Connect with us

Ndërtim

Memoriali i përkohshëm për Covid 19 ndërtohet në Angli

Published

on

Për të nderuar humbjet e shkaktuara nga pandemia gjatë dy viteve të fundit, një memorial i përkohshëm kombëtar do të ndërtohet në Parkun e Mirëqenies së Minatorëve të Bedworth në Angli nga 21 deri më 28 maj. E dizenjuar nga artisti David Best, Sanctuary do të shërbejë si një simbol i fuqishëm i rilindjes për të gjithë komunitetin, duke u dhënë atyre mundësinë të kujtojnë humbjet e shkaktuara nga pandemia duke shkruar mesazhe ose duke lënë kujtime në muret e instalimit, të cilat më pas do të digjen në ditën e fundit.

Instalimi është prodhuar nga Artichoke, në bashkëpunim me Imagineer me bazë në Coventry dhe anëtarët e komunitetit lokal të North Warwickshire. Ai do të ngrihet nga qendra e Parkut të Mirëqenies së Minatorëve, i cili njihet si “qyteti që nuk harrohet kurrë” për shkak të paradës së tyre vjetore të Ditës së Armëpushimit.

Që nga fundi i vitit 2019, pandemia Covid-19 ka ndikuar mjaft në mjedisin e ndërtuar, duke i detyruar arkitektët të ndryshojnë mënyrën se si projektojnë hapësira me përdorim të përzier, banesa, zyra dhe hapësira publike. Dy vjet pas përhapjes së pandemisë, bota e gjeti veten në nevojë për të krijuar mënyra të reja për t’i bërë njerëzit të rehatshëm dhe të sigurt për t’u kthyer në zyra dhe hapësira të jashtme, duke iu përgjigjur pyetjes se si mund të projektonin për një botë më të mirë që do të ishte fleksibël, funksionale dhe e shëndetshme?

Shumë qytete kanë zbatuar tashmë iniciativa të reja për të riimagjinuar qytetet pas pandemisë. Kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut njoftoi nisjen e programit Open Boulevards, një nismë që mbyll përkohësisht trafikun e makinave në segmentet e bulevardeve nëpër disa blloqe, në mënyrë që të zgjerojë hapësirën publike për ngrënie, aktivitete kulturore dhe shfaqje artistike për t’i shërbyer më mirë shoqërisë, në mes të pandemisë. UN-Habitat lëshoi ​​gjithashtu 12 parime kyçe për një përgjigje efektive urbane gjatë COVID-19, duke theksuar qasjet novatore që përqendrohen në pjesëmarrjen aktive të komunitetit. (archite.design)./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Ndërtimi i objektit kërkimor nënujor, akomodon 20 banorë

Published

on

Proteus Ocean Group, një sipërmarrje sociale e sektorit privat, ka zgjedhur firmën inxhinierike me bazë në Itali Drass Group si partnerin e saj në Ndërtimin e Prokurimit Inxhinierik (EPC) për ndërtimin e Proteus, një objekt kërkimi nënujor.

Drass Group është i specializuar në teknologjitë nënujore dhe hiperbarike dhe do të ndihmojë në konsultimin e Proteus Ocean Group për projektimin, ndërtimin dhe instalimin në vend të projektit.

Thuhet se objekti përmban laboratorë kërkimi për eksperimente në vend, një strukturë të prodhimit video në shkallë të plotë për media dhe programe edukative të transmetimit të vazhdueshëm të drejtpërdrejtë, dhe një pishinë hëne për t’u ofruar studiuesve qasje të pandërprerë në oqean.

Ai do të përfshijë gjithashtu serën e parë nënujore dhe zonat sociale, hapësirat e punës dhe dhomat e gjumit për deri në 20 banorë.

“Frymëzuar nga puna e eksploruesve dhe ndërtuesve para nesh, Proteus do të luajë një rol jetësor në ruajtjen dhe kuptimin e oqeaneve tona, duke çuar më tej shkencën e oqeanit, duke mundësuar eksplorimin dhe vendosjen e lidhjes njerëzore të oqeanit të nevojshëm për të frymëzuar brezat e ardhshëm për të mbrojtur burimin e njerëzimit. jeta,” tha Fabien Cousteau, themeluesi i Proteus Ocean Group.

E vendosur në brigjet e Curaçao, një ishull në veri të Venezuelës, objekti kërkimor synon t’u mundësojë studiuesve, akademikëve, qeverive dhe industrive private, mediave dhe aquanautëve privatë të kalojnë më shumë kohë në thellësi.

Instalimi i Proteus pritet të fillojë në vitin 2025./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Bëhet një zgjidhje e qëndrueshme për ndërtimin detar

Published

on

Aty ku strukturat e betonit nënujorë shihen shpesh si pushtues që dëmtojnë biologjinë detare, krijuesit e ECOconcrete këmbëngulin se përzierja e tyre ka potencialin për të sjellë jetë të re në zonat përreth porteve, valëve të valëve dhe zhvillimeve ujore.

Në një pyetje dhe përgjigje me Construction Europe, Andrew Rella i kompanisë, PHD, përshkruan produktin dhe procesin.

Si e zvogëlon ECOconcrete sasinë e kërkuar të çimentos? Gjithashtu, si prodhohet pa pasur nevojë për kimikatet e pranishme në shumicën e betoneve të përdorura në porte?

Përgjigje: Përzierja jonë, e bërë nga mbi 50% materiale të ricikluara dhe nënprodukte, mund të përfshihet drejtpërdrejt në përzierjen e betonit në një sasi të barabartë me 10% të përmbajtjes së materialeve çimento. Në varësi të dizajnit të përzierjes, shtimi i përzierjes do të rrisë rezistencën në shtypje deri në 10%, gjë që në projekte të ndryshme ka rezultuar në një mundësi për të reduktuar përmbajtjen origjinale të materialeve çimento. Përzierja shtohet krahas përzierjeve të tjera të kërkuara (si superplastifikuesit, futësit e ajrit, ngadalësuesit, përshpejtuesit) për të neutralizuar një sërë faktorësh negativë të betonit standard dhe për ta bërë betonin më mikpritës për jetën detare.

Teknologjia ECOconcrete promovon rekrutimin e specieve kalcitike si barnacles, koralet, gocat e detit dhe algat korale që ngërthejnë betonin dhe krijojnë një shtresë mbrojtëse bio-mbrojtjeje. Bio-mbrojtja mund të zbut forcat hidrodinamike dhe kimike dhe të rrisë më tej jetëgjatësinë e betonit.

Krahasuar me betonin tradicional, teknologjia e ECOncrete ka treguar aftësinë për të dyfishuar biodiversitetin dhe bollëkun e specieve detare, për të siguruar një lavaman aktiv të karbonit gjatë jetëgjatësisë së strukturës dhe për të përmirësuar ndjeshëm cilësinë e ujit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Ndërtim

Projektohet për t’u ndërtuar ura më e gjatë prej 2 km në Skandinavi

Published

on

Arup ka nënshkruar një kontratë me Administratën Norvegjeze të Rrugëve Publike (NPRA) për të projektuar kalimin 2 km të gjatë Julsundet në Norvegji.

Kur të përfundojë, Arup thotë se struktura do të jetë ura më e gjatë e varur në Skandinavi dhe një nga më të gjatat në botë.

Kompania do të punojë në partneritet me firmën norvegjeze inxhinierike Aas-Jakobsen në projektin për të ofruar dizajn të detajuar për urën, e cila pritet të ketë një hapësirë ​​kryesore prej 1,625 m.

Një ekip inxhinierësh të Arup pritet të udhëheqin dizajnin e kuvertës së çelikut ortotropik të urës dhe do të kryejnë një analizë të lodhjes, duke përdorur teknika modelimi dhe nxjerrjeje stresi për të provuar në të ardhmen strukturën.

Projekti i urës bie në kuadër të përmirësimit E39 Ålesund to Molde, i cili në fund synon të krijojë një autostradë bregdetare pa traget në vend.

Jesper Jensen, menaxher i zhvillimit të biznesit të Arup për Skandinavinë, tha: “Në bazë të marrëdhënieve tona të biznesit me Administratën Norvegjeze të Rrugëve Publike dhe Aas-Jakobsen, ky projekt është një hap drejt zhvillimit të projekteve të tjera të mëdha infrastrukturore në Skandinavi.

“Ne po angazhojmë ekspertët tanë globalë për të mbështetur shpërndarjen e suksesshme të këtij dizajni teknikisht sfidues dhe ambicioz, një nga urat më të gjata të varura në botë.”/Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending