Connect with us

Infrastrukturë

Duke shfrytëzuar teknologjinë diellore lundruese, ofrohet një rritje prej 40% në prodhimin e energjisë

Published

on

Vargu diellor lundrues Proteus, i vendosur pranë Roterdamit në Holandë, është një projekt novator që kombinon panelet fotovoltaike lundruese me teknologjinë e avancuar të gjurmimit të diellit.

Zhvilluar nga kompania portugeze SolarisFloat, Proteus ka aftësinë të rrotullohet nga lindja në perëndim gjatë gjithë ditës, duke maksimizuar ekspozimin e tij ndaj dritës së diellit. Ky koncept inovativ trajton sfidën e mungesës së tokës në vendet me burime të bollshme ujore.

Duke shfrytëzuar teknologjinë diellore lundruese, Proteus ofron një rritje prej 40% në prodhimin e energjisë në krahasim me panelet diellore tradicionale të palëvizshme.

SolarisFloat njohu rëndësinë e mbrojtjes së pronësisë së saj intelektuale dhe regjistroi pesë patenta për inovacionin e saj novator. Deri kohët e fundit, sigurimi i mbrojtjes së patentave në Europë ishte një proces kompleks, që përfshin aplikime të veçanta në vende individuale ose një patentë në mbarë Europën me tarifa të veçanta rinovimi. Megjithatë, zbatimi i Patentës Unitare në qershor 2023 sjell një ndryshim transformues në peizazhin e patentave.

Deri më tani, shpikësit duhej të vërtetonin patentat e tyre europiane në çdo vend individual. Megjithatë, për shkak të kostove të larta dhe procedurave komplekse, shumë prej tyre e patentuan shpikjen e tyre vetëm në një pjesë të vogël të vendeve. Patenta e re Unitare synon ta bëjë sistemin e patentimit më të thjeshtë dhe më pak të kushtueshëm në mënyrë që të nxisë kërkimin dhe inovacionin në BE.

E vlefshme në 17 vende- Shtetet e tjera anëtare do të mund të bashkohen në të ardhmen.

6 herë më lirë- Një patentë unitare për 10 vjet do të kushtojë më pak se 5000 euro.

Ulje tarifash 40% për SME-të- Kjo do të zbatohet për të gjitha tarifat zyrtare të Gjykatës së re të Unifikuar të Patentave, juridiksioni i ri i specializuar i patentave të Europës.

Rregulla të harmonizuara- Duke ‘defragmentuar’ sistemin e saj të patentave, BE-ja shpreson se do të nxisë rritjen dhe do të sigurojë që patentat e BE-së të jenë konkurruese në tregjet globale.

Që nga 1 qershori, sistemi i ri krijon një treg të vetëm për patentat, duke u siguruar shpikësve një sistem me kosto efektive dhe të unifikuar për mbrojtjen e patentave. Fillimisht e vlefshme në 17 vende, kjo kornizë e re e patentave redukton ndjeshëm barrën administrative dhe kompleksitetin ligjor.

António Duarte, Menaxher i Përgjithshëm i SolarisFloat, thekson përfitimet e Patentës Unitare, duke deklaruar se ajo do të rrisë efikasitetin logjistik dhe do të shërbejë si një katalizator për shpikësit europianë. Duke hequr barrierat dhe duke siguruar një sistem të harmonizuar të patentave, Patenta Unitare promovon një mjedis bashkëpunues për inovacion.

Angazhimi i Europës për të nxitur inovacionin është i dukshëm përmes projekteve të jashtëzakonshme si ferma diellore lundruese dhe robotët revolucionarë mjelës. Prezantimi i Patentës Unitare nënkupton një moment historik të rëndësishëm në harmonizimin e mbrojtjes së patentave në të gjithë Europën. Duke thjeshtuar procesin dhe duke reduktuar kostot, Patenta Unitare inkurajon shpikësit që të vazhdojnë të shtyjnë kufijtë dhe t’i transformojnë idetë e tyre në realitet./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Tuneli spirale i ndërtuar në Kinë, njihet zyrtarisht si më i gjati në botë

Published

on

Një tunel spirale në Kinë, i ndërtuar nga gjigandi kinez i ndërtimit China State Construction (CSCEC), është njohur si më i gjati në botë.

Guinness World Records ka lëshuar një certifikatë për të konfirmuar statusin e tunelit Hankou në autostradën Xinxiang-Jincheng, e cila është 4,457 metra e gjatë, si pjesa më e gjatë e tunelit rrugor spirale në botë.

Autostrada Xinxiang-Jincheng përfshin 69.8 km që lidh provincat Henan dhe Shanxi nëpërmjet maleve Taihang.

Sistemi spirale i tunelit të autostradës së shpejtë përbëhet nga nëntë tunele që kalojnë nëpër vargmalin malor, me një gjatësi totale prej 28 km.

Tuneli Hanko varion në lartësi nga 784m deri në 893m, me një diferencë maksimale në lartësi ndërmjet hyrjes dhe daljes së tunelit prej 109m, dhe ka një rreze minimale prej 70m.

CSCEC përdori BIM për projektin, si dhe kodet e identifikimit për materialet në kantierin e ndërtimit për të minimizuar humbjet. Ai përdori gjithashtu sensorë IoT në të gjithë vendin e ndërtimit për të mbledhur të dhëna në kohë reale mbi vendosjen e tokës, uljen e harkut dhe matje të tjera.

Autostrada e shpejtë u hap në vitin 2022./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Marrëveshje prej 302 milion € për ndërtimin e fabrikës hekurudhore zvicerane

Published

on

Një konsorcium i udhëhequr nga kompania zvicerane e ndërtimit CSC Costruzioni ka fituar një kontratë me vlerë 302 milionë euro (327 milionë dollarë amerikanë) për të ndërtuar një fabrikë të re hekurudhore në Zvicër.

CSC Costruzioni, një degë e Webuild, mban një aksion prej 67% në konsorciumin që do të ndërtojë projektin Nuovo Stabilimento Industriale Ferroviario (NSIF) në Ticino, Zvicër.

Konsorciumi i quajtur Consorzio Officine Ticinesi OFT do të zbatojë punimet përgatitore dhe punimet e gërmimit për FFS (Ferrovie Federali Svizzere) përpara se të ndërtojë godinën kryesore, ndërtesat teknike pranë dhe të gjitha punimet për zonat e jashtme.

Puna pritet të nisë në korrik të këtij viti, përpara përfundimit në vitin 2027./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Korsi për autobusët dhe rehabilitimi i stacioneve në Tiranë, lidhet kontrata

Published

on

Projekti për ndërhyrjen në disa rrugë në Tiranë për të mundësuar korsi të dedikuar për autobusët si dhe rehabilitimin e disa stacioneve ka tashmë një kontratë të finalizuar.

Bashkia e Tiranës njoftoi në sistemin e prokurimeve se procedura që ka këtë objekt është fituar nga kompania “Liqeni VII” për një vlerë 95.2 milionë lekë me TVSH dhe punimet do të kryhen në harkun kohor të 9 muajve.

Referuar dokumenteve të bëra publikë në fazën e parë të prokurimit parashikohen ndërhyrje në disa segmente. Kështu projekt zbatimi i korsive të dedikuara për autobus përfshin rrugët:

– Unaza e mesme (nga kryqëzimi i “Brrylit” deri te ura “Vasil Shanto” në të dyja anët e lumit “Lana”).

– E “Kavajës” (segmenti nga sheshi “Mustafa Qemal Ataturku” – kryqëzimi me “Ibrahim Rugova”)

– “Muhamet Gjollesha” (segmenti nga ura “Vasil Shanto” – sheshi “Karl Topia”)” thuhet në dokument.

Të njëjtat dokumente parashikojnë edhe rehabilitim të stacioneve ku përfshihen 3 korridoret e linjave të transportit publik qytetës si dhe zonën përreth qendrës ku dhe përqendrimi i udhëtarëve dhe kërkesa për transit është më e madhe:

– Linja “Kinostudio Kombinat”

– Linja “Tirana e Re”

– Linja “Unaza,

“Rrugët janë kryesisht në gjendje të mirë. Ka dëmtime të riparueshme në pjesën e asfaltit në disa segmente ku aktualisht janë vend parkime për automjete.

Sipas detyrës së projektimit rrjeti i kanalizimeve te ujërave dhe bardha dhe te zeza është funksional dhe ne gjendje te mire.

Në stacionet e urbaneve mungojnë tabelat informuese për qytetarët. Në mungesë të një korsie të dedikuar autobusëve kemi vonesa në frekuencën e tyre, trafik, tejmbushje e tyre.

Gjithashtu është i nevojshëm rehabilitim i kurorave të gjelbërta përgjatë segmenteve të projektit, vend grumbullim të mbetjeve urbane dhe elementit ndarës/mbrojtës të kësaj korsie të përshtatshme për evitimin e “kërcimit të gomave” nënvizonte dokumenti./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending