Connect with us

Ndërtim

Opozita e qytetarët në Shtërpcë ankohen për zvarritjen e disa projekteve rrugore

Published

on

Partia opozitare Nisma Socialdemokrate në Shtërpcë, si dhe një pjesë e qytetarëve të kësaj komune, ankohen se projekti i rrugës Brezovicë-Qendra e skijimit dhe pjesa tjetër e rrugës në drejtim të Bajnicës, prej disa muajsh po zvarritet pa ndonjë arsye konkrete, shkruan sot Koha Ditore.

Në kuadër të këtyre projekteve përfshihet edhe asfaltimi i rrugës Brezovicë-ShtërpcëDrajkovc, në vlerë prej rreth 4 milionë eurosh me buxhet të Ministrisë së Infrastrukturës. Sipas vizitorëve, në Qendrën e Skijimit rruga kryesore është e degraduar dhe po e vështirëson qarkullimin e automjeteve.

Edhe zyrtarët komunalë në Shtërpcë e kanë pranuar se asfaltimi i këtyre rrugëve është mjaft i rëndësishëm, mirëpo për shkak të kushteve atmosferike ato janë ndërprerë në fund të vitit të kaluar. Rifat Rrustemi, këshilltar në KK të Shtërpcës nga radhët e Nismës, ka thënë se komuna duhet të angazhohej më shumë për finalizimin e këtyre projekteve rrugore, derisa janë në interes të përgjithshëm.

“Punimet në këto rrugë po zvarriten prej disa muajve pa ndonjë arsye konkrete, në anën tjetër vizitorët në Qendrën e skijimit po ankohen se rruga është e degraduar. Po ashtu, punimet po zvarriten edhe në projektet të tjera të cilat po realizohen nga Ministria e Infrastrukturës. Në këto raste, komuna duhet t’i bëjë presion institucional nivelit qendror, sepse interesi është i përgjithshëm”, ka thënë Rrustemi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ndërtim

Përfundojnë punimet në themelet e Arenës sportive në Milano në vlerë 180 milionë euro

Published

on

Specialisti i inxhinierisë së tokës Trevi ka përfunduar punimet në ndërtimin e themeleve për Arenën e re Santa Giulia 180 milionë euro në Milano, Itali.

Salla sportive me shumë qëllime e projektuar nga arkitekti britanik David Chipperfield dhe Arup, do të presë garat e hokejit mbi akull për meshkuj për Lojërat Olimpike Dimërore 2026 në Milano dhe Kortinë.

Puna kryesore e Trevit përfshinte ndërtimin e 883 shtyllave duke përdorur teknologjinë CFA, 340 prej të cilave kanë një diametër prej 1000 mm dhe 543 të tjerat një diametër prej 1200 mm.

Zona e arenës së re ka toka të përbërë nga rërë dhe zhavorr me shtresa llumi dhe torfe; sipërfaqja e punës bëhet rreth një metër mbi tavolinën e ujit.

Ndërkohë, 100% e materialit të gërmuar të prodhuar nga punimet e gërmimit u rikuperua për përdorim në ndërtimin e rrugëve dhe mbushjet e punimeve civile.

Trevi përdori pajisje për aktivitetet e gërmimit të prodhuara nga Divizioni Soilmec i Trevi Group dhe pjesë e linjës Blue-tech. Makineria është projektuar për të reduktuar konsumin dhe emetimet e CO2 dhe për të frenuar ndotjen akustike./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Bechtel do të ndërtoj termocentralin e parë bërthamor të Polonisë

Published

on

Kontraktori amerikan Bechtel dhe Westinghouse Electric Company kanë nënshkruar një marrëveshje zyrtare për partneritet në projektimin dhe ndërtimin e termocentralit të parë bërthamor të Polonisë.

Fabrika, në vendndodhjen Lubiatowo-Kopalino në Pomerani, vlerësohet të kushtojë 20 miliardë dollarë.

Konsorciumi dhe shoqëria polake Polskie Elektrownie Jądrowe pritet të nënshkruajnë një kontratë shërbimesh inxhinierike javën e ardhshme.

Qeveria polake zgjodhi teknologjinë e reaktorit Westinghouse AP1000® për programin e saj të parë të energjisë bërthamore në nëntor 2022.

Licencimi dhe puna inxhinierike tashmë është duke u zhvilluar për projektin./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Filluan punimet për ndërtimin e dy godinave të para në Portin e ‘Durrës Marina’

Published

on

 

Nisin punimet në Portin e ‘Durrës Marina’, pjesë e një projekti të rëndësishëm në sektorin e hoteleri turizmit. Marina turistike e Durrësit është tashmë realitet dhe jo vetëm projekt në letër.

Në pjesën lindore të portit kanë nisur punimet për ndërtimin e dy godinave të para, për të  cilat është dhënë leja e ndërtimit në fillim të muajit të kaluar.

Firma e ndërtimit që ka fituar të drejtën për ndërtimin e dy hoteleve të para 8 katëshe, po kryen punimet për rrethimin e kantierit dhe gërmimin e bazamentit për dy ndërtesat ne fjalë.

Leja e Ndërtimit dhënë nga Këshilli Kombëtar i Territorit: për objektin: “Godinë banimi dhe shërbimi me 1, 6, 7, 8 dhe 10 kate mbitokë, 1 kat pjesërisht parkim nëntokë dhe 1 kat parkim nëntokë” dhe “Godinë banimi dhe shërbimi 1, 6, 7 dhe 8 kate mbitokë, 1 kat pjesërisht parkim nëntokë dhe 1 kat parkim nëntokë”, Zona 02, Zona e menaxhimi A02 dhe A04, me vendndodhje në “Marina & Jahtet e Durrësit”, me subjekt zhvillues shoqërinë “Durrës Marina” SH.A.

Në projektin e Durrës Marina parashikohet të ndërtohen një sërë rezidencash luksi, ndërsa në sipërfaqen ujore parashikohet ndërtimi i kalatave për strehimin e jahteve të përmasave të ndryshme./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending