Connect with us

Aktuale

Në fund të muajit nëntor do përfundoj rruga Prishtinë-Podujevë

Published

on

U mbajtë një konferencë për media nga Hysen Durmishi dhe Kryetarin e Komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi, për të treguar se çfarë po ndodhë më projektin e rrugës Prishtinë-Podujevë.

Zëvendësministri i Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Hysen Durmishi tregoi që pas analizave të porjektit nga ekipet profesionale kan ardhur në përfundim se duhet të bëhen disa ndryshime në këtë rrugë, në mënyrë që projekti të jetë më funksional dhe të përfundoj në një afat më të shkurtër kohor.

Pas raportit të komisionit Hysen Durmishi tregon që nënkalimet që janë paraparë të ndërtohen në këtë rrugë janë hequr nga projekti dhe janë zëvendësuar më rrethrrotullime ku është paraparë të ndërtohet edhe një rrethrrotullim shtesë në një pozitë tjetër, për arsyeje që do ndërtohet autostrada Besi-Merdare ku në momentin që kjo autostradë të ndërtohet, nuk do të ketë më fluks në rrugën Prishtinë-Podujevë.

Durmishi ka treguar që janë bërë edhe disa ndryshime tjera në këtë projekt rrugor, si shtimi i disa mureve mbrojtëse dhe ndërtimin të një ure e cila nuk ishte në kuadër të porjektit, ku e gjitha këto do të realizohen do e kenë koston e njejtë me vlerën e kontratës së paraparë.

Hysen Durmishi ka thënë se kanë bërë një plan të ri dinamik për punimet në këtë rrugë, ku sipas ti do përfundojnë në fund të muajit Tetor.

“Do përfundoj ndërtimi i urës, do përfundoj dy shtresat me asfalt dhe gjatë nëntorit do të punohet në përfundimin e mureve mbrojtëse te varrezat e dëshmorëve ku një murë mbrojtës ka përfunduar dhe do përfundoj shtresa e tretë e asfaltit” tha ai gjatë konferencës.

Durmishi tha që planifikojnë që në fund të nëntorit të bëhet pranimi teknik i kësajë rruge dhe të lëshohet në përdorim.

“Pra ky segment i rrugës, kjo kontratë me 4.2 kilomentra në fund të nëntorit do të jetë e përfunduar në tërësi.” tha Durmishi. /Media Ndërtimi/

 

 

 

Aktuale

Reagon Përparim Rama për akuzat e ministrit Faton Peci

Published

on

Përmes këtij reagimi, institucionet e Kryeqytetit përgënjeshtrojnë pretendimet e Ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural për vonesat e shkaktuara nga organet e Kryeqytetit për t’u pajisur me kushtet ndërtimore për ndërtesën e Ministrisë.

Më tutje, sqarojmë se dokumentacioni i dorëzuar nga Ministria është i pakompletuar sepse i mungon dokumenti i matjeve gjeodezike, i cili është i domosdoshëm për lëshimin e kushteve ndërtimore.

Përndryshe jemi të habitur me aftësinë dhe kohën që gjen një ministër i Qeverisë së Republikës së Kosovës për t’u marrë me gjendjen shëndetësore të familjarëve dhe pushimet personale të stafit të Kryeqytetit./Media Ndërtimi

Faton Peci akuzon Përparim Ramën: Po e bllokon ndërtimin e objektit të Ministrisë së Bujqësisë!

Continue Reading

Aktuale

INDEP shënon Ditën e Tokës përmes aktivitetit Atelie 2024

Published

on

INDEP sot, më 22 Prill për të shënuar Ditën e Tokës ka organizuar aktivitetin Atelie 2024 me nxënësit e Shfmu “Mihal Grameno” Fushë Kosovë. Ky aktivitet është pjesë e projektit “Të rinjtë për një të ardhme të qëndrueshme”.

Nxënësit e shkollës prezentuan në panair veprat e tyre artistike të realizuara me materiale të ricikluara. Për pesë nga punimet më të dalluara janë ndarë çmime. Qëllimi i këtij aktiviteti është të ndërgjegjësoj të rinjtë e kësaj komune rreth ndotjes së ambientit si dhe të rrisë vetëdijen mbi ripërdorimin dhe riciklimin e materialeve.♻️

INDEP së bashku me Milieukontakt Albania do të punojnë në #BashkitëLushnje dhe #FushëKosovë për përmirësimin e mjedisit dhe zhvillimin e qëndrueshëm të tij.

Ky projekt mbështetet nga Programi Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor 2, financuar nga #BashkimiEvropian dhe zbatuar nga #UNDP./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Festivali të Arkitekturës dhe Dizajnit ‘Concéntrico’, shënon edicionin jubilar në Spanjë

Published

on

Nga 25 prilli deri më 1 maj 2024, në qytetin spanjoll Logroño, Concéntrico përgatitet për edicionin e tij të 10-vjetorit. I parashikuar si një soditje e ndryshimit të mjediseve urbane dhe një mundësi për të ndarë njohuri rreth këtyre proceseve, Festivali Ndërkombëtar i Arkitekturës dhe Dizajnit të këtij viti përfshin formate të reja për të angazhuar një audiencë më të gjerë dhe për të eksploruar kohën si një katalizator për ndryshimin në dizajnin urban dhe social.

Festivali zgjeron programin e tij, duke shfaqur 21 instalime nga dizajnerë të 20 kombësive të ndryshme, përveç disa nismave dhe eksplorimeve të tjera.

Instalacionet urbane përfaqësojnë ndoshta aspektin më të dukshëm dhe më tërheqës të festivalit, duke eksploruar temën përmes dizajnit dhe duke synuar të gjenerojë ndërveprime midis arkitektëve dhe publikut më të gjerë. Që nga viti 2015, festivali ka krijuar mbi 120 instalime urbane.

Këtë vit, arkitektët dhe projektuesit e ftuar propozojnë një shumëllojshmëri të gjerë qasjesh, nga rinatyrëzimi i hapësirave publike, tek riinterpretimi i metodave popullore, ripërdorimi i materialeve nga botimet e mëparshme, krijimi i eksplorimeve përmes lëvizjes ose sfidimi i konceptit të strehimit. Eksploroni listën e plotë të instalimeve urbane të ardhshme të përgatitura për këtë edicion.

Edicionet e mëparshme të festivalit mirëpritën ndërhyrje nga dizajnerë të njohur dhe të ardhshëm, duke përfshirë Studio Ossidiana, Tudor Vlāsceanu Architect, Rintala Eggertsson Architects ose Piovenefabi. Duke hapur biseda rreth komunitetit dhe identiteteve lokale, si dhe çështjeve të përfshirjes, ndryshimit të përkufizimeve të familjeve apo sfidave të ekologjisë, festivali përfaqëson një mundësi për eksplorim përmes dizajnit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending