Dëmtohet njëri prej projekteve kryesore të Lloyd Wright

0

Shtëpia më e famshme e arkitektit me famë Frank Lloyd Wright, Fallingwater, ishte marrësja e dëmtimeve të vogla pas reshjeve të mëdha që shkaktoi që ujëvara të dalë nga shtrati fundjavën e kaluar.

Sipas drejtoreshës Lynda Wagoner, një trung i rënë i marrë nga mbirrjedhja u përplas në murin guror të pishinës së poshtme, duke thyer gurin e murit dhe duke hequr një nga pjesët e skulpturës që përmbanin, “Nënën dhe Fëmijën” e Jacques Lipchitz. Skulptura e bronzit të gdhendur u përzgjodh për Fallingwater nga Wright, dhe u vendos shpejt pas përfundimit të saj në 1939.

“Është një nga veprat tona më të rëndësishme këtu në Fallingwater”, tha Wagoner për Associated Press. “Është diçka me të cilën shtëpia identifikohet. Pamja e parë, kur je në urë, duke parë shtëpinë – është atje”.

Pas ngjarjeve, përfaqësuesit e Fallingwater të cilët veprojnë në shtëpi, lëshuan një deklaratë që duke siguruar se asnjë dëmtim në brendësi të ndërtesës nuk ishte shkaktuar dhe se festimet e planifikuara për përvjetorin e 150-të të lindjes së Wright do të vazhdojnë sipas planit.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here