Connect with us

Aktuale

Vazhdon beteja e qytetarit nga Ferizaj me Bechtel & Enkan

Published

on

Më 04.07.2024 në gjykatën themelore në Ferizaj u mbajt seanca në të cilën avokatët thanë fjalën përfundimtare për kontestin mes Gani Shabanit nga Ferizaj dhe Bechtel Enkas.

Shabani ka paditur konzorciumin Bechtel & Enka për shkak se sipas tij gjatë punimeve në ndërtimin e autostradës “Arbën Xhaferi”, dëmtoi pronën e tij në fshatin Gërlicë të Ferizajt.

Samir Rekaj, avokat i Gani Shabanit si palë paditëse në fillim të seancës kërkoi ekspertizë hidro-teknike, kjo kërkesë u kundërshtua nga avokati Gazmend Nushi që përfaqëson Bechtel & Enkan dhe kërkesë e cila u refuzua nga gjyqtari Burim Emërllahu, shkruan Kallxo.com

Gjyqtari i çështjes, në këtë seancë kreu edhe shqyrtimin e provave me ç’rast u administrua marrëveshja e brendshme e nënshkruar më 27.04.2019 mes Gani Shabani dhe Bechtel & Enkas.

Gani Shabani për marrëveshjen që e nënshkroi me konzorciumin Bechtel & Enka thotë se pala e paditur i iku asaj.

“I kanë ik marrëveshjes, i kam zanë në arë dhe i kam hjek nga ara. Na e kemi bërë marrëveshjen, këta i kanë ik marrëveshjes, kur i kam nxënë që i kanë ikur marrëveshjes e kam thirrur Policinë. Gypat i kanë marrë në prezencë të tyre, të policisë i ka marr gypat e paditura sepse nuk i kam lënë t’i marrin vet pa prezencën e Policisë. E kanë lënë një gyp 3-4 metra, në pronën time. Më kujtohet marrëveshja, është vizatimi aty. Unë e kam nënshkru”- deklaroi Gani Shabani.

Sipas tij, marrëveshja u nënshkrua që Bechtel & Enka të e largoj gypin të cilin e kishte vendosur në mesin e arës së tij por që lëvizja e gypit nuk u bë përkitazi me marrëveshjen.

Në seancë u përmendën edhe tri aktvendime tjera lidhur me këtë çështje, paditë e Gani Shabanit që ishin hedhur poshtë. Për to, gjyqtari Emërllahu tha se ishin aktvendime të natyrës procedurale e jo meritore.

Në fjalën e tij përfundimtare, avokati Samir Rekaj kërkoi që të aprovohet kërkesë padia.

“Të detyrohet e paditura që të i kompensoj paditësit fitimin e humbur gjithsej 14,904.32 euro me kamatë ligjore prej 8% nga data e paraqitjes së padisë 16.07.2021. Detyrohet e paditura të heq gypin e plastikës në parcelën 545 ashtu që të ndalohet dëmtimi i pronës në të ardhmen”- deklaroi Rekaj.

Ai kërkoi që e paditura po ashtu të kompensoj shpenzimet gjyqësore dhe ato për ekspertë./Media Ndërtimi

Aktuale

Si të bëheni arkitekt në Inteligjencën Artificiale?

Published

on

Inteligjenca artificiale është larg të qenit një koncept i huaj dhe i ri. Arkitektët kanë eksploruar AI që nga vitet 1960, duke u thelluar në koncepte të tilla si shkrimi, arkitektura parametrike, algoritmet evolucionare, automata celulare, fraktale dhe sistemet L. Skriptimi është i ngjashëm me krijimin e një ekuacioni që gjeneron rezultate të projektimit në vend të vlerave numerike.

Në arkitekturë, një arkitekt i AI është përgjegjës për zhvillimin e skripteve, studimin e algoritmeve, sigurimin që rezultatet e projektimit plotësojnë nevojat e projektit dhe krijimin e algoritmeve kur është e nevojshme. Me fjalë të thjeshta, AI Architects janë projektues që ndërtojnë sisteme të inteligjencës artificiale për të zgjidhur problemet. Kompanitë në ditët e sotme varen nga arkitektura gjeneruese dhe mjetet e AI për të përfunduar projektet e tyre komplekse; Këtu nevojiten arkitektë të AI që kanë një kuptim të qartë në teknologjinë e informacionit dhe inteligjencën artificiale për të kontrolluar zgjidhjet e AI brenda organizatës duke siguruar që projekti të funksionojë pa probleme.

Roli i përgjithshëm i AI Architects është të përmirësojë operacionet e biznesit duke hartuar plane të detajuara për sistemet e AI, duke bashkëpunuar me anëtarët e ekipit si inxhinierë dhe shkencëtarë kompjuterikë për të siguruar një proces të qetë dhe për të mbikëqyrur zbatimin duke siguruar që zgjidhjet e AI që ata ofrojnë janë në përputhje me projekti duhet të prodhojë rezultate të sakta dhe të dobishme.

Është e rëndësishme të pranohet se inteligjenca artificiale nuk mund të zëvendësojë kurrë intuitën dhe ndjeshmërinë njerëzore në arkitekturë. Gjithmonë mbani mend se ju e kontrolloni mjetin, jo anasjelltas. Prandaj, është e nevojshme të shfrytëzojmë përparimet e vazhdueshme në teknologji, e cila ka qenë e vazhdueshme për 70 vitet e fundit, në dobinë tonë duke krijuar asistentë robotikë që na ndihmojnë të arrijmë të pamundurën duke ndikuar pozitivisht në mjedis, i cili ka nevojë të dëshpëruar për t’u marrë në konsideratë. dhe kujdesi./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Rritja e kërkesës për rrymë do t’i mbajë gjallë termocentralet me thëngjill

Published

on

Kërkesa për rrymë në botë është duke shënuar rritjen më të shpejtë në gati 20 vjet, për shkak të përdorimit të kondicionerëve, si pasojë e rritjes së temperaturave, ka thënë Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë, në një raport të publikuar të premten.

Sipas gjetjeve, ky trend, që pritet të vazhdojë edhe më 2025, nënkupton vazhdimësinë e përdorimit të energjisë me thëngjill, ndonëse do të rriten kapacitetet e energjisë së ripërtrishme.Shumë vende në botë janë duke regjistruar temperature rekorde dhe valë të të nxehtit, shkruan Radio Evropa e Lirë.

Rritja e konsumit global të energjisë pritet të shkojë në gati 4 për qind më 2024 – më e madhja prej vitit 2007.

Rritje e njëjtë është parashikuar edhe për vitin 2025, në krahasim me 2.5 për qind të rritjes së kërkesës më 2023.India pritet të jetë lidere në këtë aspekt, e pasuar nga Kina.Në gjetjet e raportit është përmendur që në këtë periudhë do të rriten edhe kapacitetet për energji të ripërtrishme dhe që kjo energji të tejkalojë atë me thëngjill më 2025.

Megjithatë, mënyrat për prodhim të energjisë që shkaktojnë më shumë ndotje, siç është ajo me thëngjill, do të vazhdojnë të jenë të qëndrueshme, sidomos në Kinë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Pas freskimit të motit, shfuqizohet ndalimi i qarkullimit të kamionëve mbi 7.5T

Published

on

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi, ka njoftuar se është shfuqizuar vendimi i datës 13 korrik 2024, për ndalimin e qarkullimit në Autoudhë, Rrugë Nacionale dhe Rajonale të automjeteve për transportin e mallrave me peshë më të madhe se 7.5T, shkruan Ekonomia Online.

“Duke marrë parasysh parashikimin e motit nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, sipas të cilit parashihen rënie të ndjeshme të temperaturave ditëve në vijim, kemi marrë vendim për shfuqizimin e vendimit të datës 13 korrik 2024, për ndalimin e qarkullimit në Autoudhë, Rrugë Nacionale dhe Rajonale të automjeteve për transportin e mallrave me peshë më të madhe se 7.5T”, ka njoftuar Durmishi.

“Faleminderit për mirëkuptimin tuaj gjatë këtyre ditëve me temperatura të larta”, ka shkruar ai./Media Ndërtimi

 

Continue Reading

Trending