Connect with us

Infrastrukturë

Bashkimi Evropian ia rinovon Bullgarisë rrjetin hekurudhor me fondet e kohezionit

Published

on

Falë fondeve të kohezionit të BE-së, Bullgaria po aktivizon dhe po përfundon projekte të shumta për të rinovuar rrjetin hekurudhor.

Megjithatë, mbi këto punime mbizotëron hija e korrupsionit dhe ka mundësi që në të kaluarën, një pjesë e fondeve të jenë përdorur në mënyrë të parregullt, shkruan Maura Madeddu për “Energy4Future”.

Komisioni Europian ka dhënë dy njoftime për shtyp në lidhje me përdorimin e fondeve të destinuara për Bullgarinë. Politika e kohezionit synon të luftojë pabarazitë ekonomike, sociale dhe territoriale midis rajoneve të ndryshme të BE-së, duke shpërndarë burime financiare për të arritur objektiva të ndryshëm. Përfituesit kryesorë të këtyre burimeve janë vendet dhe rajonet më pak të zhvilluara, përfshirë edhe Bullgarinë.

Për një periudhë shtatëvjeçare (2021-2027), Komisioni Europian ka planifikuar një investim prej 11 miliardë eurosh për Sofjen, me qëllim për të modernizuar sistemin e infrastrukturës në vend.

Vëmendja e re ndaj infrastrukturës hekurudhore bullgare vjen nga nevoja për t’u përshtatur me nivelet e efikasitetit të sistemit europian të transportit, duke rritur shpejtësinë e udhëtimit në vend.

Ka një objektiv të dyfishtë: nga njëra anë, të bëhen më të sigurta 4700 kilometrat e rrjetit hekurudhor që përshkojnë Bullgarinë; dhe nga ana tjetër, të përparohet drejt objektivave të klimës deri në vitin 2050, një vit kur duhet të kenë përfunduar të gjitha punimet e modernizimit dhe ndërtimit të rrjetit hekurudhor në territoret e BE-së.

Dy njoftimet për shtyp të Komisionit Europian përmendin këtë linjë investimesh. Në fund të tetorit, u përurua modernizimi i linjës hekurudhore që lidh Sofjen dhe Plovdivin, në seksionin midis qytetit Elin Pelin, që ndodhet rreth 30 kilometra në lindje të kryeqytetit dhe qytetit Kostenets, në pjesën qendrore të vendit.

Sofja dhe Plovdivi janë dy qytetet më aktive në Bullgari dhe punimet në rrugën Elin Pelin-Kostenets, do të luajnë një rol kyç në nxitjen e rritjes ekonomike në vend, duke lehtësuar lëvizjen e njerëzve dhe mallrave. Ky projekt synon gjithashtu të harmonizojë sistemin hekurudhor bullgar me standardet europiane, për shembull duke instaluar sisteme sinjalizuese moderne dhe duke ndërtuar ose duke rinovuar 24 ura dhe rrugëkalime.

Në ceremoninë e përurimit, të mbajtur më 30 tetor në Ihtiman, morën pjesë përfaqësues të qeverisë bullgare dhe autoritetit hekurudhor, si dhe të subjekteve të ndryshme të përfshira në zbatimin e projektit.

Në të njëjtin sektor, BE-ja financoi gjithashtu rinovimin e stacionit të trenit Stara Zagora, 230 kilometra larg Sofjes. Ndërhyrja përfshinte rinovimin e plotë të stacionit, nga struktura arkitekturore, e deri te ndërrimi i sistemeve elektrike, të ujit dhe të kanalizimeve. Përveç përmirësimit të kushteve të udhëtimit për pasagjerët dhe kushteve të punës për punonjësit, ndërhyrjet e bashkëfinancuara kanë kontribuar në përmirësimin e imazhit të sistemit hekurudhor bullgar, duke krijuar një menaxhim më efikas nga pikëpamja energjetike dhe me vëmendje të veçantë për qasjen e personave me aftësi të kufizuara.

Prej disa muajsh, Bullgaria ka qenë në qendër të hetimeve të kryera nga kryeprokurorja e Prokurorisë Publike Europiane, Laura Codruța Kövesi, mbi përdorimin e pahijshëm të fondeve të kohezionit për projekte të lidhura me modernizimin e sistemit hekurudhor dhe efikasitetin energjetik të vendit.

Hetimi, i kryer së bashku me Zyrën Europiane Kundër Mashtrimit, nisi për shkak të parregullsive të dyshuara në lidhje me një projekt të infrastrukturës hekurudhore, konkretisht me procedurat për prokurimin dhe zbatimin e projekteve.

Lajmi për hetime të reja për përvetësimin e fondeve europiane në vend, erdhi pas disa vitesh ankesa nga shoqëria civile bullgare: në vitin 2020, Qendra për Studime të Demokracisë në Sofje, deklaroi se 15% e fondeve europiane të destinuara për Bullgarinë, ishin keqpërdoruar sistematikisht.

Zyra e Prokurorit Publik Europian po kryen një hetim të gjerë dhe vlerëson se dëmet janë rreth 492 milionë euro dhe po heton gjithashtu aktet e dyshuara të pastrimit të parave dhe transfertave të rreme të parave, të cilat rezultuan në tërheqjen e më shumë se 2.5 milionë eurove nga individë të dënuar më parë me krime penale.

Për fat të keq, korrupsioni nuk është një dukuri e re në Bullgari: sipas Transparency International, në vitin 2021, rreth 19% e të intervistuarve në sondazh, thanë se kishin paguar ryshfet për të përdorur shërbimet publike dhe 48% e tyre kishin vërejtur një rritje të niveleve të korrupsionit në vend./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Çmimet e apartamenteve në Tiranë si dhe në zonat bregdetare vijojnë të shtrenjtohen

Published

on

Gjatë muajve të parë të 2024, në zonat periferike të Tiranës, është shënuar rritja më e fortë e çmimeve të shitjes së apartamenteve. Tendencë në rritje ka pasur edhe te pronat në zonat qendrore.

Por ky çmim a është në raport të kërkesës për këtë treg? Për SCAN ndërtuesi Artur Roshi ka thënë se kosto për 1 metër katror ndërtim varion nga 700-850 euro, prandaj nuk duhet të abuzohet me çmimet.

“Kosto varion nga 700-850 euro/m2, duke përfshirë pronarë, taksa e çdo gjë. Ti nuk mund ta marrësh dhe ta shesësh 2-fish, sepse ndërtimi nuk është thjesht tregti, aq më tepër kur flasim për njësi të sipërfaqes, që do të thotë se milionat aty janë të shumta.

Është mekanizmi i ekonomisë së tregut që duhet të funksionojë në bazë të kërkesë-ofertës”- thotë ndërtuesi dhe inxhinieri Artur Roshi.

Ndërsa Armand Shkembi, administrator i një agjencie imobiliare thotë se çmimet janë rritur fiktivisht, por pritshmëritë sipas tij janë për ulje të çmimeve në vitet 2025-2026

“Fundi i Bulevardit-Paskuqan është në çmimet 900-1000 euro/metër, ndërsa të tjerat madje dhe zona e Astirit që ka qënë 1000, ka shkuar 1200-1300/metër. Pra sa më afër qendrës, “qielli’’ është limiti.

Nga Durrësi e Shëngjini është 1300-1500 m2,  Dhërmiu fillon nga 2500- 4500 euro metri katror”- thotë Shkembi. Sa i takon sigurisë, Roshi dhe Shkembi kanë thënë se me përmirësimin e legjislacionit cilësia është rritur./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Kontraktori kinez i tuneleve pretendon rekord të ri në drejtimin e tunelit të autostradës së Gjeorgjisë

Published

on

China Railway Tunnel Group ka pohuar po punon për shpimin rekord të një tuneli të ri gjatë ndërtimit të autostradës së re në Gjeorgji.

Kompania tha se kishte arritur një përparim maksimal mujor prej 426 metrash në tunelin Gudauri në autostradën KK Veri-Jug të Gjeorgjisë.

Ky ishte një rekord në ndërtimin e tunelit TBM me diametër të madh, duke tejkaluar maksimumin e njohur më parë të industrisë prej 320 metrash në muaj, pohoi ai.

Për projektin ka përdorur TBM Kaukazi, i cili është 182 metra i gjatë dhe peshon 3900 ton. Ka një shtytje maksimale prej 22.600 ton dhe fuqi totale prej 9.900 kilovat. Kompania pretendoi se me një diametër gërmimi prej 15.08 metrash, është një nga më të mëdhenjtë e këtij lloji.

Autostrada me dy kate, me dy karrexhata KK Highway është 22.7 km e gjatë dhe seksioni 1 i lotit 10 km, i cili përfshin tunelin Gudauri 8,860 m të gjatë, po ndërtohet nga China Railway Tunnel Group.

China Railway Tunnel Group tha se e kishte përfunduar tunelin përpara afatit. Pasi të përfundojë, autostrada e re pritet të shkurtojë kohën e udhëtimit përgjatë shtrirjes nga një orë në 20 minuta./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Rindërtimi i Ukrainës “duhet të fillojë tani”

Published

on

Mesazhi nga konferenca e Rindërtimit të Ukrainës në Intermat ishte se përpjekjet e rindërtimit kishin filluar tashmë dhe kontraktorët dhe furnitorët duhet të përfshiheshin tani në vend që të prisnin përfundimin e luftës.

Nataliia Kozlovska, zëvendësministrja e Ukrainës për komunitetet, territoret dhe zhvillimin e infrastrukturës, tha në ngjarjen e mbushur plot se puna e rindërtimit kishte vazhduar që në fillim të konfliktit dhe se shkalla e punës së kërkuar ishte e madhe.

“Prej sot, pushteti lokal na thotë se më shumë se 360.000 struktura janë shkatërruar nga Rusia, dhe shumica janë banesa”, tha Kozlovska.

Ajo tha se Ukraina po synonte të ndërtohej më mirë; “Ne duhet të rindërtojmë me metoda inovative…dhe na duhet një përpjekje gjithëpërfshirëse evropiane. Ukraina mund të bëhet një platformë për qasje inovative.”

Vlerësimi i fundit i Bankës Botërore për kostot e rindërtimit është pothuajse 500 miliardë dollarë, me 100 miliardë dollarë prej tyre në formën e materialeve të ndërtimit dhe makinerive.

Ambasadori i Ukrainës në Francë, Vadyn Omelchenko, tha se presidenti Zelenski kishte filluar të fliste për rindërtimin edhe gjatë muajve të parë të luftës; “Ishte e çuditshme të dëgjoje. Presidenti tashmë po priste me padurim.”

Omelchenko tha se presidenti francez Macron ka qenë mbështetës që në fillim, “Mesazhi i tij për kompanitë franceze ishte, ne duhet të shkojmë tani, jo kur lufta të ketë përfunduar”.

Konferenca dëgjoi nga një përfaqësuese e qeverisë rajonale të Kievit, Mykyta Gerashchenko, rreth punimeve të rindërtimit në vazhdim, me 17,600 struktura të rindërtuara nga më shumë se 29,000 të shkatërruara ose të dëmtuara në rajon që nga fillimi i luftës, duke përfshirë më shumë se 17,000 shtëpi të reja.

Një fushë e punës është ndërtimi i strehimoreve brenda çdo shkolle për të lejuar vazhdimin e mësimdhënies personalisht. Pothuajse 1200 struktura të tilla janë përfunduar tashmë në Kiev, por nevojiten qindra të tjera./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending