Çka duhet ditur për dritat LED

0

Dritat LED janë teknologjia më e fundit në ndriçimin efikas të energjisë. LED ka kuptimin e ‘Light Emitting Diode’, një pajisje gjysmë-përçuese që konverton energjinë elektrike në dritë.

Dritat LED janë super efikase, duke përdorur përafërsisht 85% më pak energji sesa halogjeni ose ndriçimi inkandeshent – që do të thotë kursime të ndjeshme në faturat e energjisë. Dritat LED gjithashtu kanë një jetëgjatësi shumë më të gjatë se llojet e tjera të ndriçimit.

Ditët LED kushtojnë deri në 30 dollarë. Me rritjen e kërkesës dhe proceset prodhuese më të efektshme, shpenzimet kanë rënë madje në disa rajone ato kushtojnë nën 10 dollarë.

Dritat LED konsumojnë një të gjashtën e energjisë që konsumojnë dritat incandescents dhe të zgjasin deri në 25 herë më shumë. Zëvendësimi i një llambë 60 vat me një dritë LED do t’ju kursejë 130 dollarë në kostot e energjisë. Një familje amerikane mesatare mund të zvogëlojë 150 dollarë nga faturimi i saj vjetor i energjisë duke zëvendësuar të gjithë poçat elektrik me drita LED.

Sigurohuni që të blini një llambë që është verifikuar për të punuar si duhet, kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit.

Dritat LED kanë përdorim mjaft të gjerë. Ato mund ti gjeni në reflektorë, drita dekoruese, ndriçim të jashtëm dhe të brendshëm etj.