Kur dështojnë planet për rrënim të mega-objekteve [video]

0

Disa prej objekteve në botë, pas një kohe të gjatë funksionimi asgjësohen duke u hedhur në erë. Por, jo gjithmonë gjithçka shkon sipas planit. Më poshtë mund t’i shihni disa prej dështimeve më të mëdha në këtë fushë.

Në pjesën e statcionit “Idaho” të territorit të SHBA-së , në vitin 2005 rrëzohet një ndërtesë më e gjatë se 20 metra. Rrëzimi i kësaj ndërtese nuk shkon ashtu siç ishte planifikuar. Gjatë rrëzimit të ndërtesës, ajo rastësisht bie mbi shtyllat të cilat shpërndanin energjinë eklektike.

Rrëzimin e ndërtesës po e përcjellnin edhe një turmë njerëzish të cilët fatmirësisht shpëtojnë nga ndonjë lëndim të rëndë fizik.

Përveç kësaj, rrënimet e ndërtesave për të liruar hapësirën nuk janë të pakëta. Ndër rrëzimet e ndërtesave të cilat shkuan huq është edhe një ndërtesë shumë katëshe e cila nuk ishte planifikuar të rrëzohej e gjithë, në atë mënyrë siç kishte ndodhur.

Rrëzimi i radhës i cili nuk shkoj ashtu siç do të duhej të shkonte ishte ai në Rusi.  Dy objekte të cilat nuk do të duhej të rrëzohen bashkarisht, u rrëzuan.

Rrëzimet e spitaleve, kullave, ndërtesave dhe objekteve të tjera nëpër kohë dhe vende të ndryshme  shpeshherë pas vetës kishim marrë edhe objekte të tjera, të cilat kishin qëlluar në mënyrë të rastësishme afër ndërtesës e cila ishte planifikuar të rrëzohet.  Kjo do të thotë që përveç mënyrës së rrëzimit që nuk ishte në plan të ndodhte ashtu siç kishte ndodhur, kishte edhe shumë dëme materiale të tjera, mirëpo jo dëme në njerëz.

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here