Connect with us

Infrastrukturë

Valdete Marevci Dërmaku – Gruaja e parë inxhiniere në ndërmarrjen e ngrohjes qendrore të Prishtinës

Published

on

Në peizazhin dinamik të sektorit energjetik të Kosovës, Valdete Marevci Dërmaku shfaqet si një figurë e patrembur, duke thyer barrierat gjinore dhe duke kontribuar ndjeshëm në fushën e energjisë. E diplomuar në inxhinieri mekanike dhe aktualisht duke shërbyer si koordinatore e ndërmarrjes me institucione të tjera në Ndërmarrjen Publike të Ngrohjes Qendrore “Termokos” SH.A , rrugëtimi i Valdetes është një trashëgimi si për përkushtimin e saj ashtu edhe për potencialin transformues të grave në sektorin e energjisë.

Ekspozimi i hershëm i Valdetes ndaj inxhinierisë mekanike, nisi kur ajo filloi shkollën e mesme në vendlindjen e saj Ferizaj në vitin 1988, ku u vunë themelet në lëndët STEM (shkencës, teknologjisë, inxhinierisë dhe matematikës) dhe inkurajimi familjar i hapi rrugën suksesit të saj akademik. Diplomimi në inxhinieri mekanike shënoi një arritje të rëndësishme, një arritje që kërkonte një përkushtim të palëkundur ndaj mjedisit rigoroz akademik të Universiteteve të Fakultetit Teknik të Universitetit të Prishtinës.

Rrugëtimi i saj profesional filloi me KFOR-in, forcën paqëruajtëse të NATO-s në Kosovë, ku Valdetja ishte inxhiniere inspektore për cilësinë. Angazhimi i mëvonshëm brenda Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë dhe Departamentit të Metrologjisë i dhanë asaj mundësinë për t’u rritur profesionalisht paralelisht me institucionin e sapokrijuar. Në vitin 2004, ajo iu bashkua Termokos-it, duke marrë role me përgjegjësi në rritje dhe duke lënë gjurmë të pashlyeshme në trajektoren e kompanisë.

Roli fillestar i Valdetes si shefe  e departamentit për mirëmbajtjen mekanike në Termokos, tregoi mprehtësinë e saj drejtuese pasi ajo mbikëqyri zhvillimin dhe mirëmbajtjen e impiantit për prodhim të ngrohjes, rrjetit parimar dhe sekondar të sistemit të ngrohjes qëndrore, duke menaxhuar një ekip prej 45 punonjësish. E palëkundur nga sfidat që lidhen me të qenit një grua e re në një rol drejtues, përkushtimi dhe aftësia e Valdetes shpejt e çuan atë të merrte pozicionin e drejtueses së departamentit.

Duke ushtruar për një periudhë edhe rolin e udhëheqjes së  mirëmbajtjes së sistemeve të ngrohjes në shkollat e Prishtinës, Valdetja u njoh me përgjegjësinë morale që vjen natyrshëm, veçanërisht pasi ky rol ndikon drejtpërdrejt në mirëqenien e fëmijëve. Qasja e saj ndaj vendimmarrjes dhe përgjegjësisë, pasqyron një konsideratë të përpiktë të korrektësisë, një tipar që ajo beson se gratë e sjellin në plan të parë në fushën profesionale.

Në rolin e saj aktual si koordinatore e Termokos-it me institucionet tjera, Valdetja mbikëqyr planet zhvillimore, bilancet vjetore e aftagjata dhe raportet për rishikimin e tarifave, duke theksuar nevojën për profesionistë dhe ekspertë të rinj për të kontribuar në rritjen e sektorit energjetik të Kosovës. Termokosi, nën drejtimin e saj, po ndërmerr projekte ambicioze si inkorporimi i prodhimit të energjisë diellore për ngrohje termike publike dhe dyfishimi i kapaciteteve termike që vjen nga termocentrali Kosova B,  duke theksuar nevojën për një fuqi punëtore të kualifikuar.

Përtej përgjegjësive të saj korporative, Valdetja angazhohet në mënyrë aktive me AWESK, një organizatë e udhëhequr nga gratë në Kosovë e fokusuar në frymëzimin e vajzave të reja për të ndjekur karrierën në STEM dhe energji. Duke iu bashkuar AWESK-ut në vitin 2017, ajo vazhdimisht ka kontribuar në grupin e efiçiencës së energjisë, duke u angazhuar në mbajtjen e  ligjëratave  për të rritur ndërgjegjësimin e grave dhe vajzave.

Valdetja e kupton rëndësinë e përfaqësimit, duke qenë inxhinierja e vetme femër në vendin e saj të punës për më shumë se dy dekada. Përfshirja e saj me AWESK synon të adresojë nën-përfaqësimin e grave në sektorin e energjisë, duke nxitur një komunitet mbështetës për femrat profesioniste dhe duke inkurajuar brezat e rinj që t’i bashkohen organizatës.

Ajo gjithashtu thekson kërkesën për gra inxhiniere në peizazhin e zhvillimit  të energjisë në Kosovë, duke kërkuar përfaqësim më të madh përmes bursave për të mbështetur vajzat e reja që ndjekin arsimin inxhinierik. Avokimi i saj përputhet me misionin e AWESK, pasi ajo parashikon një të ardhme ku gratë marrin pjesë aktive në formësimin e progresit dhe zhvillimit të sektorit të energjisë.

Si përfundim, rrugëtimi i Valdete Marevci Dërmakut shërben si një dritë frymëzimi për gratë që aspirojnë të lënë gjurmë në sektorin e energjisë në Kosovë. Udhëheqja e saj, si brenda Termokos-it ashtu edhe përmes përfshirjes së saj me AWESK-un, ilustron ndikimin transformues të grave profesioniste në industri. Historia e Valdetes rezonon jo vetëm si një testament për arritjet individuale, por edhe si një thirrje për veprim për nxitjen e diversitetit dhe përfshirjes në përpjekjet e Kosovës për përsosmëri në sektorin e energjisë.

Ky artikull është zhvilluar nga Shoqata e Grave në Sektorin e Energjisë në Kosovë me mbështetjen e Qendrës për Ndërmarrje Private Ndërkombëtare në kuadër të projektit “WE-Champs: Forcimi i Ekosistemit Ndërmarrës nga Rrjetëzimi i Dhomave Rajonale të Grave të Tregtisë dhe Shoqatave të Biznesit”, financuar nga Zyra e Sekretarit të Shtetit të Departamentit Amerikan të Shtetit për Çështjet Globale të Grave (S/GWI). Të gjitha opinionet e deklaruara këtu janë të autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjen e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara ose CIPE-së.

Infrastrukturë

Qeveria miraton tre vendime rreth shpronësimeve për interes publik

Published

on

Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar mbledhjen e rregullt në të cilën ka:

Miratuar vendimin preliminar për shpronësim për interes publik të pronës së paluajtshme ish shoqërore PSH “Progres” e cila preket nga realizimi i Projektit: “Ndërtimi i Qendrës së Paraburgimit dhe Institucionit Korrektues në Prizren”, për nevoja të Shërbimit Korrektues të Kosovës/Ministria e Drejtësisë, ZK Dushanovë, Komuna Prizren.

–          Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të pronarëve dhe zotëruesve të interesit të cilat preken nga realizimi i Projektit: Ndërtimi i Rrugës Rajonale R221 Cerkolez-Rakosh, Zonat Kadastrale: Cerkolez, Rakosh, Suhogërllë dhe Uçë, Komuna Istog.

–          Miratuar vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi i Projektit: Konservimi, Restaurimi dhe Ndërtimi i Kompleksit Memorial “Masakra e Reçakut:, ZK Reçak, Komuna e Shtimes.

Po ashtu, në këtë mbledhje qeveria ka Ndarë 200,000.00 € për Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës për realizimin e projektit përmes marrëveshjeve me trupat e Organizatës së Kombeve të Bashkuara./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

BKT po financon me kredi ndërtimin e Aeroportit të Vlorës

Published

on

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës është projekti i radhës i partneritetit publik-privat që po mbështet me financim nga sektori bankar vendas.

Banka Kombëtare Tregtare (BKT) po financon me një kredi prej 56 milionë eurosh shoqërinë Vlora International Airport, me qëllim investimin për ngritjen e atij që pritet të jetë aeroporti i dytë funksional në vend.

Kontratat e partneritetit publik privat mes qeverisë shqiptare dhe konsorciumit fitues për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës u lidh në prill të vitit 2021 dhe vlera e investimit e parashikuar në kontratë është rreth 103 milionë euro (pa TVSH).

Por, kontrata parashikon garanci financiare në favor të investitorit nga qeveria shqiptare. Në rast se të ardhurat minimale të parashikuara në planin e biznesit të operimit të aeroportit nuk realizohen, kompania koncesionare do të përfitojë një shumë që mund të arrijë deri në 138 milionë euro përgjatë 10 viteve pas fillimit të operimit të aeroportit.

Koncesioni u fitua nga një konsorcium i përbërë nga kompania Mabco Constructions SA, YDA Insaat Sanayi ve Ticaret dhe 2A Group. Por, në dhjetor 2022, Mabco Constructions SA bleu edhe 40% të aksioneve nga ortaku turk YDA Insaat Sanayi ve Ticaret.

Pas blerjes së aksioneve që mbaheshin nga kompania turke, Mabco Constructions zotëron 98% të aksioneve në shoqëri.

Mabco Constructions është një shoqëri e regjistruar në Zvicër, në pronësi të biznesmenit Kosovar Behgjet Pacolli, ndërsa pjesa e mbetur prej 2% të aksioneve mbahet nga 2A Group, kompani ndërtimi nga Kosova, në pronësi të biznesmenit Valon Ademi.

Kontrata parashikon që aeroporti të përfundojë këtë vit dhe të nisë operimin vitin e ardhshëm. Aeroporti i Vlorës pritet të jetë më i madhi në Ballkan dhe pista e tij do të mundësojë operimin e avionëve të mëdhenj për fluturime ndërkontinentale./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Sheshe, hapësira për këmbësorë dhe trafik i organizuar – disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit

Published

on

Agjenci këshillimore ‘Shërbimi i Arkitektit të Kryeqytetit’ (SHAK) ka treguar disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit në rrugën “Agim Ramadani” të Prishtinës.

Mbi 100 mijë makina hyjnë pothuaj çdo ditë në Prishtinë. Rreth 80 mijë të tjera janë makina të vetë prishtinasve. Rrjedhimisht, në një ditë të zakonshme, pothuaj 200 mijë makina ndodhen brenda kryeqendrës. Për pasojë, në kohë të pikut dhe në disa fyte të ngushta, trafiku rëndohet shumë.

Vetëm në nyjën e rrugëve “Agim Ramadani”, “Haxhi Zeka” dhe “Ibrahim Lutifu”, përskaj Xhamisë së Çarshisë, në një ditë të zakonshme kalojnë rreth 30 mijë makina. Në kohët e pikut, nëpër këtë nyjë kalojnë mbi 12 mijë makina. Pra, 40 për qind e trafikut ditor.

Këto shifra janë të mjaftueshme për të vënë në pah rëndësinë e zgjidhjes së problematikës së trafikut në këtë zonë. Sipas Planit të Mobilitetit të Qëndrueshëm Urban (PMQU), zhvillimi i një sistemi të integruar të transportit publik, që synon përmirësimin e qasjes në të gjithë qytetin dhe përmirësimin e lidhjes ndërmjet vendbanimeve të tjera urbane në partneritet me ofruesit e transportit publik, është zgjidhja e këtij problemi.

Projekti parasheh ndërtimin e nënkalimit ku do të bëhet zgjerimi i sheshit deri te Sahat Kulla, si dhe do të bëhet lidhja me sheshin ekzistues të njohur si Trekëndëshi. Ndërsa, automjetet do të qarkullojnë nën të.

Edhe sipas Planit Rregullues “Qendra 1” dhe , parashihet ndërtimi i një tuneli në këtë zonë, me qëllim të zgjerimit të shesheve qendrore të qytetit dhe lidhjes së tyre me zonën e vjetër historike.

Tuneli shtrihet në rrugën “Agim Ramadani”, kurse në drejtimin kah Gërmia, nuk do të jetë i mundur ndërtimi, për shkak të zonave të mbrojtura te Xhamia e Madhe dhe Akademia e Arteve. Për ta rregulluar qasjen në atë rrugë do të ofrohen alternativa që shkarkojnë ngarkesat e trafikut të cilat rëndoheshin në kryqëzimin me rrugën “Agim Ramadani”.

Tuneli parshihet të ketë tre shirita qarkullues, prej të cilëve njëri do të jetë vetëm për autobusë dhe dy të tjerët për automjete. Ai do të fillojë nga ndërtesa e Komunës së Prishtinës dhe deri tek ndërtesa e Teatrit Kombëtar, me gjatësi prej 240 metrash./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending