Connect with us

Aktuale

Cilat janë investimet më të mira të vinçave për vitin 2021?

Published

on

Me Covid-19 që vazhdon të hedhë hijen e tij në të gjithë botën, ka qenë një tjetër vit sfidues për industrinë globale të vinçave.

Megjithatë, ka pasur ende mjaft aktivitet pasi palët e interesuara vazhdojnë të përshtaten me një normalitet të ri dhe të bëjnë biznes si zakonisht.

Këto janë disa nga investimet më të mëdha dhe më të mira gjatë gjithë vitit 2021:

 

2 – Vestas investon në vinçin e ereksionit të turbinës Salamander

Prodhuesi i turbinave me erë Vestas ka marrë një aksion në S&L Access Systems për të ndihmuar në zhvillimin e mëtejshëm të teknologjisë së vinçit të ngritjes së shpejtë Salamander për ngritjen dhe mirëmbajtjen e turbinave me erë.

3 – Zoomlion tregon vinçin kullë 450 tonësh

Prodhuesi i vinçave dhe pajisjeve të ndërtimit Zoomlion ka lançuar atë që pretendon se është vinçi më i madh në botë.

Kapaciteti 450 ton W12000-450 sipërfaqja e sheshtë u shfaq për herë të parë në hekur në fabrikën e kompanisë në Changdu, Provinca Hunan, Kinë.

4 – Si të llogarisni mbështetjen e nevojshme nën një vinç

Jini të kujdesshëm kur llogaritni mbështetjen e nevojshme nën një vinç për të siguruar që të gjitha rastet e ngarkesës dhe presionit mund të trajtohen. Veterani 40-vjeçar i industrisë së vinçave dhe manipulimeve dhe inxhinieri civil i autorizuar në Mbretërinë e Bashkuar, Keith Anderson shpjegon.

5 – Manitowoc lëshon dy vinça të gjithë terrenit

Në tetor, prodhuesi Manitowoc lançoi dy vinça të rinj për të gjithë terrenin, Grove GMK5120L dhe Grove GMK5150XL, në objektin e kompanisë Wilhelmshaven në Gjermaninë Veriore.

Cilat janë 5 historitë më të mira të vinçave nga 2021?

Me Covid-19 që vazhdon të hedhë hijen e tij në të gjithë botën, ka qenë një tjetër vit sfidues për industrinë globale të vinçave.

Megjithatë, ka pasur ende mjaft aktivitet pasi palët e interesuara vazhdojnë të përshtaten me një normalitet të ri dhe të bëjnë biznes si zakonisht.

Ne shikojmë prapa në disa nga historitë më të mëdha dhe më të mira gjatë gjithë vitit…

1 – IC50 2021: Cilat kompani kryesuan listën e kompanive tona të vinçave?

Duke u përgatitur për një ndikim negativ nga koronavirusi në tryezën e këtij viti, ishte një surprizë e këndshme të shihje se nuk ishte kështu. Madje mund të thuhet se ka ndodhur e kundërta.

2 – Vestas investon në vinçin e ereksionit të turbinës Salamander

Prodhuesi i turbinave me erë Vestas ka marrë një aksion në S&L Access Systems për të ndihmuar në zhvillimin e mëtejshëm të teknologjisë së vinçit të ngritjes së shpejtë Salamander për ngritjen dhe mirëmbajtjen e turbinave me erë.

3 – Zoomlion tregon vinçin kullë 450 tonësh

Prodhuesi i vinçave dhe pajisjeve të ndërtimit Zoomlion ka lançuar atë që pretendon se është vinçi më i madh në botë.

Kapaciteti 450 ton W12000-450 sipërfaqja e sheshtë u shfaq për herë të parë në hekur në fabrikën e kompanisë në Changdu, Provinca Hunan, Kinë.

4 – Si të llogarisni mbështetjen e nevojshme nën një vinç

Jini të kujdesshëm kur llogaritni mbështetjen e nevojshme nën një vinç për të siguruar që të gjitha rastet e ngarkesës dhe presionit mund të trajtohen. Veterani 40-vjeçar i industrisë së vinçave dhe manipulimeve dhe inxhinieri civil i autorizuar në Mbretërinë e Bashkuar, Keith Anderson shpjegon.

5 – Manitowoc lëshon dy vinça të gjithë terrenit

Në tetor, prodhuesi Manitowoc lançoi dy vinça të rinj për të gjithë terrenin, Grove GMK5120L dhe Grove GMK5150XL, në objektin e kompanisë Wilhelmshaven në Gjermaninë Veriore.

6 – PVE shpall vinça elektrikë zvarritës

Specialisti holandez i vinçave dhe pajisjeve të rënda PVE Cranes & Services po zhvillon, me partnerë, një seri vinçash zvarritës plotësisht me bateri elektrike. Detajet i kemi zbuluar këtu.

7 – Sany kompleton një vinç zvarritës prej 4,500 tonësh

Një vinç zvarritës me kapacitet 4,500 tonë u ndërtua nga Sany dhe iu dorëzua klientit të saj të parë.

Favelle Favco Cranes prezantoi një model të ri të vinçit të kullës luffing

8 – ‘Big Carl’ ngre unazën e çelikut në reaktorin e dytë

Etiketuar si vinçi më i madh në botë dhe me nofkën Big Carl, gjiganti Sarens SGC-250 ka qenë sërish në veprim në stacionin e energjisë bërthamore Hinkley Point C në Somerset, MB.

9 – Tadano e re 40 ton në të gjithë terrenin

Tadano AC 2.040-1 u shfaq për klientët në tetor 2021 përpara fillimit të tij në dhjetor. Detajet i kemi zbuluar këtu.

10 – Lufer i ri 36 ton nga Favco

Në prill, Favelle Favco Cranes prezantoi një model të ri të vinçit me kullë luffing, MK380F, për aplikime të përgjithshme ndërtimi./Media Ndërtimi.

Aktuale

Hapni dyert për instalimin e Valvulës Termostatike nga ekipet e autorizuara të Prishtina HeatSave

Published

on

Hapni dyert për ekipet e autorizuara ashtu që të përfitoni pajisjet si dhe instalimin e tyre falas. Pas nëntorit, këto pajisje së bashku me instalim do të kushtojnë deri në 500 euro për konsumator.

Andaj, nëse nuk do të jeni në shtëpi në datat e paralajmëruara për instalim në lagjen tuaj, ju lutem kontaktoni në 080099000 sa më parë, që të mos humbisni rastin për instalimin e pajisjeve të reja për radiatorët tuaj si:

Valvulës Termostatike e cila rregullon qarkullimin e ujit të ngrohtë nga sistemi i Ngrohtores Termokos deri tek radiatori.

Termo-Kokës e cila ndihmon në përcaktimin e temperaturës në radiator. Rrotullojeni për të caktuar temperaturën dhe për të kontrolluar shpenzimet e energjisë.

Alokatorit cili vendoset në radiator për të matur temperaturën dhe për të përcjellur shfrytëzimin e energjisë.

Prishtina HeatSave është investim 10M dollarësh nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) & Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC), me qëllim të modernizimit të sistemit të matjes së shpenzimeve të ngrohjes përmes Termokos./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Raporti i UN-Habita alarmon qytetet botërore

Published

on

UN-Habitat sapo ka publikuar Raportin e tij vjetor të Qyteteve Botërore gjatë sesionit të njëmbëdhjetë të Forumit Urban Botëror, i cili u zhvillua në Katowice, Poloni nga 27 qershor deri më 30 qershor 2022.

I titulluar “Parashikimi i së ardhmes së qyteteve”, pikat kryesore të publikimit të vitit 2022 janë njohuri për të ardhmen e sferës urbane, bazuar në “tendencat, sfidat dhe mundësitë ekzistuese, si dhe kushtet përçarëse, duke përfshirë mësimet e vlefshme nga pandemia COVID-19”.

Në fakt, ai synon t’u paraqesë qyteteve mënyra për t’u përgatitur për sfidat e ardhshme dhe për të adresuar çështjet aktuale.

Meqenëse popullsia globale që jeton në zonat urbane do të rritet nga 56 përqind në 2021 në 68 përqind në 2050, kryesisht në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, transformimi i qyteteve tona për të arritur një të ardhme më të mirë duhet të jetë një interes global.

Duke pasur nevojë urgjente për “zgjidhje inovative për zonat urbane për t’iu përgjigjur kësaj krize të trefishtë C të COVID, klimës dhe konfliktit”, siç deklarohet nga Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së dhe Drejtori Ekzekutiv i UN-Habitat Maimunah Mohd Sharif, Raporti i Qyteteve Botërore 2022 bën thirrje për më shumë angazhim nga qeveritë kombëtare, rajonale dhe lokale dhe inkurajon adoptimin e mëtejshëm të teknologjive inovative dhe koncepteve të jetesës urbane./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Studentët e Arkitekturës të UP-së eksplorojnë ndërtimin e zonave urbane në Cottbus të Gjermanisë

Published

on

Studentët Behar Iberhysaj, Tringa Rama, Vanesa Nikqi, Dafina Balaj, Marina Frrokaj, ishin pjesë e Summer School – Introverted and Extroverted Spaces: Neë pedagogical approaches to the house and the city, në Cottbus të Gjermanisë, me dt. 11.06.2022 – 19.06.2022. Kjo vizitë është realizuar fal marrëveshjeve që Fakulteti i Arkitekturës ka me profesorët dhe universitetet në Gjermani.

Studentët kanë eksploruar se si është ndërtuar dhe përvetësuar hapësira urbane në disa territore në Cottbus përmes përjetimit të përvojës së tyre.

Gjate hulumtimit dhe punës së bërë janë përdorur metoda etnografike dhe vizuale për të identifikuar hapësirat që janë dhe mund të bëhen të dukshme dhe ato që janë dhe mund të mbeten të padukshme.

Qëllimi i shkollës verore ka qenë të rikonceptohet raporti mes shtëpisë dhe qytetit, duke reflektuar mbi nocionin se pjesët e dukshme dhe dimensionet prezentë e përbëjnë qytetin, ndërsa e padukshmja dhe jo-prezentja përfaqësojnë shtëpinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending