Connect with us

Dizajn

Si ndikon enterieri i shkollës në procesin e mësimdhënies tek nxënësit?

Published

on

Të kuptuarit e tendencave dhe metodologjive aktuale të dizajnit arsimor është çelësi për të krijuar hapësira të shëndetshme për studentët që të zhvillojnë kapacitetet e tyre sociale dhe akademike.

Nëse shikojmë evolucionin e dizajnit të shkollës me kalimin e kohës, mund të shohim se çdo periudhë ka sfidat dhe preferencat e veta.

Sfida kryesore e sotme në dizajnimin e shkollës është krijimi i hapësirave që mund të integrojnë mjedise të hapura mësimore që përfshijnë diversitetin e hapësirave mësimore, ndërveprimin social dhe qëndrueshmërinë.

Industria e arkitekturës duket se është vazhdimisht në kërkim të materialeve dhe metodologjive të reja që përfshijnë më mirë qëndrueshmërinë. Një material që i ka rezistuar kohës, duke gjetur hapësirë ​​edhe për inovacion, është druri.

Në këtë kontekst, British Columbia (Kanada) shquhet si një nga eksportuesit më të mëdhenj në botë të produkteve të drurit dhe ka aplikuar me sukses një sërë strategjish për të maksimizuar përdorimin e saj në dizajn të qëndrueshëm. Një shembull i dukshëm, i cili do të eksplorohet në këtë artikull, është përdorimi i drurit në shkolla.

Pse duhet të përdoret druri në shkolla?

Zgjedhja e drurit si materiali kryesor për dizajnimin e shkollës lejon krijimin e mjediseve të të nxënit optimal dhe të shëndetshëm për nxënësit, mësuesit dhe stafin. Përveçse është i qëndrueshëm, i rinovueshëm dhe mbështet ekonomitë dhe komunitetet lokale, ky material është i fortë, i qëndrueshëm dhe i lehtë për t’u modifikuar ose rinovuar. British Columbia (BC) po shtyn kufijtë e projektimit dhe ndërtimit të drurit, duke u ofruar shkollave akses në teknologjitë më të avancuara.

E ardhmja është druri: Mësimet e nxjerra për projekte të reja

Futja e lëndës drusore masive në dizajnin e shkollës gjeneroi një sërë mundësish dhe mësimesh të nxjerra. Qasja e parafabrikuar nënkuptonte një plan të përshpejtuar ndërtimi dhe një proces të përshpejtuar mbylljeje me toleranca të sakta të prodhimit.

Koha më e shpejtë e ndërtimit nënkuptonte më pak kohë në kantier si dhe pakësimin e orëve të fuqisë punëtore, duke siguruar kursime të konsiderueshme financiare.

Një mësim kryesor i nxjerrë pas përfundimit të projekteve është mjedisi vërtet mikpritës i krijuar nga druri i ekspozuar./Media Ndërtimi.

Dizajn

Dizajnohet një nivel i ri i privatësisë funksionale në aeroporte

Published

on

Arkitektura e sotme, ambientet e brendshme dhe mobiljet kanë pësuar një evolucion rrënjësor vitet e fundit, të nxitura nga një ndryshim paradigme në konceptimin e hapësirës dhe ndërveprimin tonë me të. Kjo qasje bashkëkohore na ka drejtuar drejt hapësirave më pak të kufizuara, më bashkëpunuese dhe me shumë qëllime, të cilat gjithashtu mund të ofrojnë privatësi dhe funksionalitet. Përveç kësaj, ato duhet të shërbejnë si hapësira të përkohshme pune në kontekste specifike, duke iu përshtatur dinamizmit të nevojave dhe aktiviteteve bashkëkohore.

Nga kjo qasje e re, arkitektët dhe projektuesit po riformësojnë mjediset e brendshme për të akomoduar sjellje të reja, duke lehtësuar zbulimin e ergonomisë së përtërirë në aktivitetet njerëzore. Sot, të menduarit arkitektonik po shkrihet për të krijuar hapësira që mundësojnë drejtimin e jetës sonë në lëvizje, një prirje veçanërisht e dukshme në mjedise dinamike si aeroportet, duke përfshirë momente intime dhe sociale me njerëz në lëvizje. Rrjedhimisht, një lloj i ri mobiljesh është rishfaqur, duke u bërë i zakonshëm në mjediset e aeroportit dhe hapësirat e tjera të përbashkëta: kabina.

Në këtë kontekst, Boss Design ka prezantuar Frida, një kabinë pune dhe sallonesh të dizajnuara me rehati dhe qëndrueshmëri si shqetësimet kryesore. Veçanërisht, ai shkëlqen në mjediset e aeroportit dhe është veçanërisht i përshtatshëm për sallone private dhe luksoze VIP. Ndryshe nga ndenjëset tradicionale plastike, Frida trajton mangësitë ergonomike, duke ofruar një përvojë superiore.

Si një element dizajni, kabina Frida integrohet pa probleme në hapësirat luksoze të aeroportit dhe lloje të ngjashme të lobeve dhe zonave të pritjes, duke shfrytëzuar tiparet e saj dhe dizajnin inovativ. Funksionaliteti i tij i gjithanshëm u mundëson përdoruesve të përfshihen në aktivitete të tilla si leximi, pushimi, puna dhe biseda private, duke përmirësuar kështu përvojën e përgjithshme të pritjes për fluturimet. Bërë nga kompensatë, shkumë PE dhe pëlhurë – pa përdorur ngjitës – është i disponueshëm edhe si një karrige e pritjes dhe një vend pune, me një ekran të përbashkët akustik për të ruajtur vazhdimësinë vizuale.

Pika qendrore e dizajnit të Frida rrotullohet rreth ekranit të lakuar butësisht, i cili shërben si elementi qendror i tij, duke krijuar një hapësirë ​​për të menduar. Ky ekran vendoset me kujdes në lartësi për të shmangur izolimin e plotë të përdoruesit. Është gjithashtu i mbushur me shkumë dhe i veshur me tone dhe tekstura organike, duke krijuar një guaskë akustike 40 mm të thellë. Modeli bazë ka një sedilje dhe mbështetëse të butë, duke përfshirë teknologjinë ergonomike të shkumës së prerë CMPF. Këta elementë notojnë në hapësirë, duke lënë hapësirë ​​të bollshme për të ruajtur çantat nën sedilje dhe duke ofruar mundësinë e pajisjes me tavolinë dhe veçori shtesë.

Duke avancuar drejt niveleve të ndryshme të privatësisë dhe funksionalitetit në sallonet e aeroportit —duke ruajtur pa kompromis përvojën e markës luksoze—, kabina mund të pozicionohet ose në mënyrë të pavarur ose të përafrohet me hapësirat ndarëse dhe të krijojë një grup strehimesh. Forma e thjeshtë dhe shkathtësia e tij lejojnë integrimin pa probleme në stile të ndryshme dizajni. Kjo veçori lehtëson konfigurimin e lehtë të Frida-s në brinjë ose çifte përballë, duke lejuar krijimin pa mundim të një forme S-je.

Duke marrë parasysh se një nga elementët kryesorë të përmbledhjes së Fridës ishte të dizenjonte një shezlong të përshtatshëm për “ndenjësen 1A”, (sedilja më e lakmuar në klasin e parë), kabina e pritjes dhe e punës prezantoi një qasje të re. Ajo tregon se, pavarësisht nga familjariteti ynë me sediljet plastike të pakëndshme në zonat e pritjes, ka vend për ndryshim. Propozimi i tij përfshin një qasje më të butë në mjedisin e aeroportit, duke sjellë një ndjenjë kreativiteti në vend. Kjo tregon se komoditeti nuk kufizohet në hapësira statike si shtëpitë ose hotelet, por mund të shtrihet edhe në mjedise dinamike dhe njerëz në lëvizje, duke e bërë rehatinë një aspekt integral të dizajnit në të gjithë bordin./Media Ndërtimi

Continue Reading

Dizajn

Nike po zhvillon modelin e AI si pjesë e “ndryshimit të hapave” të dizajnit

Published

on

Marka e veshjeve sportive Nike po zhvillon modelin e saj gjenerues të inteligjencës artificiale për të dizajnuar produkte duke përdorur bankën e saj të madhe të të dhënave të sportistëve, mund të zbulojë Dezeen.

Sipas shefit të inovacionit të Nike, John Hoke, kompania po kërkon të përfitojë nga të dhënat e saj ekskluzive për performancën e atletëve me një model të madh gjuhësor të porositur (LLM).

LLM-të janë një formë e bazuar në tekst të inteligjencës artificiale (AI) e trajnuar për të njohur modelet gjuhësore. Shembulli më i njohur është ChatGPT i OpenAI.

Nike ndërton AI “kopsht privat”

“Ne përdorim të gjitha LLM-të që janë atje dhe ne kemi një model që po e ndërtojmë në shtëpi,” i tha Hoke Dezeen.

“Është pak të mendosh për zhvillimin e një kopshti privat, të shikosh grupet tona të të dhënave që janë ekskluzive për Nike – pra të dhënat e performancës nga një atlet, nga laboratorët tanë, etj. Dhe pastaj disi ta përziejmë atë me disa gjëra nga kopsht publik, por duke u siguruar që e gjithë kjo të përfshihet në atë që ne po e trajnojmë modelin.”

Emri i modelit të AI të Nike ende nuk është finalizuar.

Mbrojtës të tjerë të shquar të përdorimit të AI gjeneruese në dizajn janë drejtori i Zaha Hadid Architects, Patrik Schumacher dhe bashkëthemeluesi i Airbnb, Brian Chesky.

Ndërkohë, praktika australiane e dizajnit Studio Snoop vitin e kaluar zbuloi Tilly Talbot, një LLM të specializuar që e quajti “dizenjuesi i parë në botë i AI”./Media Ndërtimi

Continue Reading

Dizajn

Java e Dizajnit në Milano hapet me ngjarje dhe ekspozita

Published

on

Përderisa Java e Dizajnit të Milanos fillon, qyteti italian shndërrohet në terrenin e një prej festimeve më të gjera të dizajnit global, me rrugët dhe vendet e tij të mbushura me ngjarje kulturore, ekspozita, instalime në shkallë të gjerë, bisedime dhe konferenca. Në Rho Fiera, edicioni i 62-të i Salone del Mobile.Milano mbledh së bashku stilistë, arkitektë, prodhues dhe figura kryesore të botës së dizajnit, duke shfaqur mbi 1950 ekspozues të cilët do të qëndrojnë të hapur për 6 ditët e ardhshme. Për më tepër, në të gjithë qytetin Fuorisalone hap vendndodhje në të gjithë qytetin me një program kulturor tërheqës dhe të larmishëm.

Për këtë edicion të Salone del Mobile, programi përfshin ekspozita të fokusuara si EuroCucina së bashku me mbi 1900 ekspozues. Panairi fokusohet në rehatinë, mirëqenien dhe qëndrueshmërinë, duke shfaqur instalime zhytëse si “Dhomat e të menduarit” të David Lynch. Paraqitjet i japin përparësi rrugëve me në qendër njeriun, duke integruar neuroshkencën për të përmirësuar përvojën e vizitorëve. Instalimet nga Formafantasma dhe të tjerë provokojnë reflektim, ndërsa bisedat e kuruara nga Annalisa Rosso shfaqin figura të njohura si Francis Kéré dhe Jeanne Gang, duke diskutuar mbi inteligjencën artificiale dhe dizajnin e mikpritjes.

Ndërsa Java e Dizajnit në Milano 2024 shpaloset, ajo ofron një konvergjencë të gjallë të kreativitetit dhe inovacionit. Nga Salone del Mobile deri te vendet e vendosura dhe xhevahiret e fshehura në të gjithë qytetin, ai shërben si një mundësi për arkitektët që të eksplorojnë zëra të ndryshëm dhe dialog ndërdisiplinor. Gjeni udhëzuesin tonë të Javës së Dizajnit të Milanos për vendndodhjet dhe ngjarjet kryesore, eksploroni udhëzuesin tonë të qytetit të arkitekturës së Milanos për të eksploruar arkitekturën e kryeqytetit të modës të Italisë dhe qëndroni të informuar për ngjarje të tjera të rëndësishme të arkitekturës në 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending