Gabimet kryesore që bëhen gjatë renovimit të banjos

0

Pritjet tona për të pasur një banjo modeste janë bërë mjaft të rëndësishme. Për të pasur një vend në të cilin çlodhemi nga një ditë punë intensive dhe stres, duhet të kujdesemi për shumë aspekte dhe të ruhemi nga disa gabime të zakonshme.

Mbishpenzimi: Kjo është shumë e lehtë për tu bërë në një zonë të lagësht. Çka fillon si një transformim me shpenzime të pakta mund të shndërrohet në një material me një shumë të madhe parash. Shpenzimet për renovimin e banjos nuk duhet të kalojnë 1.5 % të shumës së përgjithshme që posedohet. Por si të reduktohet kosto? Ekspertët rekomandojnë konstruktimin e pajisjeve dhe bërjen e instalimeve standarde në mënyrë që kosto të jetë më e lirë. Blini të gjitha pllakat; hidheni rubinetin, pajisjet sanitare, kabinetet dhe tjera përpara se të filloni. Shikoni shitjet dhe ankandet për blerje më të mira. Nëni foto të pajisjeve dhe instalimeve në mënyrë që t’i shisni apo të zvogëloni tarifën e heqjes së plehrave. Nëse jeni në gjendje të mbani trajtën e banjës, ju zakonisht mund të kurseni në hidraulik e në kohën dhe shpenzimet e procesit të miratimit të këshillit.

Bëje vetë hidroizolimin: Një nga çështjet më të zakonshme në një banjë është një dush që rrjedh dhe është një element i shtrenjtë për tu rregulluar. Mënyra më e mirë për ta bërë atë si duhet është të merrni një hidroizolues të mirë për banjo dhe të pajiseni me certifikatën e duhur

Tipi i hidroizolimit: Sapo hidroizolimi të jetë i plotë, mbani një sy në tregjet pasuese, sidomos në personin që shtron pllaka.. Një nofkë e vogël në membranën e papërshkueshme nga uji me mistrinë e pllakës ose një pllakë e prishur do të komprometojë integritetin e saj dhe mund të rezultojë në një rrjedhje.

Ventilimi i dobët: Definicioni i horrorit është gjetja e pikave të zeza nga marshimi i mykut në tavane dhe mure të sapo ngjyrosura. Kjo shkaktohet zakonisht nga ventilimi i dobët. Edhe nëse keni dritare të hapura mirë, do të keni ende nevojë për freskuese për ncjerrjen e avullit.

Këshilla: Lyeni muret me ngjyrë me bazë nga vaji apo rezistentë të mykut për të pakësuar rrezikun.

Përpjekja për të shtrydhur shumë brenda: Shmangni mbi grumbullimin në banjo. Nëse e keni një tualet të ndarë nga afër, mos e bëni një të tillë në banjo. Maksimizojeni hapësirën sa më shumë të jetë e mundur në mënyrë që ta bëni dhomën me më pak rrëmujë dhe më shumë të rehatshme. Nëse dhoma është shumë e vogël për tu pastruar, dushi mbi banjë është i përshtatshëm për ta ngushtuar dhomën. Kabineti i veshur me mure dhe një cisterne tualeti në mur do të ndihmojnë në ruajtjen e hapësirës së dyshemesë.

Këshillë: Ndonjëherë thjesht duke ndryshuar anën e derës së banjës nga lëkundja mund të përmirësojë përdorimin e hapësirës.

Ndriçimi i dobët: Shumë aktivitete që kryhen në banjo kërkojnë ndriçim të mirë. Rruajtja, depilimi me makeup, frizurat e ndryshme etj. Instalimi i një pasqyre të madhe mbi banjo që drejton ndriçimin kah fytyra, do të ishte një opsion i mirë.

Drenazhi i dobët: Çdo dysheme e lagësht kërkon një “rënie”. Kati duhet të pjerrësohet lehtë në drejtim të mbeturinave të dyshemesë për të lejuar që uji të kullojë në mënyrë efikase. Pllakat e mëdha të dyshemesë e bëjnë këtë një problem në banjo të vegjël. Pllaka e vendos nivelin e rënies duke hedhur rërë dhe çimento në drejtim të mbeturinave. Ato pastaj vendosen mbi tokë. Pllakat pastaj vendosen mbi tokë. Nëse zona është e vogël dhe pllakat janë të mëdha, ato do të jenë të vështira për të manipuluar mbi shpatin dhe të kërkojnë shkurtime të shumta. Madhësia maksimale e punueshme e dyshemesë është 300 X 300mm. Nëse keni zemrën tuaj me të vërtetë të vendosur në pllaka me format të madh, atëherë konsideroni një mbetje lineare të dyshemeve.

Nëse dizajni juaj kërkon një mbetje lineare të dyshemesë që përfshin hapësirën (2 metra), mendoni të instaloni dy në gjysmën e madhësisë. Kjo do ta bëjë pastrimin shumë më të lehtë dhe do të ulë ndjeshëm koston.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here