Connect with us

Aktuale

Paisja antimikrobike e dorës që zvogëlon përhapjen e viruseve me anë të kontaktit

Published

on

Kompania StatGear me bazë në Brooklyn ka lansuar prodhimin e një mjeti bronzi dore antibakterial që mund të përdoret për të kufizuar përhapjen e mikrobeve kur kryeni aktivitetet ditore.

E quajtur Hand Hygiene, pajisja është mjaftueshëm e vogël sa mund t’a zë vrima e çelësit të dyerve dhe poashtu gjen përdorim në gjithçka, nisur nga shtypja e butonave të ashensorit e deri tek hapja tërësishme e dyerve. Për vetëm 20 ditë të mbetura nga fushata e marketingut, StatGear ka tejkaluar pritshmërit në treg të mbledhjes së fondeve prej 5000 $ më shumë sesa buxheti i planifikuar me fushatën mediatike. StatGear shpreson të ketë në dispozicion produketet fillestare nga muaji Maj.

 

Më poshtë gjeni postimin e plotë të kompanisë, të bërë në llogarinë e tyre në Instagram ku edhe prezantuan produktin, ku ndër të tjera bëhet e ditur se kompania nuk ka pretendime specifike mjekësore rreth asaj se produkti “Hygiene Hand” do të mbrojë plotësisht nga koronavirusi ose patogjenët e tjerë, por është vërtetuar nga hulumtime të ndryshme se bakri dhe lidhjet e tij me bronzin kanë efekt natyral antibakterial ku do pamundësojnë zhvillimin e viruseve.

Ne shpejt kemi realizuar qëllimin tonë për Hygiene Hand në Kickstarter gjatë ditës së djeshme, dhe donim të falenderojmë të gjithë mbështetësit që kemi pasur deri tash. Më e rëndësishmja, ne jemi mirënjohës që kemi mundësinë të shfrytëzojmë burimet tona nga ekipi ynë i dizajnit, tek prodhuesit vendas për të krijuar një mjet që do të minimizojë përhapjen e mikrobeve në jetën tuaj të përditshme. Në këto kohë të pasigurisë globale, ne jemi duke dhënë kontributin tonë aq sa mundemi, dhe shpresojmë se ju jeni në gjendje të bëni të njëjtën. Ndihma nuk mund (dhe nuk duhet) të matet në madhësi, porn ë aktin e thjeshtë të ndihmës. Dicka aq e vogël sa të dëgjosh një mik / të dashurit tanë, dhe madjesi akt i izolimit të vetvetes është një kontribut pozitv. Ju lutem e dini që ne po bëjmë më të mirën për të shpejtuar prodhimin për t’i marrë këto në duart tuaja para se të jetë vonë. Shpresojmë që të gjithë të qëndroni të sigurt dhe të jeni mirë.

Hand Hygiene është një pajisje EDC e cila përshtatet në zinxhirin tuaj të tastierës dhe përdoret për të ndihmuar në uljen e përhapjes së mikrobeve gjatë kryerjes së disa prej angazhimeve ditore. Kur mendojmë për detyrat e përditshme që hasim, ne donim të ndihmonim “të rrafshojmë kurbën”  duke bërë një pajisje e cila ju lejon të prekni butonat, të nënshkruani ekranet dixhitale dhe madje edhe të hapni dyer PA PËRDORUR gishtërinjët tuaj, duke mos u brengosur më pas për bakteriet edhe nëse prekni të njëjtën sipërfaqe si edhe 100 njerëz të tjerë! Hygiene Hand është bërë nga bronzi i ngurtë i cili është natyrshëm antikrobik, që do të thotë që viruset nuk janë në gjendje të lulëzojnë natyrshëm, Përvec kësaj, është eko-miqësor, i qëndrueshëm dhe i hijshëm. Është brend i prodhuar me krenari nga SHBA.

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

Shtyhet gjykimi në Prizren ndaj dy gjeodetëve të akuzuar për keqpërdorimin e detyrës

Published

on

Bajram Selmani dhe Luljeta Rizanaj, të akuzuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare janë ulur në bankën e të akuzuarve në Gjykatën e Prizrenit.

Seanca e sotme nuk është mbajtur pasi sipas kryetares së trupit Teuta Krusha në mungesë të ekspertit të gjeodezisë Faton Bajselmani nuk janë plotësuar kushte ligjore që të vazhdohej seanca.Gjithashtu, në seancë nuk ishte prezent as përfaqësuesi nga Prokuroria e Prizrenit.

Sipas Prokurorisë i akuzuari Bajram Selmani më datë 10.12.2017 në kohë të pacaktuar në cilësinë e personit zyrtar, gjeodet i licencuar, ka keqpërdorur detyrën e tij duke bërë ndarjen e parcelave pa lejen, dokumentin dhe kërkesën e njërit bashkëpronar, këtu njëherit edhe i dëmtuari Gjek Gjevlekaj, e me ç’rast parashtron kërkesën dhe realizon regjistrimin me ndryshime të pronës.

Sipas dosjes, thuhet që i akuzuari Bajram Selmani “me qëllim që të përfitoj çfarëdo dobie për persona të tjerë, vëllezërit Pran, Gjon dhe Mihil Gjevlekaj, e që pretendohet të ketë shkelur të drejtat e personit tjetër bashkëpronar Gjek Gjevlekaj ka ndërmarrë veprimet e lartcekura”.

Ndërsa, e akuzuara e dytë Luljeta Rizanaj pretendohet se më datë 12.02.2018 në Prizren në kohë të pacaktuar, si gjeodete në Drejtorinë për Gjeodezi dhe kadastër bën regjistrimin me ndryshime të pronës së bashkëpronarit Gjek Gjevlekaj në Kadastral-Map.E akuzuara në fjalë pretendohet që regjistrimin në Kadastral-Map, e ka bërë edhe pse lënda nuk ishte e kompletuar, mungonte dokumenti i identifikimit si dhe kërkesa dhe autorizuari i bashkëpronarit Gjek Gjevlekaj, pa pëlqimin e tij bën ndarjen e parcelave.

Continue Reading

Aktuale

Aktakuzë ndaj dy zyrtarëve të Komunës së Suharekës për projektin e Ndërtimit dhe renovimit të objekteve sportive e kulturore

Published

on

Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, sot më datë 20.06.2024, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve B. B., dhe B. K., për shkak se sipas Prokurorisë në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Sipas aktakuzës, të pandehurit B. B., dhe B. K., kanë cilësinë e personave zyrtarë.

Sipas Prokurorisë i pandehuri B. B. në cilësinë e menaxherit të kontratës, për projektin: “Ndërtimi dhe renovimi i objekteve sportive dhe kulturore”, ndërsa i pandehuri B. K. në cilësinë e Mbikëqyrësit të projektit të njëjtë.

Gjithnjë sipas aktakuzës prej datës 22.05.2018  e deri më datë 22.10.2018, në Suharekë, të akuzuarit i kanë tejkaluar detyrat e tyre zyrtare lidhur me këtë projekt.

“Gjatë kësaj kohe në kundërshtim me Rregullat dhe udhëzuesit operativ të Prokurimit Publik, pa miratimin e kryetarit të Komunës së Suharekës, i pandehuri B. K., ndryshon, ndërsa i pandehuri B. B., i aprovon paramasat dhe parallogaritë gjatë ekzekutimit të punimeve”.

Tutje, në aktakuzë thuhet se të akuzuarit – poligonet sportive në fshatin Peqan, Sllapuzhan dhe Buzhalë, në vend të rrethojave të poligoneve sportive me profil metalik të plastifikuar ndryshojnë paramasat në rrethoja – profile metalike të zinkuara, në poligonin sportiv në fshatin Buzhalë, ndryshojnë paramasën dhe parallogarinë, ashtu që në vend të shtrimit të fushës sportive me beton, bëjnë shtrimin e fushës sportive me barë natyror.

“Me këto veprime Komunës së Suharekës i shkaktojnë dëm të material në shumë prej 6 mijë e 839 euro, ndërsa operatorit ekonomik me seli në Prishtinë, i mundësojnë përfitim të dobisë materiale në shumë prej 6 mijë e 839 euro|.

Lidhur me çështjen, prokurori i ka propozuar Gjykatës që pas mbajtjes së shqyrtimit gjyqësor, administrimit të provave dhe vlerësimit të tyre, të pandehurit e lartcekur për veprën penale për të cilën akuzohen të shpallen fajtorë dhe të dënohen sipas ligjit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Shpëlarja e parave e financimi i terrorizmit, rrezik nga Projektligji për kripto-asetet – BQK-ja do t’i mbikëqyr

Published

on

Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti të enjten ka mbajtur dëgjim publik për Projektligjin për kripto-asetet, me ç’rast u theksua nevoja për  miratimin e ligjit në Kuvend, raporton Ekonomia Online. Anëtarja e Komisionit për Ekonomia, Mimoza Kusari-Lila, tha se ky projektligj ka filluar nismën me dëgjimin e parë publik në muajin gusht të vitit 2021, ndërsa ka vazhduar në korrik 2022, teksa shtoi se këtë projektligj e ka mbështetur edhe Këshilli i Evropës.

“Janë bërë më shumë se dy vite kur nisma për kripto-asetet është filluar, deri më tani në këtë proces janë mbajtur dy dëgjime publike, i pari është mbajt në gusht 2021 për të diskutuar për idenë, i dyti është mbajt një vit më pas në korrik 2022-ës për një draft. KE-ja, përmes ekspertëve ka mbështetur grupet e punës, fokusi ka qenë të punohet kundër pastrimit të parave. Ky ligj ka për qëllim ruajtjen e kripto-aseteve”, tha Kusari-Lila.

Përfaqësuesi i BQK-së, Ervin Mala, tha se kanë filluar diskutimet për organizimin dhe ndarjen e resurseve dhe akteve ligjore.“Banka Qendrore do të ketë rolin për monitorimin e të gjithë operatorëve që do të merren në këto asete”, tha ai.

Deputeti nga AAK-ja, Pal Lekaj, tha se Qeveria duhet të ketë monitorimin e kësaj paraje në mënyrë që të mos keqpërdoret.

“Sa i përket kriptove, janë globale dhe ne duhet patjetër t’i standardizojmë ligjet në fjalë, ne duhet të kemi një licencim të tyre e kontroll, nuk besoj se ka dikush kompetencë tjetër përveç BQK-së. Qeveria duhet të ketë monitorim të parasë, të mos ketë shpëlarje të parave dhe të mos financohet terrorizmi. Duhet të regjistrohen individët qe kanë të bëjnë me asetet të mbrohen të dhënat dhe të ruhen transaksionet”, tha Lekaj.

Vyrtyt Ibrahimaga, avokat, tha se në draftin e parë janë përfshirë kushte që iu mungon rregullimi me akte nënligjore./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending