Villë me panele të mrekullueshme

0

Klientët janë një çift i ri me dy të vegjël. Ata kanë një agjendë të ngjeshur dhe donin një shtëpi më efiçiente, më afër punës dhe shkollës. Një shtëpi moderne e gjerë me një zonë të madhe kuzhine / ngrënie ishte dëshira e tyre.

Në një copë toke në buzë të Heerenveen, vila e tyre moderne e pastër me shumë xhama dhe një numër karakteristikash të veçanta, është bërë realitet.

Prona e ngritur e pozicionuar në një podium të zi jep iluzionin se shtëpia po lundron në afërsi të rrjedhës së ujit. Fasada mahnitëse, panele metalike të përthyera të shpuara, bëjnë një paraqitje të guximshme brenda kësaj zone banimi, së bashku me një hyrje bashkëkohore dhe një kulm të bukur prej druri. Ky kulm është pasqyruar në një shkallë më të madhe për të siguruar hije në fasadën e jugut. Ky detaj ofron freski natyrore në brendësi të pronës ndërkohë që materialet e kundërta plotësojnë pjesën e jashtme të ndërtesës.

Brendësia e ndërtesës siguron linja të pastra me rezultate të mrekullueshme nga panelet metalike të shpuara të përdorura në pjesën e jashtme, të cilat lejojnë që drita të depërtojë në ndërtesë me efektet e dritës natyrore që reflektojnë jashtë mureve dhe japin një dimension tjetër, ndërsa ofrojnë privatësi nga banesat e fqinjëve. Panelet me xham nga dyshemeja në tavan me kornizim minimal shtojnë ndjenjën e hapur të ndërtesës duke sjellë pjesën e jashtme brenda dhe duke i dhënë ndërtesës pamjen e diellit mbi horizont dhe mbi peizazhin e afërt. Dritaret ofrojnë fokus të veçantë tek elementët e jashtme dhe flora natyrore me faunën mbi rrjedhën ujore.

Ndjesia e planit të hapur vazhdon në të gjithë ndërtesën me mure ndarëse të vendosura në mënyrë strategjike për t’i dhënë jetën privatësisë, duke lejuar ndërlidhjen e dhomave të rrjedhë. Kjo shtëpi ofron një ambient të gjerë të jetesës i cili është funksional, bashkëkohor dhe rrit asetet e vendndodhjes së saj. 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here