Connect with us

Urbanizëm

Si po e trajton Nju Jorku çështjen e mbeturinave?

Published

on

Skena është pothuajse identike, pavarësisht se në cilën lagje të qytetit të Nju Jorkut ndodheni.

Trotuaret e ngushta janë të rreshtuara nga male me qese plehrash dhe objekte të tjera të mëdha, duke pritur që radha t’u merret nga flota e punëtorëve sanitarë dhe kamionëve që do t’i disponojë ato.

Qyteti që nuk fle kurrë ka një problem më të madh se dritat ndezëse dhe rrugët e zhurmshme – janë të gjitha mbeturinat që mbeten nëpër trotuare.

Në një qytet me më shumë se 8.5 milionë banorë, heqja e plehrave nga trotuaret është bërë një çështje që të gjithë janë në të njëjtën anë.

Si u bë Nju Jorku në këtë mënyrë? Dizajnerët urbanë, politikanët dhe punonjësit e qytetit të gjithë pajtohen se mënyra se si qyteti i Nju Jorkut gjeneron, rendit, transporton dhe riciklon mbetjet e tij (më shumë se 12,000 tonë çdo ditë) është bërë i vjetëruar dhe joefikas.

Vende të tjera anembanë botës, duke përfshirë qytetet kryesore në Francë, Korenë e Jugut dhe Holandë, përdorin kontejnerë të nivelit të ulët dhe kosha për klasifikimin e plehrave në nivel rruge për të mbajtur hapësirat e tyre publike të pastra dhe për të rritur efikasitetin e mënyrës se si grumbullohen mbeturinat.

Parisi, me një dendësi të ngjashme si Manhatani, ka qenë i shpejtë për të vendosur kontejnerë të mëdhenj për sendet e riciklueshme në rrugë.

Pas pilotimit të 40 njësive, qyteti zbuloi se programi ishte i suksesshëm dhe më vonë urdhëroi mijëra të tjera që të shpërndaheshin në të gjithë qytetin për një ndikim më domethënës. Qyteti i Nju Jorkut duhet të ndërmarrë veprime të ngjashme, në shkallë të gjerë.

Për më tepër, vetëm në fillim të kësaj jave, qyteti njoftoi se do t’i bënte gjërat një hap më tej dhe do të zbatonte një politikë të re që do të kufizonte dritaren në të cilën njerëzit mund të hiqnin mbeturinat e tyre gjatë natës në një përpjekje për të ulur grumbujt e plehrave. që formohen në rrugë.

Aktualisht, plehrat mund të hidhen që në orën 16:00, por politika e re propozon që asnjë nga plehrat të mos lihet jashtë deri në orën 20:00 pasi shumica e njerëzve të kenë shkuar në shtëpi.

Megjithatë, njerëzit që kanë akses në kontejnerë të mbyllur mund t’i nxjerrin mbeturinat e tyre në orën 18:00. Politika vjen pasi ankesat për plehrat në rrugë u rritën në gati 18,000 nga 13,000 në gjashtë muajt e parë të 2022. Për më tepër, shikimet e minjve u rritën me më shumë se 70% që nga viti 2020.

Plehrat në rrugë janë bërë jashtëzakonisht të zakonshme në qytetin e Nju Jorkut. I njohur për dritat e tij ikonike në Broadway, një copë dollarë, pica dhe një taksi të verdhë taksie, New York City po bëhet gjithashtu i njohur për të qenë tepër i pistë.

Me programet e vendosura tani, qyteti mund të ketë një të ardhme plot trotuare dhe pa mbeturina.

Shkruar nga arkitektja amerikane Kaley Overstreet./Media Ndërtimi.

Urbanizëm

Prania e blegtorisë në vendbanimet urbane

Published

on

Meqenëse popullsia vazhdon të migrojë nga zonat rurale në ato urbane, hapësira është më e lartë.

Shumë vendbanime po bëhen gjithnjë e më të mbipopulluara – me strehim të përshtatshëm dhe të përballueshëm me furnizim të pamjaftueshëm dhe sisteme transporti që luftojnë për t’u shërbyer banorëve të tyre përkatës.

Por sa më shumë që biseda për urbanizimin ka të bëjë me njerëzit, ndonjëherë ka të bëjë edhe me kafshët që vijnë me ata njerëz – bagëtitë urbane që luajnë një rol kyç në sigurimin e ushqimit në nivel individual, përveçse bëhen një rrugë për tregtinë e përbashkët.

Prania e blegtorisë në vendbanimet urbane është larg nga një zhvillim i ri.

Në kontekstin bashkëkohor, teksa toka në qytete transformohet me shpejtësi për t’i hapur rrugë popullsive migruese, toka shtëpiake përzihet në atë bujqësore, që nga ana tjetër përzihet në tokë për bagëtinë.

Sa më shumë që bagëtia urbane ushtron presion mbi hapësirën e disponueshme në një vendbanim urban, ka edhe një efekt të dëmshëm në ekosistemin urban të menjëhershëm si rezultat i detyrimit për të siguruar ushqim për bagëtinë.

Ushqimi i papërpunuar – një lloj ushqimi i pasur me fibra – shpesh merret nga zonat rurale dhe të afërta peri-urbane duke prerë barëra dhe shkurre të egra. Megjithatë, shpesh, ushqimi për bagëtinë urbane merret nga mbetjet e bimëve dhe mbeturinat shtëpiake.

Vendbanimet informale në qytet janë shtëpia e fermerëve të kafshëve qumështore në shkallë të vogël dhe të madhe, duke mbështetur një sistem tregtie që sheh konsumatorët individualë që blejnë qumësht nga fermerët e vegjël dhe përpunuesit, hotelet dhe shitësit shitës që blejnë qumësht nga të mesëm dhe të mëdhenj. -fermerët e shkallës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Urbanizëm

A ka skaduar dekada e Planit Zhvillimor Urban të Prishtinës?

Published

on

Plani Zhvillimor Urban i Prishtinës është hartuar duke u bazuar në vendimin e nxjerrë nga K.K. e Prishtinës me datë 24.06.2012. Për hartimin e këtij plani, Kuvendi Komunal i Prishtinës ka angazhuar konsorciumin e përbërë nga “HIDROING-DK” nga Prishtina, “Urbanistica” dhe “Ekonerg” nga Kroacia.

Qëllimi i hartimit të PZHU së është diagnostikimi dhe planifikimi apo projeksioni për të ardhmen e qytetit të Prishtinës me të dhënat e disponueshme.

Qyteti i Prishtinës duhet të ketë një planifikim zhvillimor urban modern dhe efikas, duke u bazuar në normat dhe standardet evropiane dhe të cilat përfshihen në një Plan Zhvillimor Urban, shkruante në këtë dokument të rëndësishëm për zhvillimin Urban të Prishtinës, i cili ka skaduar e që ishte i paraparë të ishte për dhjetë vjet.

Përmbajtja e PZHU të Prishtinës 2012-2022, bazohet në “Ligjin për Planifikim Hapësinor nr.2003/14 dhe Udhëzimin Administrativ mbi elementet themelore të Planit Zhvillimor Urban dhe është i ndarë në 5 faza të planifikimit: Profili i zhvillimit hapësinor dhe analiza e gjendjes; Vizioni, parimet dhe caqet; Korniza e zhvillimit hapësinor urban; Struktura dhe lokacioni hapësinor për zhvillimin dhe organizimin e ardhshëm; Dispozitat dhe masat për zbatim.

Asambleja Komunale e Prishtinës, në gushtin e vitit 2021 i ka thënë ‘jo’ Planit Zhvillimor Komunal (PZHK), që të kalojë në shqyrtim publik.23 asamblistë votuan kundër PZHK-së, 6 pro dhe 3 abstenuan.PZHK-ja është një dokument që hartohet nga Komuna, në bashkëpunim me qytetarët dhe përcakton zhvillimin urban dhe rural të qytetit, për 8 vitet e ardhshme.

Komuna e Prishtinës kishte futur në rend të ditës votimin që ky dokument kaq i rëndësishëm për Prishtinës, që të kalojë tutje në shqyrtim publik. Organizata ‘Qytetarët Aktivë’ e cilësuan si fitore që ju takon qytetarëve të Prishtinës, sipas tyre, falë angazhimit të tyre që rreth 10 muaj, pasi kjo organizatë konsideron se ka pasur shkelje të rënda ligjore gjatë hartimit të PZHK-së, nga ana e komunës.

“Sot kemi dorëzuar tek asamblistët e Prishtinës dhe MMPHI po ashtu Raportin e 3të për shqyrtim lidhur me dokumentin Vlerësimi Strategjik Mjedisor Prishtina 2029, si dhe shkeljet ligjore gjatë procesit. Kjo kauzë do të vazhdon deri në klarifikimin e rishiqimit të planifikimeve komunale në përputhshmëri të planit hapësinor të Kosovës, zbatimit dhe monitorimit të saj, ligjeve dhe udhëzimeve për planifikim”, thuhet në reagimin e kësaj organizate.(K.B)/Media Ndërtimi.

Continue Reading

Urbanizëm

Si ndihmoi Urbanizmi Taktik të pushtonte rrugët e qytetit më të populluar në Amerikë

Published

on

Covid ka qenë veçanërisht i vështirë për qytetet: rrethet e biznesit në qendër të qytetit janë ende në vështirësi për shkak të zhvendosjes në punë në distancë; disa qytete kanë parë rënie të popullsisë; dhe krimi është rritur pothuajse kudo.

Për më tepër, pandemia shtyu më shumë njerëz në makina, duke penguar lëvizjen e sigurt të rrugëve. Pas vitesh progresi, qytete si New York City panë rritje të mëdha të vdekjeve të këmbësorëve.

Ky është një problem mbarëkombëtar – me një përjashtim të dukshëm: Jersey City, si qyteti i dytë më i populluar në shtetin amerikan të Nju Xhersit, njoftoi kohët e fundit se askush nuk vdiq në rrugët e tij të qytetit në vitin 2022, duke përmbushur planin e tij Vision Zero për qytetin.

Ky moment historik ishte rezultat i viteve të punës nga qyteti dhe bashkëpunëtori i tij, Street Plans, një firmë planifikimi e themeluar nga Mike Lydon dhe Anthony Garcia. Lydon, një alum i DPZ dhe bashkëautor i librit 2015 Tactical Urbanism (aktualisht duke u përditësuar),

filloi të punojë me Jersey City në një sërë iniciativash gjashtë vjet më parë. Unë fola me Lydon javën e kaluar dhe e pyeta, konkretisht, si e bëri qyteti dhe ai./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending