Dizajne mahnitëse nga shtëpitë e papërfunduara qëllimisht

0

Arkitektura moderne çdo ditë po krijojnë pamje që po mahnitin edhe botën.

Nëse dikur medoemos është dashur që një shtëpi të ketë muret e lyera në mënyrë që ajo të duket më të bukura dhe me më stil, një gjë të tillë e kanë ndryshuara arkitektët.

Tani muret tuaja mund të mbetën vetëm me beton të papërpunuar, shkruan Ndërtimi.info

Lyerja e llaçit, betoni i papërpunuar dhe telat e varura japin karakter për këto, të cilat duken sikur janë braktisur në gjysmë të rrugës përmes dekoratave dhe kanë qenë të njohura në pllakat tona Pinterest.

Do mendonit që këto shtëpi, punimet e të cilave nuk përfunduan qëllimisht nuk janë të rehatshme për banim, dhe se nuk do duket një gjë e lënë përgjysmë. Por posa të shihni fotografitë e këtyre ndërtimeve me arkitekturë moderne do të ndryshoni mëndim.

Për të mbajtur shpenzimet e ulëta gjatë konvertimit të kësaj shtëpie të Marylebone në një sërë apartamentesh, Dizajni Haus Liberty hoqi murin e tij për të ekspozuar arna prej suvaje dhe shtoi mobilje industriale.

Apartament Pompeia, Brazil, nga Vitrô Arquitetura

Këtu mobilet e kufizuara dhe muret e tullave krijojnë një ndjesi të relaksuar brenda këtij apartamenti. Dizajn si ky është bërë sipas planit Sao Paulo nga Vitro Arquitetura, i cili zbuloi edhe shtyllat strukturore të betonit gjatë rinovimit.

Arkitekti japonez Naruse Inokuma, sjellë muret e ekspozuara të betonit të ngjyrosura me çimento të cilat i japin kësaj banese një estetikë të zhveshur.Naruse Inokuma pastaj shtoi mure ndarëse dhe dysheme me kompensatë për të krijuar një përzierje të vjetër dhe të re.

El Palmar, Meksikë, nga David Cervera

Kjo shtëpi konkrete e verës ka qenë veshur me materiale natyrore dhe të shpërndara me hammocks. Njëra anë është e ekspozuar ndaj kopshtit, duke krijuar një shtrirje fluide që lidh objektet e brendshme me rrethinën e saj.

E arkitekti nga Spanja Gus Wustemann zgjodhi të ruante sipërfaqet origjinale gjatë rinovimit të këtij apartamenti të Barcelonës. Wustemann për të ruajtur sipërfaqen origjinale e ka bërë duke llakuar mbi letër-muri të vjetër dhe mure guri të papërpunuara për të zbuluar ndërhyrjet e bëra në ndërtesë me kalimin e kohës.

 

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here