Connect with us

Ndërtim

Siemens finalizon kontratën e hekurudhës egjiptiane prej 2000 km që lidh 60 qytete

Published

on

Një konsorcium i Siemens Mobility, Orascom Construction dhe Arab Contractors ka nënshkruar një kontratë për të krijuar një rrjet hekurudhor me shpejtësi të lartë 2000 km në Egjipt.

Sistemi i integruar për njerëzit dhe mallrat do të lidhë 60 qytete në të gjithë vendin me trena që mund të funksionojnë deri në 230 km/h.

Konsorciumi do të projektojë, instalojë, komisionojë dhe mirëmbajë të gjithë sistemin për 15 vjet. Ai vlerëson se përfundimi i të gjitha aspekteve të projektit do të krijojë deri në 40,000 vende pune lokale.

Pjesa e Siemens Mobility në kontratën e kombinuar – më e madhja në historinë e kompanisë – është 8.1 miliardë euro dhe përfshin një kontratë fillestare prej 2.7 miliardë euro për linjën e parë të nënshkruar në shtator 2021. Ajo do të sigurojë 41 trena Velaro me tetë makina me shpejtësi të lartë, 94 komplete trena rajonalë me katër vagona me kapacitet të lartë Desiro dhe 41 lokomotiva mallrash Vectron.

Pjesa e Orascom Construction në fazën e sapo nënshkruar është 1.2 miliardë dollarë, gjë që e çon pjesën e saj totale të të tre linjave në 1.8 miliardë dollarë.

Kontrata është me Autoritetin Kombëtar Egjiptian për Tunelet (NAT), një autoritet qeveritar nën juridiksionin e Ministrisë së Transportit të Egjiptit.

Rrjeti me shpejtësi të lartë do të përbëhet nga tre linja. Linja “Kanali i Suezit në hekurudhë” ishte shpallur tashmë – një lidhje 660 km midis qyteteve portuale të Ain Sokhna në Detin e Kuq me Marsa Matrouh dhe Aleksandrinë në Mesdhe.

Një nga dy linjat e nënshkruara rishtazi është një rrugë 1,100 km midis Kajros dhe Abu Simbel pranë kufirit me Sudanin, duke e lidhur megaqytetin me qendrat ekonomike në rritje në jug. Linja e tretë do të jetë 225 km e gjatë dhe do të lidhë vendet arkeologjike të trashëgimisë botërore në Luxor me Hurghadën pranë Detit të Kuq.

Përveç kësaj, kjo lidhje hekurudhore do të përmirësojë ndjeshëm efikasitetin dhe qëndrueshmërinë e transportit të mallrave për mallra dhe materiale midis portit të Safagës dhe vendeve në brendësi./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending