Kosova një hap më shumë drejt ndërtimit të “Dardania Arena”

0

Për të gjithë adhuruesit e sportit të cilët deri më tani nuk kishin kushtet e duhura për të zhvilluar aktivitetet e tyre sportive, siç duket këto probleme do të marrin fund. Kjo për shkak se tashmë projekti për ndërtimin e stadiumit kombëtar ka kaluar në fazën e studimit të fiziblitetit.

Ky lajm është bërë i ditur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e cila përmes një komunikate ka bërë të ditur se ka nisur me procedurat e prokurimit për Studimin e Fizibilitetit të Qendrës Nacionale për Sport dhe Stadium Kombëtar të Futbollit “Dardania Arena“. Ky objekt do të realizohet në lokacionin Bërnicë të Poshtme të Komunës së Prishtinës .

Për këtë aktivitet të prokurimit është përdorur Proceduara e Kufizuar ku faza para kualifikuese ka qenë e hapur nga data 9 qershor 2017 deri më 10 korrik 2017.

Kërkesat për pjesëmarrje do të vlerësohen nga një komision profesional i cili përfshin ekspertë të fushave që ndërlidhen me objektin më qëllim që të gjithë akterët të japin një kontribut në vlerësimin dhe ekzaminimin sa më të drejtë të kërkesave. Ky komision do të ketë në përbërje zyrtarë të MKRS-së dhe përfaqësues të deleguar dhe të autorizuar nga Federata e Futbollit të Kosovës, Komuna e Prishtinës dhe Fakultetit i Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina “.

Gjithë procesi i vlerësimit dhe ekzaminimit të këtij aktiviteti të prokurimit do të monitorohet në detaje nga përfaqësuesit zyrtar të Agjencisë Kundër Korrupsionit. Aktivitetin e prokurimit e deri në nënshkrimin e kontratës me operatorin e përzgjedhur do të jetë nën udhëheqjen e Divizionit të Prokurimit të MKRS në pajtueshmëri të plotë me ligjin e prokurimit publik në Kosovë.

/Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here