Connect with us

Infrastrukturë

Përmes “Safer to School”, prezantohet nevoja urgjente për të shpëtuar jetë në rrugët e Kosovës

Published

on

Është mbajtur aktiviteti sensibilizues, “Promovimi i Udhëzimeve për “Safer to School” organizuar nga Sekretariati i Përhershëm i Komunitetit të Transportit dhe autoritetet sllovene, raporton Ekonomia Online. Autoritetet sllovene kanë organizuar ngjarjen e dytë promovuese të udhëzimeve për siguri në shkollat e Prishtinës, duke theksuar rëndësinë e zbatimit të udhëzimeve për rritjen e sigurisë rrugore rreth institucioneve arsimore.

Udhëzimet Safer to School ofrojnë masa të gatshme për t’u zbatuar që synojnë rritjen e sigurisë rrugore për fëmijët përreth shkollat.

Agjencia Sllovene e Infrastrukturës aktualisht po zbaton me sukses këto udhëzime në Slloveni që shërbejnë si frymëzim për rritjen e sigurisë rrugore në Ballkanin Perëndimor.Drejtori i Përhershëm i Sekretariatit të Komunitetit të Transportit, Matej Zakonjšek, kujtoi se zbatimi masave dhe udhëzimet gjithëpërfshirëse për të rritur sigurinë në zonat e shkollave kërkojnë përpjekje të përbashkëta të të gjithë relevantëve palët e interesuara.

“Rrugët e sigurta hapin rrugën për të ardhme më të ndritshme. Le të nxitim ndryshimin në Ballkanin Perëndimor, duke siguruar çdo udhëtim, sidomos përmes zonave shkollore, është një hap drejt sigurisë dhe pasurisë”, theksoi ai.

Manifestimi në Prishtinë mblodhi përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Ministrisë i Punëve të Brendshme, ku pjesëmarrës ishte edhe Zv. Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Hysen Durishi, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, qyteti i Prishtinës, Zyra e Bashkimit Evropian, Ambasada Sllovene, Komuniteti i Transportit dhe palë të tjera të interesuara./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Prokuroria Themelore në Gjakovë në aksion kundër shkatërruesve të mjedisit

Published

on

Një kamion transportues dhe një ekskavator janë sekuestruar për shkak të aktivitetit ilegal të nxjerrjes së zhavorrit përgjatë shtratit të lumit Drini i Bardhë.

Lajmin e ka bërë të ditur Prokuroria Themelore në Gjakovë, përmes një njoftimi për media, teksa ka bërë të ditur se në disa fshatra të Komunës së Rahovecit, është duke u degraduar ambienti për shkak të aktivitetit të tillë ilegal.

“Prokurori koordinator për hetimin e krimeve kundër mjedisit, Kastriot Memaj, ka urdhëruar inicimin e rastit për veprën penale ‘Ndotja, degradimi ose shkatërrimi i mjedisit’ nga neni 338 i KPRK-së. Njëkohësisht, në koordinim me policinë, janë duke u ndërmarrë veprime aktive në drejtim të kapjes së kryesve të kësaj vepre penale”, thuhet në njoftim.

Tutje, thuhet se prokuroria mbetet e përkushtuar maksimalisht në luftimin e dukurive të tilla të kundërligjshme që degradojnë ambientin dhe u bëhet thirrje qytetarëve për bashkëpunim në luftimin e këtyre dukurive./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Ura e Kukësit pritet të hapet më 1 qershor

Published

on

Segmenti tre kilometra i aksit Kukës-Morinë, pjesë e Rrugës së Kombit nga mbikalimi i Gostilit deri te ura e Kukësit tashmë është hapur për qarkullimin e mjeteve.

Plot tri javë iu deshën kompanisë koncensionare për vendosjen e shtresave të stabilizantit dhe asfaltimin e njërit segment rrugor që lidh dy anët e Urës së Re me Rrugën e Kombit, ndërsa po punohet për përgatitjen për asfaltimin e segmentit tjetër rrugor në hyrje të Urës së Re.

Konstrukti metalik i urës së re mbi Drin, tashmë është pozicionuar në bazamentin përfundimtar të saj ndërsa po punohet për montimin e pjesëve dhe vendosjen e shtresave të nevojshme drejt përmbylljes së projektit dhe vënien në funksion të plotë brenda muajit qershor, e gatshme për sezonin e verës.

I gjithë trafiku i mjeteve nga Shqipëria drejt Kosovës dhe anasjelltas, përgjatë tri javëve u devijua në qytetin e Kukësit përmes tri hyrjeve dhe një dalje.

Gjatë gjithë kësaj periudhe, nuk u shënuan incidente që kishin të bënin me pengesa në qarkullim për shkak të fluksit, ndërsa u arrit të mirëmenaxhohej siç duhet e me një orar të paracaktuar për mjetet e vogla dhe ato të transportit të mallrave.

Ura e Madhe lidh Rrugën e Kombit dhe dy brigjet e liqenit të Fierzës dhe konsiderohet si një nga urat me hapësirën më të madhe në Ballkan në tipologjinë e saj./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Inspektorati aksion për lirimin e hapësirave publike në Prishtinë

Published

on

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, ka njoftuar se Inspektorati i Kryeqytetit po vazhdon me lirimin e hapësirave publike.

Rama përmes një postimi në ‘Facebook’, ka bërë me dije se po lirohen hapësirat që janë zënë me terrasat e lokaleve, në qendër në afërsi të “Pallatit të Rinisë”.

“Nuk lejohet uzurpimi i pronës publike! Inspektorati i Kryeqytetit po vazhdon me lirimin e hapësirave publike të cilat ishin nxënë dhe po shfrytëzoheshin si pjesë (terrasa) të lokaleve. Këto ditë një e tillë është duke u larguar në zonën qendër në afërsi të “Pallatit të Rinisë””, ka shkruar Rama./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending