Connect with us

Makineritë

“IronBOT”, prezantohet roboti që bart dhe vendos vetë deri në 5000 tufa të armaturës

Published

on

Robotët po transformojnë industrinë e ndërtimit duke mbushur boshllëkun e fuqisë punëtore të kualifikuar dhe duke rritur produktivitetin e përgjithshëm të industrisë së ndërtimit.

Advanced Construction Robotics që është një novator lider në botë i pajisjeve robotike autonome, ka lanësuar Robotin ngritës i rëndë i robotikës së avancuar të ndërtimit për të ‘siguruar 50% kursime të planit’.

IronBOT shton ekuipazhet e ndërtimit duke ngritur, mbajtur dhe vendosur tufa të armaturës në një orientim tërthor ose gjatësor pa pasur nevojë për ngritje të rëndë nga punëtorët.

Kompania thotë se IronBOT përfundoi me sukses projektin e saj inaugurues në shkurt në Urën e Bulevardit Port St. Lucie West në Port St. Lucie, FL së bashku me Shelby Erectors, Inc. në Angli.

Kohëzgjatja fillestare e parashikuar e instalimit të armaturës ishte 14 ditë, por duke shtuar ekuipazhin e Shelby me BOT Bundle, e njëjta sasi pune u përfundua në vetëm shtatë ditë. Gjatë pilotimit, IronBOT vendosi 147,032 LB armaturë ndërsa TyBOT përfundoi 58,068 lidhje mbi 6.5 prodhime.

ACR shton se kur IronBOT kombinohet me TyBOT, robotin tonë të lidhjes së shufrave, kjo paketë e fuqishme BOT zakonisht mund të sigurojë 50% kursime në orar gjatë instalimit të shufrave.

Advanced Construction Robotics është një novator lider në botë i pajisjeve robotike autonome. Produktet tona u japin firmave të ndërtimit aftësinë për të përmbushur një kërkesë në rritje të shpejtë./Media Ndërtimi

Makineritë

Komatsu prezanton konceptin e ekskavatorit me qeliza karburanti me hidrogjen

Published

on

Prodhuesi i dytë më i madh në botë i pajisjeve të ndërtimit Komatsu ka njoftuar zhvillimin e një koncepti të ekskavatorit hidraulik të madhësisë së mesme, të mundësuar nga një qelizë karburanti hidrogjeni.

Prodhuesi japonez tha se zhvillimi i makinës është në përputhje me qëllimin e saj për të arritur neutralitetin e karbonit në pajisjet e ndërtimit.

Kompania tha se testet e Provës së Konceptit (PoC) janë duke u zhvilluar dhe tani po përshpejton përpjekjet për të sjellë pajisje ndërtimi të mesme dhe të mëdha të fuqizuara nga qelizat e karburantit me hidrogjen në prodhimin komercial “në të ardhmen e afërt”.

Komatsu bashkëpunoi me Toyota Motor Corporation për ekskavatorin e ri, me projektin e zhvillimit të udhëhequr nga oficeri operativ dhe presidenti Koji Sato.

Kompania integroi një sistem qelizash karburanti hidrogjeni dhe një rezervuar hidrogjeni në makinën hidraulike.

Performanca ekuivalente me naftën

Kompania tha se kombinoi sistemin e qelizave të karburantit të hidrogjenit të Toyota-s me teknologjinë e vet të kontrollit dhe komponentët kryesorë, duke arritur zero emetime të shkarkimit, duke reduktuar ndjeshëm zhurmën dhe dridhjet.

Komatsu tha se ekskavatori jep gjithashtu performancë, për sa i përket efikasitetit dhe funksionimit të gërmimit, të barabartë me atë të makinës së krahasueshme me motor.

Kompania deklaron se synon të reduktojë emetimet e CO2 me 50% nga përdorimi i produkteve dhe prodhimit të pajisjeve të saj deri në vitin 2030, krahasuar me nivelet e vitit 2010, dhe i ka vendosur vetes një objektiv për arritjen e neutralitetit të karbonit deri në vitin 2050.

Komatsu pretendon se, për shkak të densitetit më të lartë të energjisë së hidrogjenit dhe kohës më të shkurtër të karburantit në krahasim me teknologjinë elektrike me bateri, ajo i ka fokusuar përpjekjet e saj kërkimore dhe zhvillimore në qelizat e karburantit me hidrogjen si një zgjedhje premtuese elektrifikimi për modelet e mesme dhe të mëdha.

Continue Reading

Makineritë

Develon nxjerr në treg miniekskavatorë të rinj 6 tonësh Stage V

Published

on

Develon ka lansuar në treg mini-ekskavatorët e rinj DX62R-7 dhe DX63-7 6 tonësh Stage V me një dizajn të ri të stilit të përbashkët global.

Mini-ekskavatorët e rinj janë krijuar për të ofruar performancë maksimale, stabilitet optimal, shkathtësi të shtuar, komoditet të shtuar të operatorit, kontrollueshmëri, qëndrueshmëri, lehtësi në mirëmbajtje dhe shërbim.

Të dy modelet fuqizohen nga motori i ri me naftë në përputhje me D24 Stage V që ofron fuqi 44,3 kW (59,4 HP). Develon thotë se pavarësisht se ofron një çift rrotullues 8% të rritur prej 26,5 kgm/rpm, motori D24 ende siguron një ulje prej 7% në konsumin e karburantit të motorit.

Për më tepër, DX62R-7 dhe DX63-7 përdorin një Sistem të Sensimit të Ngarkesës që funksionon në një valvul të ri të kontrollit kryesor. Mekanizmi mundëson një goditje më të gjatë të bobinës, duke rritur kështu kontrollueshmërinë dhe efikasitetin/performancën e punës në krahasim me modelet e mëparshme.

Të dy makinat sigurojnë një rrjedhje ndihmëse prej 90 litrash në minutë, gjë që përmirëson efikasitetin e punës me bashkëngjitjet. Kapaciteti i rrjedhës mund të monitorohet lehtësisht në ekranin me prekje 8 inç të Develon Smart në 10 hapa dhe mund të kontrollohet duke përdorur rrotën e gishtit të vendosur në levë.

Kabina e re në DX62R-7 dhe DX63-7 përmban një derë hyrëse të plotë xhami për të maksimizuar dukshmërinë e operatorit në këtë anë të makinës nga brenda kabinës. Një kamerë me pamje nga pas është opsionale dhe llambat e punës me ndriçim të lartë LED (të cilat janë standarde) në kabinë përmirësojnë më tej dukshmërinë dhe sigurinë.

Mini-ekskavatorët përfshijnë sistemin më të fundit celular Develon Fleet Management TMS 3.0 të instaluar si standard, i cili ofron një sistem të menaxhimit telematik për ekskavatorët, duke mbledhur të dhëna nga sensorët në makina./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Makineritë

JCB zgjeron gamën me shtimin e tre modeleve 400V dhe me dalje trefazore

Published

on

JCB po zgjeron gamën e saj të paketave elektrike me shtimin e tre modeleve më të mëdha 400V dhe me dalje trefazore.

Kompania me bazë në Mbretërinë e Bashkuar thotë se paketat e baterive lejojnë përdoruesit të reduktojnë varësinë e tyre nga gjeneratorët me naftë kur kërkesa për energji elektrike është e ulët.

Tre paketat e reja të energjisë, 3.50QE, 3.75QE dhe 3.100QE, kanë një tension dalës prej 400 V, përveç një kapaciteti ruajtjeje totale prej 46kWh, 69kWh dhe 104kWh respektivisht. Me një fuqi të vazhdueshme prej 36 kW në 25°C, secila njësi ofron lidhje të shumëfishta priza, mbrojtje RCD dhe zbara hyrëse dhe dalëse, për fleksibilitet maksimal të lidhjes.

JCB është një nga tre prodhuesit kryesorë në botë të pajisjeve të ndërtimit.

Powerpacks ofrojnë gjithashtu një zgjidhje të gjelbër për karikimin e makinerive elektrike JCB E-Tech, të tilla si mini-ekskavatorët, mbajtësit kompakt teleskopik dhe depozituesit e kantierit. Paketa e energjisë mund të ngarkohet me energji elektrike të gjelbër dhe më pas të transportohet në vend, për të rimbushur makinat sipas nevojës. Kjo lejon përdorimin e makinerive elektrike miqësore me mjedisin në vende të largëta pa furnizim me energji elektrike në vend.

Paketat e energjisë janë të aktivizuara JCB LiveLink, duke siguruar monitorim në distancë dhe duke siguruar që energjia të jetë e disponueshme kur dhe ku kërkohet.

Çdo paketë elektrike JCB nuk ka lëngje, nuk ka filtra dhe nuk ka kërkesa rutinë të shërbimit, gjë që JCB thotë se siguron kosto të ulëta funksionimi dhe disponueshmëri maksimale./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending