Connect with us

Dizajn

Si të dizajnoni dhe të shfrytëzoni në maksimum një oborr të vogël

Published

on

Në qendrat urbane, shtëpitë rrallë kanë një oborr të madh për të krijuar një zonë rekreacioni dhe pushimi, prandaj ne kemi mbledhur disa raste ku një oborr jo shumë i madh është shfrytëzuar në maksimum.

Në këtë përzgjedhje prezantohen projekte që nuk kanë hapësirë ​​të gjerë ndërhyrjeje por theksojnë rëndësinë e hapësirave të jashtme.

Këto ndërhyrje ilustrojnë se si këto ambiente janë thelbësore në bashkëpunimin me komoditetin termik duke përmirësuar cilësinë e të gjithë vendbanimit.

Këto projekte tregojnë se pavarësisht nga madhësia, mund të jesh i guximshëm dhe të sjellësh elementë të ndryshëm: përzierjen e bimësisë me gurët dhe ujin, mobiljet që bien në sy, vlerësimin e drurit dhe tonaliteteve të tjera natyrore./Media Ndërtimi

Dizajn

Finesë arkitektonike: Roli i lavamanëve luksoz të kuzhinës në shtëpitë moderne

Published

on

Kuzhinat janë bërë thuajse zemra e shtëpive moderne dhe çdo detaj ka një rëndësi të jashtëzakonshme. Mes këtyre detajeve, lavamanët luksoz të kuzhinës shkëlqejnë si deklarata stili dhe nevoja funksionale mes elegancës dhe prakticitetit. Kjo ruan të gjithë pamjen e gjërave në një dhomë.

Evolucioni i lavamanit të kuzhinës

Lavamani i kuzhinës i viteve të kaluara sigurisht që ka ndryshuar. Nga një kohë kur ishte thjesht funksionale, ajo është transformuar për t’u bërë një nga elementët më të kërkuar në dizajnin e kuzhinës sot. Kjo rritje në zinxhirin e vlerës pasqyron qëndrimet në zhvillim në lidhje me dekorimin e shtëpisë dhe rëndësinë në rritje të kuzhinës si një qendër sociale.

Jo shumë kohë më parë, lavamani ishte thjesht një legen funksional për larjen e enëve. Sot, është një element i zgjedhur me kujdes për t’u përshtatur me tavanet, dollapët dhe pajisjet. Është një pararojë se si kuzhina po evoluon në një shprehje të stilit personal, ashtu si pjesa tjetër e shtëpisë.

Si të zgjidhni një lavaman luksoz

Lavamanët luksoz vijnë në gamë çmimesh shumë të ndryshme, kështu që është e rëndësishme të gjesh një ekuilibër midis dëshirës dhe nevojës së një lloji të veçantë lavaman.

Konfigurimi i kuzhinës

Madhësia dhe forma e kuzhinës do të ndikojnë gjithashtu në zgjedhjen e lavamanit nga pronari i shtëpisë. Një lavaman i madh shtëpie në fermë do të pushtonte një hapësirë të vogël, ndërsa një lavaman i vogël bari mund të duket i pavend në një kuzhinë të madhe.

Modelet e Përdorimit

Mënyra se si përdoret kuzhina duhet të drejtojë zgjedhjen e lavamanit. Një familje që gatuan shumë mund të dëshirojë një lavaman të thellë me shumë legen; një familje kuzhinierësh të rastësishëm mund të preferojë një të thjeshtë.

Kërkesat e Mirëmbajtjes

Disa materiale dhe disa përfundime kërkojnë shumë më tepër mirëmbajtje se të tjerët. Është e rëndësishme të përcaktohet sasia e kohës dhe yndyrës së bërrylit që mund t’i kushtohet mirëmbajtjes së lavamanit.

Planet afatgjata

Nëse një rimodelim i kuzhinës nuk është në të ardhmen e afërt, mund të jetë me vlerë të investoni në një lavaman të nivelit të lartë për vitet në vijim.

Lavamanët luksoz të kuzhinës hyjnë në listën në rritje të nevojave moderne të nevojshme në modelet e sotme të shtëpive. Ata përshtaten me hijeshi me funksionalitetin dhe estetikën për të rritur vlerat praktike  të kuzhinës. Duke zgjedhur lavamanin e duhur, pronarët mund të krijojnë hapësirë që e bën efikasitetin të jashtëzakonshëm dhe është një reflektim i vërtetë i stilit personal. Me kuzhinat që vazhdojnë të zhvillohen si zemra e shtëpisë, roli që do të luajnë këto pajisje të nivelit të lartë do të bëhet shumë i rëndësishëm./Media Ndërimi

Continue Reading

Dizajn

Festival ngjyrash pranë Stacionit të Trenave në Prishtinë

Published

on

Prishtina ishte mikpritëse e edicionit të 8-të të festivalit ndërkombëtar “Meeting of Styles”.

Me artin e tyre, rreth 130 artistë të grafitit përçuan mesazhe nën tematikën “Educate to Elevate”, ndërsa u dhanë ngjyra rreth 2.800 metrave katrorë mure të kryeqytetit, shkruan Radio Evropa e Lirë.

Festivali i artit të rrugëve sivjet u mbajt nga data 28 deri më 30 qershor në hapësirat pranë Stacionit të Trenave.

Continue Reading

Dizajn

Investimi në mirëqenie: Hapësirat e punës nxisin produktivitetin dhe fitimin!

Published

on

Përtej estetikës, dizajni i vendeve tona të punës ndikon drejtpërdrejt në shëndetin tonë. Studimet zbulojnë një lidhje të qartë midis cilësisë së dobët të dritës dhe aksesit të kufizuar në pamjet natyrore me rritjen e lejes së sëmurë.

Politikat pa duhan kanë qenë dukshëm efektive, duke ulur prevalencën e pirjes së duhanit me 3.8% dhe duke ulur konsumin e duhanit me 3.1 cigare të konsiderueshme në ditë për duhanpirësit e vazhdueshëm.

Vendet e punës ose mund të mbështesin mirëqenien ose të jenë të dëmshme për të. Dizajni i ndërgjegjshëm i zyrës mund të përziejë aspekte të shëndetit në hapësira për të kultivuar mirëqenien fizike, mendore dhe sociale.

Me një njohje më të madhe të sinergjisë midis dizajnit të vendit të punës dhe mirëqenies së punonjësve, organizatat po përfshijnë praktika të projektimit me qendër shëndetin për të promovuar një fuqi punëtore të angazhuar dhe produktive. Strategjia e vendit të punës e orientuar drejt mirëqenies së banorëve përfiton punëtorët individualë duke kontribuar në suksesin e përgjithshëm të organizatës.

Dizajni i zyrës me qendër shëndetin kontribuon në kursimin afatgjatë të kostos dhe zbutjen e rrezikut për kompanitë. Studimet tregojnë një lidhje të qartë midis cilësisë së dobët të ajrit, ndriçimit të pamjaftueshëm dhe mungesës së punonjësve. Anasjelltas, dizajni me në qendër shëndetin përkthehet në më pak ditë sëmundjeje, kosto të reduktuara të kujdesit shëndetësor dhe një fuqi punëtore më produktive.

Kjo përkthehet në kursime afatgjata të kostos dhe zbutje të rrezikut për kompanitë. Përfitimet shtrihen përtej kursimeve të menjëhershme. Vendet e shëndetshme të punës ndihmojnë gjithashtu kompanitë të përmbushin standardet e pajtueshmërisë dhe të shmangin çështjet e mundshme ligjore. Investimi në mirëqenien e punonjësve nuk është thjesht një iniciativë për t’u ndjerë mirë, por është një vendim strategjik biznesi me një ndikim dukshëm pozitiv në performancën financiare dhe qëndrueshmërinë afatgjatë organizative./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending