Një shtëpi me gjashtë kulme, e paparë ndonjëherë [plani]

0

Kjo shtëpi është pronë e një çifti të martuar dhe fëmijën e tyre. Vendndodhja e saj është një zonë rezidenciale përballë një shkollë. Shumica e shtëpive aty pranë janë të rrethuar me mure dhe kanë një parking në anën rrugore përgjatë zonës.

“Ne kemi lidhur peisazhin dhe rrugën. Kemi ndërtuar gjashtë kulmet që shtrihen njëra në krye të tjetrës. Kemi projektuar secilin prej kulmeve në mënyrë që ato të shtrihen më lartë në qendër dhe më të ulëta nga anash, kështu në qendër krijohet një hapësirë ​e hapur.

Linja që lidh pikën më të ulët me atë më të lartë të çdo çati krijon një vijë diagonale e cila kontrollon rrjedhjen e ujërave të shiut. Kopshti i rregulluar në mënyrë alternative e kombinon hapësirën duke e kthyer atë si në një park të vogël, duke inkurajuar marrëdhëniet midis shtëpisë dhe fqinjëve të saj.

REKLAMA