Connect with us

Ndërtim

Kompania franceze do të ndërtojë tunelin prej 18 km që lidh Gjermaninë dhe Danimarkën

Published

on

Vinci do të ndërtojë tunelin prej 18 km që lidh Gjermaninë dhe Danimarkën

Dega e Vinci, Cobra IS, ka fituar një kontratë me vlerë mbi 455 milionë paund për të pajisur tunelin e Femernit 18 km të gjatë me pajisje elektromekanike.

Kontrata e projektimit, ndërtimit dhe mirëmbajtjes për tunelin midis Gjermanisë dhe Danimarkës do të përdorë sisteme të rinovueshme dhe efikase të energjisë. Cobra IS propozoi sisteme që do të mundësojnë funksionimin e tunelit të funksionojë me 100% energji të rinovueshme.

Femern, tuneli më i gjatë i zhytur nën rrugë hekurudhore në botë, po ndërtohet 40 metra nën sipërfaqen e Detit Baltik. Ndërtimi filloi në vitin 2020. Pas vënies në punë në vitin 2029, do të lidhë Danimarkën me Gjermaninë në shtatë minuta me tren dhe 10 minuta me makinë.

Kontrata e Vinçit fokusohet kryesisht në sistemet e ventilimit, ndriçimit dhe sigurisë, plus mirëmbajtjen e sistemeve elektromekanike në pesë tubat e tunelit gjatë gjashtë viteve të ardhshme. Tuneli do të ketë dy tuba për trafikun rrugor, dy për hekurudhat e shpejtësisë së lartë dhe një për shërbime.

Vinci Construction dhe partnerët e saj iu dha kontrata kryesore e projektimit dhe ndërtimit të punimeve civile për tunelin.

Aktualisht është në proces ndërtimi i fabrikës së paraderdhjes që do të prodhojë segmentet e zhytura të tunelit./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending