Connect with us

Aktuale

INPO ia nxjerr si probleme parkingjet dhe trotuaret në Prishtinë

Published

on

Komuna e Prishtinës e drejtuar nga Shpend Ahmeti i VV-së as pas katër vite qeverisje nuk ka mundur ta zgjidh problemin e parkingjeve publike në kryeqytet.  Me ketë telash të pazgjedhur, ai po pretendon që t’i hyjë përsëri garës për kryetar, në zgjedhjet që do të mbahen me 22 tetor.

E pikërisht parkingjet janë edhe vërejta më e madhe që ai ka marrë nga banorët e Prishtinës.

Në raportin e INPO-s me temën “ Indeksi i kapshmërisë së qytetarëve me shërbimet komunale në Prishtinë”, është bërë e ditur se sipas të anketuarve,  29.58 e qytetarëve  janë shumë të pakënaqur,  kurse 51.94 për qind prej tyre janë të kënaqur me punën që ka bërë Ahmeti për parkingjet.

Gjithashtu edhe me trotuaret dhe hapësira e tyre, qytetarët e Prishtinës janë të pakënaqur.  39.30 për qind, thonë se nuk është punuar sa duhet në këtë drejtim, ndërsa 22.19 për qind e tyre si shumë të pakënaqur.

Edhe në fushën e sportit të anketuarit, lidhur me aktivitetet sportive që organizohen në komunën e Prishtinës, janë deklaruar të pakënaqur 35.63 për qind.

Ndryshe nga pakënaqësitë, qytetarët e Komunës së Prishtinës janë deklaruar 63.53 për qind shumë të kënaqur me përfshirjen e sistemit të ujësjellësit. Po ashtu edhe me furnizimin me ujë 48.40 për qind shprehen që janë të kënaqur.

Njësoj edhe me punën e kryetarit të komunës së Prishtinës, 47.90 për qind deklarohen që janë të kënaqur dhe 31.09 për qind shumë të kënaqur, raportoj gazetafjala.

Përqindje të lartë të kënaqshërisë së qytetarëve kishe edhe në pozicione të tjera si: në shëndetësi, shërbime administrative, arsim, kulturë dhe rini, infrastrukturë rrugore dhe mirëmbajtje, ndriçimi publik, transport publik, mbeturina, kanalizim, planifikim urban dhe rural dhe transparencë.

Këto të dhëna janë prezantuar nga Organizata Jo qeveritare, Iniciativa për Progres (INPO), të premten në një konferencë për media.

Albulena Nrecaj, drejtoreshë e INPO-s, tha se indeksi është dizajnuar të bëjë vlerësimin e kënaqshmërisë me shërbimet komunale të ofruara  nga komuna. Ajo ka sqaruar se anketa me qytetarët ka të bëjë me grup moshat 18-36.

“Indeksi ka bërë matjen e 15 lloje të ndryshme të shërbimeve komunale, si dhe matjen e kënaqshmërsië së qytetarëve me pushtetin lokal, pra me punën e Kryetarit, Kuvendit Komunal dhe Drejtorive Komunale”, tha Nrecaj.

Ajo gjithashtu tha se INPO ka për qëllim të zgjerojë punën e këtij projekti edhe në komuna tjera.

Kurse, nënkryetari i Prishtinës , Muhedin Nushi lidhur me pakënaqësitë e qytetarëve ka thënë se këto pakënaqësi të shprehura në disa kategori në raport do të ndikojnë në përmirësimin e performancës të komunës në ofrimin e shërbimeve te qytetarët.

“Ju garantoj se deri në përfundim të këtij mandati disa nga këto shërbime do të kenë rritje të përqindjes sepse janë edhe tri apo katër projekte në përfundim e sipër që kanë të bëjnë me shërbimet ndaj qytetarëve” është shprehur Nushi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

‘Marakli t’Biciklave’, adresojnë problemet në Ministrinë e Infrastrukturës për sigurinë e çiklistëve

Published

on

Grupi ‘Marakli t’Biciklave’, përmes një njoftimi treguan se janë takuar me zv.ministrin e Infrastrukutrës Hysen Durmishi, me të cilin kanë biseduar për sfidat dhe problemet me të cilat përballet komuniteti i çiklistëve.

“Çdo ditë në rrugët e vendit, probleme këto për të cilat edhe avokuam duke paraqitur kërkesat tona të arsyeshme të cilat sa më shpejt që të prioritizohen në periudhë kohore do të ofrojnë edhe zgjidhje mbi problemet, kërkesat të cilat u mirëpritën edhe nga ana e zv. Ministrit Durmishi.

Marakli t’Biciklave ka në fokus të veçantë mbajtjen e kontakteve të vazhdueshëm më këtë ministri dhe institucionet e tjera të nivelit qendror dhe lokal, për t’i adresuar sfidat, problemet por edhe mundësit reale për të bërë sa më praktike dhe të lehtë qarkullimin e çiklistëve nëpër rrugët e qyteteve e lokaliteteve te Republikës së Kosovës.

Një nga mundësit reale mbetet dhe Agjenda e gjelbërt e cila mbetet prioritet i çiklistëve, sepse përmes përdorimit të saj ne e ruajmë ambientin e ajrin dhe njëkohësisht promovojmë përdorimin e transportit alternativ, siç është biçikleta.”, shkruan në njoftim./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Dogana e Kosovës për herë të parë ka arritur të kaloj 500 milion euro të  hyra

Published

on

Dogana kalon gjysmë miliard euro të hyra

Kjo shifër paraqet një rekord të ri pasi që nga themelimi i Doganës të hyrat në këtë periudhë të vitit kanë tejkaluar shumën e mbledhur prej 500 milion eurove.

Krahasimi me vitin e kaluar tregon që Dogana ka mbledhur deri me 19 maj 500,1 milion euro derisa vitin e kaluar të njetën periudhë ne kishim mbledhur 434,4,ilion euro, respektivisht shprehur në përqindje 15% më shumë apo 66 milion euro më shumë.

Gjithashtu edhe në krahasimi me projeksioni buxhetor të mbledhjes së të hyrave për vitin 2022 dogana e ka tejkaluar me  6.11% më shumë.

Trendi pozitiv që dogana kishte gjatë vitit 2021 ka vazhduar edhe gjatë vitit 2022./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

“Lumbardhi: një Histori Episodike”, publikohet më 25 maj

Published

on

Lumbardhi ju fton në lansimin e “Lumbardhi: një Histori Episodike” që mbahet me 25 maj prej orës 19:00 në Kino Bahçe.

Libri flet për takimin dhe ndërveprimin midis Kino Lumbardhit dhe Prizrenit, prej rrethanave që sollën te hapja e kinemasë në vitin 1952 e deri te ndalja e aktivitetit pas falimentimit të ndërmarrjes shoqërore “Kino Bistrica” në fillim të shekullit të ri.

Duke u mbështetur në procesin e mbledhjes dhe interpretimit të materialeve të gjetura në kinema, në arkivin e gazetës “Rilindja” dhe burime tjera, sikurse dëshmitë e akterëve në epizode kyqe, hulumtuesit Bengi Muzbeg dhe Tevfik Rada sjellin një tregim të fragmentuar që përshkruan ndeshjet dhe kontradiktat mes një ndërtese, një qyteti dhe artit të kinemasë, përbrenda kontekstit të transformimeve shoqërore, politike e teknologjike.

“Lumbardhi: një Histori Episodike” është botuar nga Fondacioni Lumbardhi me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Sportit të Kosovës, zyrës në Kosovë të forumZFD, Fondacionit për Iniciativa të Artit dhe me bashkëpunim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending