Përgjigjet për dilemën e blerjes së shtëpisë së re apo të vjetër

0

Gjithmonë mendohet që shtëpitë e reja kushtojnë më shumë se shtëpitë më të vjetra, por shpesh here kjo nuk qëndron. Me rritjen e kostove të tokës, madhësia e pjesëve të reja në shtëpi është zvogëluar. Kështu, kryerja e të gjitha këtyre obligimeve për të ndërtuar një shtëpi që nga fillimi kërkon shumë përgjegjësi për kryerjen e të gjitha obligimeve që nga fillimi.

Blerësit që shkojnë të marrinë shtëpitë në brendësi të qytetit në lagjet e dëshiruara do të gjejmë, mesatarisht, shtëpi me madhësi të mëdha dhe të cilat do të kushtojnë më shumë se shtëpitë e reja.

Këtu janë përparësitë që duhen marrë parasysh kur përpiqeni të përcaktoni nëse duhet të blini një shtëpi të re ose një shtëpi të vjetër, por, mos harroni edhe mangësitë që ato kanë. Lidhur me këtë çështje shkruan edhe Elizabeth Weintraub si një njohëse e kësaj fushe, duke dhënë edhe disa nga përparësitë e shtëpive të reja dhe atyre të vjetra.

Avantazhet për blerjen e një shtëpie më të vjetër

 • Ndërtimi i botës së vjetër, dhe ruajtja e arkitekturës së vjetër, ku përfshihen edhe stilet të cilat janë përdorur më shumë atëherë (stili klasik, barokut, etj)
 • Shtëpitë e vjetra kanë qëndruar për dekada, dhe shekuj, e kanë ndotur shumë stuhi. Disa janë ndërtuar me dorë nga mjeshtri i vërtetë me vëmendje të përpiktë ndaj detajeve.
 • Oborr më i madh
 • Vite më parë, kur toka ishte më e lirë, ndërtuesit ndërtuan në madhësi të mëdha, duke lënë hapësirë ​​për të akomoduar garazhe në rrugicat.
 • Më shumë karakter
 • Karakteristika interesante arkitekturore janë të bollshme në këto shtëpi si harqe, emërime dekorative të gdhendura me dorë ose dritare me xham.
 • Fqinjët afatgjatë
 • Disa shtëpi të vjetra kalojnë nëpër breza. Shumë fqinjë e njohin njëri-tjetrin.
 • Lagje e themeluar
 • Ndryshimet e zonës nuk kanë gjasa të ndodhin në zonat më të vjetra. Restorantet nuk janë fare larg nga banesat apo shtëpitë e banorëve.
 • Pemët e pjekura dhe vegjetacioni
 • Nuk është e pazakontë të shohësh pemë 100-vjeçare të cilat janë pjesë e oborreve të banorëve të këtyre shtëpive.
 • Më afër argëtimit në qendër të qytetit dhe restoranteve
 • Jo vetëm që zonat më të vjetra kanë tendencë të jenë të afërta me zonat në qendër të qytetit, por shpesh banorët mund të ecin nëpër kafene lokale dhe dyqanet antike.

Avantazhet për të blerë një shtëpi të re

 • Nuk ka nevojë për shumë mbajtje të pastërtisë, pasi shtëpia është e re
 • Ka më pak probleme lidhur me instalimin e rrymës ose kanalizimit, dhe përgjithësisht instalimeve hidraulike dhe elektrike
 • Janë praktike për jetën e një familje moderne të ditëve të sotme
 • Ke më shume zgjedhje, se si e dëshiron shtëpinë tënde të “ëndrrave”
 • Ju mund ta projektoni shtëpinë tuaj që nga fillimi ashtu si dëshironi
 • Nëse shtëpia e re nuk është e zakonshme, ka të ngjarë që të kushtojë më pak për këmbë katror, sesa një shtëpi më e vjetër në qytet.

Andaj, mbetet në zgjedhjen e secilit prej nesh të vendosim se çfarë dëshirojmë për vetën dhe familjen tone. Duke pasur parasysh kohën të cilën do ta kalojmë aty është shumë më e madhe brenda këtyre shtëpive apo apartamenteve sesa në ndonjë vend tjetër.

Pra, kujdesi i shtuar lidhur me një vendim të tillë do të do tv bënte mire  të ishte më i madh sepse ne vetëm  një herë vendosim se çfarë dëshirojmë për vetën dhe familje tone. Njëkohësisht nuk është një vendim që mund të merret çdo jave dhe çdo muaj për ketë duhet të jemi të vëmendshëm dhe të sigurt se çfarë duam të blejmë.

Zgjidhja është e juaj, doni një shtëpi të re apo të vjetër…? Çdo herë mendohuni dy herë.

 

 

 

.

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here