Connect with us

Makineritë

Dynapac prezanton pllakën elektrike vibruese

Published

on

Specialisti i ndërtimit të rrugëve Dynapac ka prezantuar një gamë të re pllakash vibruese me energji elektrike si pjesë e programit të saj Z.ERA, i cili synon të prodhojë makineri pa emetim.

Të përshkruar si “performancë të jashtëzakonshme për një gamë të gjerë situatash shtrimi”, DFP5X e, DFP8X e dhe DFP9X e disponohen në kategorinë e peshës 50 kg, 80 kg dhe 90 kg dhe janë versionet elektrike të homologëve të tyre me benzinë.

DFP5X e ka një gjerësi ngjeshjeje prej 300 mm, ndërsa DFP8X e dhe DFP9X e ofrojnë gjerësi përkatësisht 430 mm dhe 500 mm.

Të dy DFP8X e dhe DFP9X e fuqizohen nga një motor DC pa furçë 3 fazor Honda, ndërsa DFP5X e fuqizohet nga një motor IPM 600w. Çdo makinë ka një shpejtësi maksimale të punës 25 metra në minutë.

Sipas kompanisë suedeze Dynapac, pllakat ofrojnë gjithashtu kosto të reduktuara të mirëmbajtjes dhe shërbimit rutinë, karikim të lehtë dhe njësi baterie të ndërrueshme dhe efikasitet “të mirë” operacional pa kohë boshe, me funksionin e lehtë të nisjes/ndalimit në krahasim me makinën konvencionale.

Si dhe pllakat e reja vibruese me energji elektrike, Dynapac ka një flotë me një shtrues elektrik dhe rula elektrikë si pjesë e flotës së tij.

Makineritë

Hyundai rimarkon emrin dhe zbulon tre ekskavatorë të rinj

Published

on

Është njoftuar se HD Hyundai Construction Equipment është emri i ri global i markës për prodhuesin Hyundai Construction Equipment.

E zbuluar në një ngjarje të fundit në selinë e saj evropiane në Belgjikë, kompania tha se “HD” në emrin e saj të ri përfaqëson dy temat kryesore shtytëse pas aktiviteteve të saj; ‘ëndrrat njerëzore’ dhe ‘dinamikat njerëzore’.

Biznesi, i cili operon së bashku me kompaninë motër Develon (ish Doosan Construction Equipment) nën kompaninë mëmë Hyundai Genuine Group, tha se temat pasqyrojnë “vizionin e tij për një të ardhme më të mirë” dhe kombinimin e zgjidhjeve industriale, robotikës dhe inteligjencës artificiale që po përdor për të ofruar. atë vizion.

HD Hyundai përdori gjithashtu ngjarjen për të lëshuar tre ekskavatorë, ekskavatorët me rrota HW100A dhe HW65A dhe ekskavatorin me gjurm HX65A.

HW100A është një makinë krejtësisht e re 11 tonëshe që përmban motorin D34 të përputhshëm me Stage V të vetë prodhuesit. Ai siguron 75 kW (100 kf) fuqi, 460 Nm çift rrotullues, dhe sistemi i tij i pastrajtimit përfshin një katalizator oksidimi me naftë (DOC), një filtër grimcash me naftë (DPF) dhe reduktim katalitik selektiv (SCR).

“Ky motor i përputhshëm me Fazën V nuk ka asnjë kërkesë për riciklimin e gazit të shkarkimit (EGR) që kontribuon në uljen e konsumit të karburantit dhe kostot më të ulëta të mirëmbajtjes,” thanë nga HD Hyundai.

Karakteristikat dalluese të ekskavatorit HW100A, i cili është projektuar për tregun evropian, janë mënyrat e tij të drejtimit me dy rrota, me katër rrota dhe gaforre, të cilat i ofrojnë makinës rreze kthese prej 5.7 m dhe 3.6 m dhe aftësinë për të lëvizur diagonalisht në hapësira të ngushta.

Një bum kryesor prej dy pjesësh dhe një krah zhytës me shtrirje të gjatë i japin ekskavatorit me rrota një shtrirje maksimale gërmimi prej 7,8 m, me një thellësi gërmimi prej 4,2 m. Ai gjithashtu lejon që makineria të ngrejë deri në 1.5 ton në një rreze 5 m në anën dhe 2.3 ton në pjesën e përparme me tehun e dozerit poshtë.

Continue Reading

Makineritë

Komatsu prezanton konceptin e ekskavatorit me qeliza karburanti me hidrogjen

Published

on

Prodhuesi i dytë më i madh në botë i pajisjeve të ndërtimit Komatsu ka njoftuar zhvillimin e një koncepti të ekskavatorit hidraulik të madhësisë së mesme, të mundësuar nga një qelizë karburanti hidrogjeni.

Prodhuesi japonez tha se zhvillimi i makinës është në përputhje me qëllimin e saj për të arritur neutralitetin e karbonit në pajisjet e ndërtimit.

Kompania tha se testet e Provës së Konceptit (PoC) janë duke u zhvilluar dhe tani po përshpejton përpjekjet për të sjellë pajisje ndërtimi të mesme dhe të mëdha të fuqizuara nga qelizat e karburantit me hidrogjen në prodhimin komercial “në të ardhmen e afërt”.

Komatsu bashkëpunoi me Toyota Motor Corporation për ekskavatorin e ri, me projektin e zhvillimit të udhëhequr nga oficeri operativ dhe presidenti Koji Sato.

Kompania integroi një sistem qelizash karburanti hidrogjeni dhe një rezervuar hidrogjeni në makinën hidraulike.

Performanca ekuivalente me naftën

Kompania tha se kombinoi sistemin e qelizave të karburantit të hidrogjenit të Toyota-s me teknologjinë e vet të kontrollit dhe komponentët kryesorë, duke arritur zero emetime të shkarkimit, duke reduktuar ndjeshëm zhurmën dhe dridhjet.

Komatsu tha se ekskavatori jep gjithashtu performancë, për sa i përket efikasitetit dhe funksionimit të gërmimit, të barabartë me atë të makinës së krahasueshme me motor.

Kompania deklaron se synon të reduktojë emetimet e CO2 me 50% nga përdorimi i produkteve dhe prodhimit të pajisjeve të saj deri në vitin 2030, krahasuar me nivelet e vitit 2010, dhe i ka vendosur vetes një objektiv për arritjen e neutralitetit të karbonit deri në vitin 2050.

Komatsu pretendon se, për shkak të densitetit më të lartë të energjisë së hidrogjenit dhe kohës më të shkurtër të karburantit në krahasim me teknologjinë elektrike me bateri, ajo i ka fokusuar përpjekjet e saj kërkimore dhe zhvillimore në qelizat e karburantit me hidrogjen si një zgjedhje premtuese elektrifikimi për modelet e mesme dhe të mëdha.

Continue Reading

Makineritë

Develon nxjerr në treg miniekskavatorë të rinj 6 tonësh Stage V

Published

on

Develon ka lansuar në treg mini-ekskavatorët e rinj DX62R-7 dhe DX63-7 6 tonësh Stage V me një dizajn të ri të stilit të përbashkët global.

Mini-ekskavatorët e rinj janë krijuar për të ofruar performancë maksimale, stabilitet optimal, shkathtësi të shtuar, komoditet të shtuar të operatorit, kontrollueshmëri, qëndrueshmëri, lehtësi në mirëmbajtje dhe shërbim.

Të dy modelet fuqizohen nga motori i ri me naftë në përputhje me D24 Stage V që ofron fuqi 44,3 kW (59,4 HP). Develon thotë se pavarësisht se ofron një çift rrotullues 8% të rritur prej 26,5 kgm/rpm, motori D24 ende siguron një ulje prej 7% në konsumin e karburantit të motorit.

Për më tepër, DX62R-7 dhe DX63-7 përdorin një Sistem të Sensimit të Ngarkesës që funksionon në një valvul të ri të kontrollit kryesor. Mekanizmi mundëson një goditje më të gjatë të bobinës, duke rritur kështu kontrollueshmërinë dhe efikasitetin/performancën e punës në krahasim me modelet e mëparshme.

Të dy makinat sigurojnë një rrjedhje ndihmëse prej 90 litrash në minutë, gjë që përmirëson efikasitetin e punës me bashkëngjitjet. Kapaciteti i rrjedhës mund të monitorohet lehtësisht në ekranin me prekje 8 inç të Develon Smart në 10 hapa dhe mund të kontrollohet duke përdorur rrotën e gishtit të vendosur në levë.

Kabina e re në DX62R-7 dhe DX63-7 përmban një derë hyrëse të plotë xhami për të maksimizuar dukshmërinë e operatorit në këtë anë të makinës nga brenda kabinës. Një kamerë me pamje nga pas është opsionale dhe llambat e punës me ndriçim të lartë LED (të cilat janë standarde) në kabinë përmirësojnë më tej dukshmërinë dhe sigurinë.

Mini-ekskavatorët përfshijnë sistemin më të fundit celular Develon Fleet Management TMS 3.0 të instaluar si standard, i cili ofron një sistem të menaxhimit telematik për ekskavatorët, duke mbledhur të dhëna nga sensorët në makina./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending