Afër hapjes shkolla që pritet të bëjë revolucion në praktikën arkitektonike

0

SOS-Shkolla e Qëndrueshmërisë në Bolonja të Italisë është një iniciativë e Mario Cucinella fokusuar në trajnimin e profesionistëve në zhvillim në fushën e qëndrueshmërisë. Shkolla është e hapur për të sapodiplomuarit dhe partnerët e industrisë për të zhvilluar projekte inovative me ndikim pozitiv në shoqëri, ekonomi dhe mjedis nëpërmjet një modeli revolucionar të arsimit, praktikës dhe hulumtimit të integruar.

Është një laborator krijues i lindur në bashkëpunim të ngushtë me arkitektët Mario Cucinella (MCA), në të cilën trajnimi është frymëzuar nga projekte aktive dhe ekspertizë në vendosjen e praktikës profesionale.

“Le të imagjinojmë një të ardhme ku … investimi inteligjent i profesionit tonë na pozicionon si ekspertë globalë, drejtues dhe kujdestarë të mjedisit, dizajni jep cilësi të jashtëzakonshme që është e përgjegjshme dhe e qëndrueshme, të gjithë aktorët janë të përfshirë nga fillimi i projektit; të gjitha komunikimet gjatë procesit të dizajnit dhe ndërtimit janë të qarta, koncize, të hapura, transparente dhe të besueshme dhe ku rezultatet janë inovative dhe vizionare”.

Shkolla është themeluar në një mision për të ofruar përvojën më të lartë të bazuar në praktikën e cilësisë dhe mundësitë për profesionistë të talentuar të rinj. Dizajni i qëndrueshëm i cili përdor teknologjitë më të përparuara është si fokusi i mësimdhënies dhe praktikimit, ashtu edhe vlera thelbësore e programit. SOS kërkon të transformojë të sapodiplomuarit dhe profesionistët e rinj në gjeneratën e ardhshme të liderëve në role më të gjera dhe më të mëdha.

Struktura e SOS punon duke përqafuar sfidat globale në një shkallë lokale përmes bashkë-dizajnit dhe pjesëmarrjes publike. Programi punon në kryqëzimin e qeverisë, industrisë, praktikës, organizatave profesionale dhe institucioneve kërkimore. Një kurrikulë e zgjeruar gjithashtu vë në pikëpyetje SOS në ballë të hulumtimeve të bazuara në praktikë, të frymëzuara nga përdorimi për industrinë e mjedisit të ndërtuar dhe profesionin.

Programi SOS 2017/2018 ofron tre degë kryesore lidhur me arkitekturën dhe dizajnin e qëndrueshëm:

* Arkitektura si Biznes Social, për të rigjeneruar mjedisin urban

* Arkitektura post-karbon, për të dizajnuar gjeneratën e ardhshme të ndërtesave

* E drejta për strehim (cilësor), për të mbështetur zhvillimin njerëzor dhe për të ndërtuar qëndrueshmëri

Duke filluar nga 2 tetori 2017, SOS do të fillojë një Konsorcium për Praktikë dhe Hulumtime që përbëhet nga një gamë e gjerë e kompanive në arkitekturë, zhvillim, inxhinieri, peizazh, urbanizëm dhe më shumë, si dhe qeveritë, partnerët e industrisë dhe organizatat në të gjithë Italinë dhe Europën. Konsorciumi i  shërben një funksioni kritik në misionin SOS, i cili do të jetë një lidhje dhe platformë për shkëmbimin e njohurive dhe përvojës së praktikës profesionale të avancuar me një fokus të veçantë në qëndrueshmërinë.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here