Connect with us

Kuriozitet

Skaneri fluturues i ndërtimit renditet në Shpikjet më të mira për vitin 2022

Published

on

Hexagon AB, kompania e zgjidhjeve të realitetit dixhital, ka njoftuar se Leica BLK2FLY është cilësuar si një nga shpikjet më të mira për vitin 2022 nga revista prestigjioze Time.

Time e përpiloi listën nëpërmjet nominimeve të kërkuara nga redaktorët dhe korrespondentët e saj në mbarë botën, dhe përmes një procesi aplikimi online.

Kompania më pas vlerësoi çdo konkurrent në një numër faktorësh kyç, duke përfshirë origjinalitetin, efikasitetin, ambicjen dhe ndikimin.

Hexagon thotë se BLK2FLY mund të kapë shpejt dhe me saktësi gjithçka, nga hapësirat e mëdha të jashtme deri te strukturat dhe mjediset komplekse.

Retë e pikave 3D me ngjyra që rezultojnë janë të rëndësishme në ndërtimin e proceseve të modelimit të informacionit (BIM), dokumentimin e kushteve të vendndodhjes dhe përmirësimin e funksionimit të çdo aseti – nga infrastruktura tek shërbimet komunale te objektet industriale.

“Teknologjitë tona synojnë të ndryshojnë botën për mirë, duke i kthyer konceptet që dikur mendoheshin të pamundura në zgjidhje reale që përfitojnë të gjithë. Duke optimizuar cilësinë, produktivitetin, efikasitetin dhe sigurinë – në mënyrë fitimprurëse – ne mund ta ndihmojmë industrinë të arrijë qëndrueshmëri përmes zbutjes së rrezikut, më pak mbeturinave dhe kostos së reduktuar.”, thotë presidenti dhe CEO i Hexagon, Ola Rollén.

Hexagon AB është një kompani globale e teknologjisë së informacionit e listuar publikisht e specializuar në realitetin dixhital të harduerit dhe softuerit që u themelua në vitin 1992 dhe me seli në Stokholm, Suedi./Media Ndërtimi.

Kuriozitet

Vizitoi 10 vende në 24 orë, duke përdorur vetëm transportin publik

Published

on

Jo Kibble udhëtoi nga Londra në jug të Holandës, për sfidën e tij të udhëtimit në sa më shumë vende të ishte e mundur, brenda një dite. Ai ia doli të shkonte në 10 vende, brenda 24 orëve, duke përdorur vetëm transportin publik: autobusë, trena, tramvaje dhe biçikleta me qira.

Kibble udhëtoi për në Belgjikë, Luksemburg, Gjermani, Francë, Zvicër, Lihtenshtajn, Austri dhe Sllovaki, duke përfunduar rrugëtimin në Republikën Çeke, raporton A2CNN.

“Ishte një përvojë fantastike. Unë shpresoja të arrija në 11 vende, por një tren i prishur në Alsace, Francë, më anuloi planin për të hyrë edhe në territorin hungarez. Gjatë udhëtimit, mora tetë trena, pesë autobusë, një tramvaj dhe një biçikletë me qira. M’u desh të qëndroja në vagonë të mbushur plot, por edhe në një tren ekspres të klasit të parë, duke shijuar peizazhin e jashtëzakonshëm të Alpeve Austriake.”

Tetë muaj më parë, Jo Kibble kishte sfiduar veten në një udhëtim të ngjashëm, për të parë sa larg mund të arrinte vetëm me trena nga Londra, në 24 orë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending