Connect with us

Video

Druri që këndon: Atraksion i mrekullueshëm apo i frikshëm turistik

Published

on

Skulptura unike “Druri që këndon” ka aftësi të pazakonshme: kur fryn era – ajo këndon, mirëpo nga meloditë e saj mbase ju ngrin gjaku në vena

“Singing Ringing Tree” është skulptura unike muzikore e vendosur në kodër të Peninit nga e cila ofron shikim panoramik në ambient dhe të vendit Burnley, Lancashire, në Britani të Madhe, transmeton Telegrafi.

Është bërë nga gypa të çeliktë të radhitur në mënyrë spirale njëri mbi tjetrin, kjo skulpturë merr formë druri i cili është i lakuar nën furinë e erës dhe ka shfrytëzuar energjinë e saj që të prodhojë melodi të qetë, por mbresëlënëse.

Shikoni si tingëllon “Druri që këndon” në video-xhirimin në vazhdim:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

Efekti i ajrit të ndotur cenon zhvillimin e fëmijëve- intervistë me pediatren Valbona Stavilevci (VIDEO)

Published

on

Efekti i dëmshëm i ajrit të ndotur manifestohet në mënyra të ndryshme, dhe të gjithë fëmijët cenohen në mënyrë të njëjtë.

Sipas pediatres Valbona Stavileci disa hulumtime që tregojnë se ka ngecje dhe në rritje në lartësi deri në 1.40 cm te fëmijët deri në moshën 7 vjeç.

Por edhe lajmërimi i sëmundjeve kronike dhe zhvillimi i sëmundjeve kronike te fëmijët ndikon që të ngecin në rritje dhe në zhvillim. (BB GREEN KOSOVA)./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Video

Gruaja nga Prishtina që drejton biznesin për përpunimin e vajrave (VIDEO)

Published

on

Edona Demaj, nga Prishtina, qe tre vjet udhëheq një biznes për përpunimin e vajrave të përdorur ushqimorë.

Vajrat e tilla llogariten si një nga ndotësit më të mëdhenj të tokës dhe ujit. Me qëllim mbrojtjen e ambientit, biznesi i Edonës i mbledh ato nga gastronomia dhe i eksporton jashtë vendit.

Përpunimi i mëtejshëm i tyre gjeneron bionaftë, një karburant ky i rinovueshëm që kontribuon në zvogëlimin e dioksidit të karbonit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Prodhuesit kosovar me akciza shtesë depërtojnë me vështirësi në tregun e Shqipërisë (VIDEO)

Published

on

Marrëveshjet Kosovë-Shqipëri mbesin në letër pa u konkretizuar në terren

Nga 139 marrëveshje që janë nënshkruar në shtatë mbledhje të qeverive të përbashkëta të Kosovës e Shqipërisë, shumica prej tyre kanë mbetur veç në letër.

Përtej glamurit e pompozitetit të mbledhjeve, jashtë tyre pak bëhet.

Dokumentari N’Shënjestër i Shqip.com ka hulumtuar rreth marrëveshjeve që janë nënshkruar nga dy qeveritë për tregtinë.

Përkundër këtyre marrëveshjeve, prodhuesit kosovarë vazhdojnë të kenë jashtëzakonisht shumë vështirësi për të depërtuar në tregun e Shqipërisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending