Ringjallet sektori i ndërtimeve në Shqipëri

0

Ringjallet sektori i ndërtimeve në Shqipëri101 leje ndërtimi me vlerë 11 miliard e 58 milion lekë në një sipërfaqe prej 91864 metra katrorë janë dhënë në tremujorin e fundit sipas të dhënave nga Instat në 61 bashkitë e Shqipërisë.

Nga këto leje, 75.2 % janë dhënë për ndërtesa rezidente  ku përfshihen ndërtesat e banimit ndërsa pjesa tjetër janë dhënë për ndërtesa jo rezidente në të cilat hyjnë hotelet, zyrat, godinat tregtare e objekte të tjera, shkruan Oraneës.tv, përcjellë Ndërtimi.info.

Në ndërtimin e godinave për banim janë investuar 9 miliard të gjitha nga privatët. për ndërtimin e hoteleve, zyrave apo objekteve tregtare janë investuar prej subjekteve private 1 miliardë e 73 milionë lekë  ku 177 miliard janë financime shtetërore dhe 896  milionë janë financime private.

 

Sipas të dhënave të Instat, 1 miliard e 122 milion kanë shkuar për punime të infrastrukturës së transportit, autostrada, linja ujësjellësi dhe punime të tjera inxhinierike. fluksi më i lartë i lejeve të ndërtimi është në Tiranë me 43 leje, Vlora ka dhënë 16 leje ndërtimi, Durrësi 12, Elbasani dhe Fieri nga 7 leje ndërtimi, Shkodra 6 dhe Berati 5 leje. vihet re se me ndarjen e 61 bashkive, më shumë leje ndërtimi po jepen në qendrat kryesore.

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here