Connect with us

Video

“KUR ME PUNËN TË VJEN DHE VDEKJA” – DOKUMENTAR PËR VDEKJET E PUNËTORËVE

Published

on

Aktuale

Efekti i ajrit të ndotur cenon zhvillimin e fëmijëve- intervistë me pediatren Valbona Stavilevci (VIDEO)

Published

on

Efekti i dëmshëm i ajrit të ndotur manifestohet në mënyra të ndryshme, dhe të gjithë fëmijët cenohen në mënyrë të njëjtë.

Sipas pediatres Valbona Stavileci disa hulumtime që tregojnë se ka ngecje dhe në rritje në lartësi deri në 1.40 cm te fëmijët deri në moshën 7 vjeç.

Por edhe lajmërimi i sëmundjeve kronike dhe zhvillimi i sëmundjeve kronike te fëmijët ndikon që të ngecin në rritje dhe në zhvillim. (BB GREEN KOSOVA)./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Video

Gruaja nga Prishtina që drejton biznesin për përpunimin e vajrave (VIDEO)

Published

on

Edona Demaj, nga Prishtina, qe tre vjet udhëheq një biznes për përpunimin e vajrave të përdorur ushqimorë.

Vajrat e tilla llogariten si një nga ndotësit më të mëdhenj të tokës dhe ujit. Me qëllim mbrojtjen e ambientit, biznesi i Edonës i mbledh ato nga gastronomia dhe i eksporton jashtë vendit.

Përpunimi i mëtejshëm i tyre gjeneron bionaftë, një karburant ky i rinovueshëm që kontribuon në zvogëlimin e dioksidit të karbonit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Prodhuesit kosovar me akciza shtesë depërtojnë me vështirësi në tregun e Shqipërisë (VIDEO)

Published

on

Marrëveshjet Kosovë-Shqipëri mbesin në letër pa u konkretizuar në terren

Nga 139 marrëveshje që janë nënshkruar në shtatë mbledhje të qeverive të përbashkëta të Kosovës e Shqipërisë, shumica prej tyre kanë mbetur veç në letër.

Përtej glamurit e pompozitetit të mbledhjeve, jashtë tyre pak bëhet.

Dokumentari N’Shënjestër i Shqip.com ka hulumtuar rreth marrëveshjeve që janë nënshkruar nga dy qeveritë për tregtinë.

Përkundër këtyre marrëveshjeve, prodhuesit kosovarë vazhdojnë të kenë jashtëzakonisht shumë vështirësi për të depërtuar në tregun e Shqipërisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending