Kompania gjermane e cila bëri “BOOM” që nga viti 1886

0

Historia e kompanisë filloi në Stuttgart si një kompani inxhinerike dhe elektronike më 15 nëntor 1886. Një vit më vonë, Bosch paraqiti magnetin e parë të tensionit të ulët për motorët me gaz.

Robert Bosch GmbH ose Bosch, është një kompani shumëkombëshe  por me seli në Gerlingen të Gjermani. Ai është furnizuesi më i madh në botë i komponentëve të automobilave sipas statistikave nga të ardhurat e vitit 2011.  Kompania u themelua nga Robert Bosch në Shtutgart në 1886. Bosch është 92% në pronësi të Robert Bosch Stiftung.

Shpikjet më të rëndësishme të kompanisë deri në vitin 2000 ishin sensori i oksigjenit (1976), kontrolli i motorit elektrik (1979), sistemi i kontrollit të tërheqjes (1986), drita e xenoneve për vetura (1991), kontrolli i stabilitetit elektronik (1995) injektimi i drejtpërdrejtë i cilësisë së karburantit (1997) etj.

Produktet kryesore të Bosch janë komponentët e automobilave duke përfshirë frenat, kontrollet, disqet elektrike, elektronikë, sistemet e karburantit, gjeneratorët, motorët e nisjes dhe sistemet e drejtimit, produktet industriale ku bëjnë pjesë disqet dhe kontrollet, teknologjinë e paketimit dhe mallrat e konsumit,  mjetet e fuqisë, sistemet e sigurisë dhe termoteknologjia.

Në vitin 2012, Bosch kishte 34,000 mijë punonjës dhe një të ardhur prej 41.7 miliardë euro rreth vetëm në Kinë me shitjen e produkteve të kësaj kompanie. Kjo kompani ka bërë edhe projektuar edhe një numër të madh të mjeteve shtëpiake si lavatriçe, frigorifer, turielë etj.

Bosch vazhdon të jetë edhe më tutje kompania emblematike produktet e së cilës kërkohen kudo në botë. Bosch ka regjistruar rritje të dyfishtë shifrash në “Mbretërinë e Top Kompanive” që nga viti 2010, mbështetur nga zhvillimet në sektorët automobilistikë dhe konstruktiv të vendit.

/Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here