Laminati për dyshemenë tuaj, zgjedhje e mirë apo e keqe?

0

Keni dyshime se ta shtroni dyshemenë me laminat apo jo, më poshtë keni disa nga mangësitë dhe përparësitë.

Montimi: Laminati montohet shpejtë dhe të lehtë. Shpejtësia: ju mund t’i montoni 300 metra katrore në një fundjavë. Llojet e vjetra të dyshemeve të laminuara ju kërkohet që të ngjitni copa me njëri-tjetrin. Llojet e sotme të dyshemeve të laminuara kanë një projektim përmes prerjes dhe vendosjes që lejon dërrasat të përshtaten së bashku si copa të mozaikut, shkruan Ndertimi.info.

Pastrimi: Është lehtë për t’u pastruar. Thjesht përdorni një leckë ose fshesë. Pastroni me një leckë pak të lagur ose më mirë akoma, pastrues të dyshemesë së laminatit.  Uji i tepruar mund të depërtoj në lidhje ndërmjet materialit, duke shkaktuar ënjtje. Kështu, ju duhet të përdorni pastrues të veçantë të laminatit.

Lagështia: Dyshemeja e laminuar mund të instalohet në zona gjysmë të lagështa, si dhomat me pluhur, kuzhinat dhe vende të tjera ku hasni “lagështi aktuale”, siç e quan prodhuesi i dyshemeve Mannington. Për aq kohë sa materialet janë të ngushta kundër njëri-tjetrit, duke mos lënë rrugë për lagështi, petëzimi mund t’i rezistojë ujit. Sidoqoftë, laminati nuk do të tolerojë grumbullim të ujit – një gjendje që përshkruan kuzhinat dhe banjat kur ka rrjedhje uji. Për lagështi të rëndë, ju duhet një sipërfaqe shumë e papërshkueshme si pllakë porcelani apo vinil.

Qëndrueshmëria dhe mirëmbajtja: Ndryshe nga druri, të cilit mund t’i vizatohen gjurmë, dyshemeja nga laminati është pothuajse e papërshkueshme nga gërvishtjet. Dyshemeja e laminuar ka një “shtresë të veshur” që mbron shtresën fotografike nën të. Sipërfaqja e fortë e parketeve të laminuara reziston ndaj njollave. Dhe nëse ju merrni një njollë, është e lehtë të pastroheni. Nëse petëzimi është shumë i veshur, i gërvishtur thellë ose i thërmuar nuk mund të rregullohet sikur dyshemeja nga druri.

Funksionaliteti: Ndërsa laminati mund të ndjehen të vështirë nën këmbë pa një nënshtresë. Kjo i jep dyshemesë një ndjenjë paksa elastike, duke e bërë më të lehtë të qëndroni gjatë për periudha të gjata. Tradicionalisht, dysheme të laminuara ka qenë shumë e rrëshqitshme. Më shumë tani, megjithatë, prodhuesit kanë zhvilluar shtresa veshjesh rezistente. Gjithashtu, dysheme të laminuara ka tendencë për të krijuar elektricitet statik, edhe pse kjo mund të parandalohet duke e mbajtur dyshemenë të pastër.

Vlerë rishitjeje: Prodhuesit e dyshemeve të laminuara kanë punuar shumë në përmirësimin e produktit. Mikrokëndet, tekstura më e thellë dhe riprodhimi më i mirë grafik janë tre mënyra se ky produkt është përmirësuar, duke e çuar atë më pranë famës që gëzojnë 1% drurët e fortë dhe dyshemetë me dru inxhinierik. Dyshemeja e laminuar ka qenë tradiconalisht “këmbana e vdekjes” për komandimin e vlerës më të lartë të rishitjes kur shitet shtëpia juaj. Druri fortë dhe dyshemetë me dru inxhinierik ju japin vlerën më të mirë kur rishitni nëse doni të merrni shumë dollarë për shtëpinë tuaj. /Ndertimi.info/

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here