Connect with us

Infrastrukturë

Tenderi për rrugën e Shipolit, Bujar Shabani ‘tërhiqet’, i mundësohet djalit fitimi i tenderit 100 mijë euro mbi ofertën më të lirë

Published

on

Komuna e Mitrovicës ka shpallur fitues të tenderit për ndërtimin e rrugës në Shipol grupin e operatoëve ekonomik “Kosova Asfalt Sh.P.K., El Bau Sh.P.K., Avag Group Sh.P.K. dhe Alfa.i”.

Oferta e këtij grupi të operatorëve ekonomik që fituan tenderin është 777,508 euro, e që është 77,508 mbi çmimin e parashikuar të kontratës, pasi që me rastin e shpalljes së tenderit çmimi i dhënies së tij ishte parashikuar nga komuna të jetë 700 mijë euro.

Veriu.info ka hulumtuar se cilat kompani kanë ofertuar në tender dhe me çfarë çmimesh kanë ofertuar, ku ka gjetur se me çmimin më të lirë kishte ofertuar grupi i operatorëve ‘Bujar Shabani B.I. dhe N.N.Sh. World Medium’, të cilët kishin ofertuar me 678,225 euro apo thënë ndryshe rreth 22 mijë euro nën çmimin e parashikuar nga komuna.

Në dokumentin e autoritetit kontraktues (komuna e Mitrovicës) të siguruar nga Veriu.info, i cili i njofton operatorët ekonomik për fituesin dhe jepen arsyetimet dy grupeve të operatorëve pse janë elinimuar, tregohet arsyeja e eliminimit të ofertuesit më të lirë, që faktikimisht është rreth 100 mijë euro më i lirë se fituesi i tenderit, që në këtë rast komuna do të paguaj mbi 99 mijë euro më shumë fituesit se sa do t’i paguante ofertuesit më të lirë.

“Me keqardhje ju njoftojmë se tenderi i paraqitur nga ana juaj nuk që i suksesshëm, ngase tenderi juaj O.E.Grup i Operatorëve Ekonomik Bujar Shabani B.I., N.N.SH. World Medium ka gabime aritmetikore dhe oferta në TOTAL zvogëlohet për 1,500 euro që nuk është mbi 2% edhe pas kërkesës se a PAJTOHET ose JO OE nuk kthen përgjigje as negative e as pozitive dhe në shkresën e dorëzuar nëse O.E. nuk kthen përgjigje brenda afatit oferta do të ju refuzohet dhe në rastin konkret oferta e O.E. REFUZOHET.”, thuhet në arsyetimin e komunës së Mitrovicës të nënshkruar nga Zyrtar Përgjegjës i Prokurimit.

Pra, Grupi i Operatorëve i udhehequr nga ‘Bujar Shabani B.I.’ ka ofertuar si më i liri, por ka pasur në ofertë disa gabime aritmetikore që janë brenda limitit ligjor nën 2%, e që me kthim të përgjigjes ka mundur t’i korrigjoj, por që sipas arsyetimit të zyrtarit të prokurimit të komunës së Mitrovicës, ky Grup i Operatorëve nuk ka kthyer përgjigje as Negative e as Pozitive, kështu që teknikisht është eliminuar.

Por këtu shtrohet pyetja pse një kompani që ka ofertuar me çmim më të lirë nuk kthen përgjigje për përmirësim të gabimeve aritmetikore e rrjedhimisht ta fitoj tenderin në vlerë prej me 678,225 euro, ashtu siç kishte ofertuar dhe kush ka përfituar nga kjo mospërgjigje?

Nga hulumtimi i bërë gazeta Veriu.info ka gjetur se nga kjo mospërgjigje, ka përfituar djali i ofertuesit më të lirë, Bujar Shabani, i cili kishte ofertën e dytë më të lirë. Nga regjistri i bizneseve në ARBK kemi gjetur se pronar i kompanisë “Kosova Asfalt Sh.P.K”, që është lider i grupit të operatorëve fitues, është Valdrin Shabani. Pra, me krijimin e kushteve për eliminim nga “Bujar Shabani B.I.” duke mos iu përgjigjur në shkresa zyrës së prokurimit, fitues është shpallur ofertuesi i dytë më i lirë, ku pronar i kompanisë lidere (Kosova Asfalt Sh.P.K) të grupit të OE, është Valdrini, djali i pronarit të kompanisë lidere (Bujar Shabani B.I.) të grupit të OE që kishin ofertuar më çmim rreth 100 mijë euro më të lirë.

Pra, kompania që ka ofertuar me çmimin më të lartë për ndërtimin e rrugës së Shipolit në Mitrovicë është “Asfalt Corp Sh.P.K.” me pronar Vigan Qorollin, i cili ishte përfaqësues i kompani Bageri të Bujar Shabanit në vitin 2019, por që e-maili i Vigan Qorollit dhe numri i njëjtë i telefonit figuron si të kompania e tij, njashtu edhe të kompania Bageri -1 Sh.P.K., ku kjo e fundit vitin e kaluar ka themeluar një kompani të përbashkët me Bujar Shabanin dhe Valdrin Shabanin (Kosova Asfalt)./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Arkitekti Shigeru Ban ‘zbarkon’ prototipin e shtëpive të përkohshme nw Marok pas tërmetit shkatërrues

Published

on

Arkitekti fitues i çmimit Pritzker Architecture Shigeru Ban ka krijuar një prototip për një shtëpi të përkohshme që ai planifikon të hapë në Marok pas tërmetit shkatërrues të këtij muaji.

Struktura është përsëritja më e fundit e modelit të Shtëpisë së Dretë të Banit, të cilin ai e zhvilloi si një strehë e shpejtë dhe e përballueshme për viktimat e fatkeqësive natyrore.

Paper Log House u krijua nga Shigeru Ban Architects with Voluntary Architects’ Network, organizata joqeveritare (OJQ) që ai themeloi në 1995.

Ai do të hapet në Marok pas tërmetit me magnitudë 6.8 më 8 shtator, i cili mori mbi 3,000 jetë dhe shkaktoi dëme të konsiderueshme në ndërtesa, duke përfshirë shkollat ​​dhe monumentet e trashëgimisë.

Ban e prezantoi projektin dje në Shkollën Kombëtare të Arkitekturës në Marrakech, ku dha gjithashtu një leksion për të ndarë ekspertizën e tij në ofrimin e ndihmës në fatkeqësi.

Ai qëndron sot në Marrakech me synimin për të vizituar dhe vlerësuar zonat e prekura nga fatkeqësia dhe për të identifikuar vendet e mundshme për instalimin e strukturave.

Ban ka punuar në vendet e fatkeqësive natyrore për më shumë se 30 vjet dhe ai themeloi VAN në 1995 për të mbështetur projektet e tij të ndihmës ndaj fatkeqësive.

Modeli Paper Log House u krijua fillimisht në vazhdën e tërmetit të madh Hanshin në 1995 në Kobe, Japoni dhe së fundmi është instaluar gjithashtu në Antakya për t’u përdorur si një ndërtesë shkolle pas tërmetit Turqi-Siri të vitit 2023.

VAN është gjithashtu i njohur për sistemin e tij të ndarjes së letrës që ofron privatësi për njerëzit që jetojnë në strehimore të përkohshme. Ngjashëm me Paper Log House, ai përdor tuba kartoni dhe është projektuar të jetë i shpejtë dhe i lirë për t’u ndërtuar.

Ajo u instalua kohët e fundit nëpër strehimore të përkohshme në Evropë ku strehohen ukrainasit që ikin nga pushtimi rus, si dhe në strehimin për viktimat e tërmetit Turqi-Siri.

Pas tërmetit në Marok në fillim të këtij muaji, UNESCO tha se po mbështet autoritetet lokale në përpjekjet e saj për të rindërtuar shkollat ​​dhe monumentet e trashëgimisë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Nënshkruhet marrëveshja për ndërtimin e Rrugëve të Fshatrave ndërkufitarë mes Kosovës dhe Shqipërisë

Published

on

Është nënshkruar protokolli për zbatimin e marrëveshjes për ndërtimin e Rrugëve të Fshatrave ndërkufitarë që ndërlidhin fshatrat ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë, nga zëvendësministri i MMPHI-së,  Hysen Durmishi, dhe Drejtori i Fondit Shqiptar të Zhvillimit,  Dritan Agolli.

“Nëpërmjet kësaj marrëveshje përveç se do të ndërlidhemi më afër me njëri tjetrin ekonomikisht, bashkarisht do të kontribuojmë në vlerësimin e gjendjes dhe përmirësimin e rrugëve të fshatrave ndërkufitare që lidhin zonat kufitare Shqipëri-Kosovë.”, deklaroi zv.ministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi.

Zona e përbashkët në mes të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, e cila do të mbulohet me këtë program zhvillimi, është e përbërë nga Bashkia e Hasit dhe Kukësit në Republikën e Shqipërisë, si dhe Komunat e Prizrenit dhe Dragashit në Republikën e Kosovës.

Zonat e bashkëpunimit, siç përcaktohen në raportin mbi shqyrtimin dhe vlerësimin e gjendjes së rrugëve të fshatrave ndërkufitarë që lidhin zonat kufitare Kosovë – Shqipëri, janë fshatrat si më poshtë:

Zapod (🇦🇱) – Kërstec (🇽🇰 )

Pogaj (🇦🇱) – Gorozhup (🇽🇰) dhe

Dobrunë (🇦🇱) – Blinishtë (🇽🇰).

Continue Reading

Infrastrukturë

Prezantohet një alternativë ekologjike ndaj betonit tradicional në Bienalen e Arkitekturës së Çikagos

Published

on

Për hapjen e edicionit të 5-të Bienales së Arkitekturës së Çikagos, Skidmore, Owings & Merrill (SOM) prezantoi një alternativë ekologjike ndaj betonit tradicional. I quajtur “Bio-Block Spiral”, instalimi është në The Mews në Fulton Market në Çikago. Krijimi u zhvillua me Prometheus Material, një kompani materialesh që ofron materiale ndërtimi të qëndrueshme për një të ardhme me karbon negativ.

Alternativa inovative u krijua duke përdorur mikroalga natyrale që thithin karbonin, të cilat i nënshtrohen një procesi bioçimentimi fotosintetik. Bio Block u krijua si një alternativë ndaj betonit dhe potencialisht mund të zvogëlojë emetimet globale të CO2 deri në 8%. Materiali aktualisht po i nënshtrohet testimit të performancës dhe është i disponueshëm për projekte të ndryshme për të zëvendësuar Njësitë e Masonerisë së Betonit me intensitet karboni (CMU) që përdoren zakonisht në ndërtimet moderne sot.

“The Spiral” ul emetimet e karbonit me një ton metrikë vetëm duke përdorur Bio-Blocks në vend të blloqeve konvencionale të betonit. Në fakt, ajo u ndërtua duke përdorur metodat tradicionale të muraturës nga punëtorë të aftë të sindikatave. Instalimi i lejon pjesëmarrësit e Bienales të vëzhgojnë dhe prekin Bio-Blloqet, por gjithashtu inkurajon vizitorët të dëshmojnë se si materiali reagon ndaj ndryshimeve në erë, lagështi dhe temperaturë gjatë muajve të vjeshtës në Çikago. I krijuar posaçërisht për temën e Bienales të këtij viti: “Kjo është një provë”, ekrani shënon një pikë kthese në udhëtimin drejt një industrie ndërtimi neutrale ndaj karbonit.

Instalimi fillimisht u frymëzua nga përbërja e ngjashme me guaskën e bio-çimentos. I ndodhur në zemër të Tregut Fulton, ai inkurajon vizitorët të largohen nga rrugët e ngarkuara dhe të eksplorojnë prezantimin. Hapësira qendrore e The Spiral ofron pamje të rrugës Halsted, me blloqe të rrotulluara në intervale të rregullta duke krijuar hapje, duke theksuar thjeshtësinë e ndërtimit të bllokut dhe llaçit. Fundet e palosur nxjerrin në pah përshtatshmërinë e formës së bllokut dhe forcojnë integritetin strukturor të instalimit, duke e lejuar atë të qëndrojë më vete. Për më tepër, metodat e patentuara të prodhimit të The Bio-Block Spiral tregohen dhe shpjegohen në një film të montuar në mur që projektohet pas instalimit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending