe taksat e lejueshme me ligj.

  1. A mund të na sqaroni qëllimin e ndryshimit të paragrafëve nga viti 2018, dhe ndryshimet në 2022, në të gjitha paragrafet si në vijim:

2018

1.15.2.1. ndërtimin e më shumë kateve se që janë lejuar;

2022

1.15.2.1. ndryshimin e numrit të kateve në krahasim me numrin e lejuar të kateve;

2018

1.15.2.2. zgjerimin e shputës së ndërtesës përtej lejes; ose

2022

1.15.2.2. ndryshimin e shputës së ndërtesës në krahasim me shputën e lejuar; ose

2018

1.15.4. ndërhyrje pa leje në ndërtesat me leje.

2022

1.15.4. ndërhyrje pa leje

2018

1.18. “Ndërhyrjet pa leje në ndërtesën me leje” – ndërhyrje pa leje në ndërtesën ekzistuese me leje ose në ndërtesën e regjistruar në Kadastër dhe RDPP. Ndërhyrjet përfshijnë mbindërtimet, zgjerimet, ndërhyrjet në përdhese, kate, kulm apo bodrum, shtesat/anekset si vertikale ashtu dhe ato horizontale;

2022

1.18. “Ndërhyrje pa leje – përfshinë mbindërtimet, zgjerimet, ndërhyrjet në përdhesë, kate, kulm apo bodrum, shtesat/anekset si vertikale ashtu dhe ato horizontale në ndërtesën ekzistuese që e posedon certifikatën e përdorimit, lejen e përdorimit, apo një dokument tjetër ekuivalent, ose ndërtesën e regjistruar në Kadastër dhe në RDPP;

  1. Njëkohësisht na jepni sqarim pse shtyhet afati deri 2025, si dhe kur do të fillohet me trajtimin e aplikimeve që tani vetëm se kanë aplikuar dhe janë në pritje që 20 vite qytetarët?

Neni 13

Në nenin 21 të ligjit bazik, paragrafët 1, 2 dhe3 ndryshohen dhe plotësohen si në vijim:

  1. Afati i fundit për dorëzimin e aplikacioneve për certifikatë legalizimi dhe për leje legalizimi për përfundim të ndërtimit është 31 dhjetor 2025.

Ndërsa pika 3 nuk figuron?

  1. Dhe dy pikat e fundit dhe më te rëndësishmet është përjashtimi i trashëgimisë kulturore, A nuk kemi ndërhyrje pa leje në trashëgiminë kulturore në Republikën e Kosovës?
  2. Ky Ligj nuk është i aplikueshëm për objektet e trashëgimisë kulturore të përfshira në listën e trashëgimisë kulturore sipas Ligjit në fuqi për trashëgiminë kulturore dhe të cilat konsiderohen të jenë të ligjshme.

5.Si dhe pse askund nuk figuron formimi i taskforcës?

Asnjë përgjigje të vetme apo sqarim nuk kemi pranuar deri më sot.”, shkruan në njoftimn e Qytetarëve Aktivë./Media Ndërtimi

Aktuale

Organet e pajisjeve të ndërtimit në Britani i përgjigjen pozitivisht ndryshimit neto zero

Published

on

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Rishi Sunak ka njoftuar një ndryshim në politikat e qeverisë për arritjen e emetimeve neto zero deri në vitin 2050.

Fillimisht, qeveria tha se do të ndalonte shitjen e makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2030; që tani është shtyrë në vitin 2035, në një lëvizje që Sunak tha se “do të sjellë njerëz me ne”.

Chris Stark, CEO i Komitetit të Ndryshimeve Klimatike të Mbretërisë së Bashkuar iu përgjigj njoftimit, duke thënë se ishte “mendim dëshiror” për qeverinë që të imagjinonte se qëllimet kryesore zero neto mund të arriheshin me një “paketë më të butë” të politikave të gjelbra.

Të dhënat e para tregojnë se industria e ndërtimit pajtohet me këtë pikëpamje.

‘Jo e dobishme’

Chris Cassley, menaxher i politikave të Shoqatës së Punësimit të Fabrikave të Ndërtimit (CPA) tha: “Njoftimi i Kryeministrit shton konfuzionin në sektorin e pajisjeve të ndërtimit në përpjekjet e tij për të hequr naftën nga kantieret dhe për të shkuar drejt karburanteve alternative./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Ekspozita “Emerging Ecologies” eksploron ekologjinë e arkitekturës së mjedisit

Published

on

Muzeu i Artit Modern të Nju Jorkut ka njoftuar hapjen e një ekspozite të fokusuar në projektet e para të realizuara dhe të parealizuara që trajtojnë shqetësimet ekologjike dhe mjedisore. Duke shfaqur vepra nga arkitektë që praktikuan kryesisht në Shtetet e Bashkuara nga vitet 1930 deri në vitet 1990, ekspozita e titulluar “Ekologjitë në zhvillim: Arkitektura dhe ngritja e mjedisit” është e hapur nga 17 shtatori 2023 deri më 20 janar 2024. Mbi 150 veprat e ekspozuara zbulojnë ngritjen e lëvizjes mjedisore përmes lenteve të praktikës dhe të mendimit arkitekturor.

Marrëdhënia e ngjeshur midis mjedisit natyror dhe atij të ndërtuar u bë një temë e rëndësishme duke filluar në vitet 1930, me disa arkitektë si Emilio Ambasz, Charles dhe Ray Eames dhe Frank Lloyd Wright që eksploruan këtë interes të ri përmes projekteve arkitekturore novatore, distopike dhe të guximshme. Shumë prej tyre parashikonin dhe parashikonin efektet ekologjike të mbipopullimit, shterimin e burimeve natyrore dhe efektet e ndotjes. Projektet janë të renditura në pesë grupime tematike: Mjedisi si informacion; Rrethime Mjedisore; Design Multispecies; Eksperimente kundërkulturore; dhe Poetika e Gjelbër.

Gjatë fillimit të ambientalizmit, arkitektët luajtën një rol të rëndësishëm në zhvillimin e metrikës dhe instrumenteve analitike për të kuptuar dhe monitoruar mjedisin, duke e shndërruar atë në një element me të cilin mund të punohet përmes dizajnit. Në vitin 1967, R. Buckminster Fuller konceptoi lojën botërore, një sistem i kompjuterizuar i krijuar për të ilustruar rrjedhën e burimeve thelbësore të papërpunuara, si pambuku, ari, qymyri dhe druri, për ta bërë menaxhimin mjedisor më të dukshëm për një popullsi më të madhe. Printimet e hershme të krijuara nga kompjuteri nga Beverly Willis që datojnë në 1971 janë ekspozuar gjithashtu në segmentin “Mjedisi si Informacion”, duke shfaqur hartat e kullimit, gjeologjinë e vendndodhjes dhe të dhënat e tokës që rrjedhin nga Qasja inovative e Kompjuterizuar e Willis për Analizën e Tokës Banesore (CARLA).

Disa ekspozita të tjera të hapura këtë vit eksploruan gjithashtu ndërhyrjen midis historisë dhe arkitekturës. E prezantuar në Muzeun e Varshavës, ekspozita e titulluar “Varshavë 1945-1949: Ngritja nga rrënojat” eksploroi përpjekjet e rindërtimit dhe rindërtimit në kryeqytetin polak pas shkatërrimeve të Luftës së Dytë Botërore, duke ofruar të dhëna për përpjekjet e mundshme rindërtuese që do të ndodhin në Ukrainë. . Në fillim të këtij viti, Qendra Daneze e Arkitekturës (DAC) njoftoi hapjen e ekspozitës së parë të përhershme mbi Arkitekturën Daneze në Kopenhagë, ndërsa Qendra Pompidou në Paris debutoi retrospektivën më të madhe të punës së Norman Foster nga gjashtë dekadat e fundit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

KESCO: Kosova në vitin 2022 me çmimet më të lira të energjisë elektrike

Published

on

Kompania Kosovare për Furnizim me Energji Elektrike, KESCO, duke u bazuar në raportin e Zyrës së Statistikave të Komisionit Evropian “Eurostat”, ka bërë të ditur se Kosova ka pasur çmimet më të lira të energjisë elektrike në Evropë për vitin 2022.

“Çmimet mesatare për shpenzimin mesatar të konsumit janë 6 cent për kilovat/orë që është afro 25 për qind më lirë se e dyta më e lira, që është Serbia me çmim 7 cent për kilovat/orë. Shqipëria,  Bosna e Hercegovina dhe Mali i Zi kanë çmimet nga 8 cent për kilovat/orë apo më tepër se 35 për qind më shtrenjtë se në Kosovë. Maqedonia e Veriut është edhe më e shtrenjtë, duke shënuar çmimin prej 10 cent për kilovat/orë që i bie afro 70 për qind më shtrenjtë se Kosova”, thuhet në njoftimin e KESCO-s.

Sipas kësaj kompanie, të gjitha vendet e BE-së kanë çmime së paku dyfish më të larta se Kosova.

“Sipas Eurostat, vendi më i populluar i BE-së, Gjermania ka një çmim prej 28 cent për kilovat/orë apo 4.75 herë më tepër se në Kosovë. Ndërkohë, Danimarka, Belgjika dhe Italia janë tri vendet e Bashkimit Evropian të cilat vazhdojnë të paguajnë çmimin më të lartë për energji elektrike, bazuar në të dhënat e Eurostat-it për gjashtëmujorin e dytë të vitit 2022. Kurse sa i përket rajonit, çmimet më të larta të energjisë elektrike për konsumatorët shtëpiakë i kanë Rumania, Greqia dhe Kroacia”, thuhet tutje në njoftimin e KESCO-s.

Sipas KESCO-s, në Kosovë, çmimi për kilovat/orë është 6 cent, që i bie se është gati pesëfish më i ulët se në Rumani, ku 1 kilovat/orë kushton 29 cent.

Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji në Kosovë në mars të këtij viti i ka miratuar tarifat e reja të energjisë elektrike, që janë 15 përqind më të larta se në vitin 2022, e të cilat kanë filluar të aplikohen që nga 1 prilli.

Tarifat e reja u kundërshtuan nga shoqëria civile dhe qytetarët, të cilët ankohen se në bazë të të ardhurave mujore faturat e energjisë janë të shumë të larta./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending