Connect with us

Infrastrukturë

Rumania do të investojë 290 milionë euro në portin e Konstancës

Published

on

Qeveria rumune po investon afërsisht 290 milionë euro, kryesisht me burim nga buxheti i Bashkimit Evropian, për modernizimin dhe zgjerimin e Portit të Detit të Zi të Konstancës.

Investimet strategjike vijnë si përgjigje ndaj kërkesave në rritje të trafikut dhe trazirave të vazhdueshme rajonale të shkaktuara nga lufta në Ukrainë.

Plani përfshin përmirësime të infrastrukturës, si përmirësimet e rrugëve, infrastrukturën e ujit dhe kanalizimeve dhe shpërndarjen e energjisë elektrike.

Projekti synon të përmirësojë dhe zgjerojë infrastrukturën rrugore dhe aksesore brenda Portit të Konstancës.

Investimi me faza

Një investim fillestar prej rreth 145 milionë euro do të përdoret për një periudhë 36-mujore, për të rehabilituar rrugët ekzistuese duke modernizuar dhe zgjeruar rrjetet thelbësore të transportit brenda portit.

Qeveria rumune ka caktuar gjithashtu rreth 112 milionë euro për zhvillimin e rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike.

Investimet do të financohen nëpërmjet një kombinimi të fondeve të jashtme të pakthyeshme nëpërmjet Programit të Transportit (PT) dhe alokimeve nga Ministria e Transportit e vendit.

Investimi total në projekt tani tejkalon 500 milionë euro, duke përfshirë planet për zhvillimin me faza të një ishulli artificial brenda portit.

Infrastrukturë

Fillon asfaltimi i rrugës së Patrikanës në drejtim të Rugovës

Published

on

Mëngjesin e sotëm ka nisur asfaltimi i rrugës së Patrikanës që çon në drejtim të Rugovës.

Kjo rrugë ka kohë që ishte në gjendje te mjerueshme dhe shkaktonte ndotje nga pluhuri i madh pas kalimit të veturave.

Ky është një lajm i mirë edhe për turistët që frekuentojnë bukuritë e Rugovës gjatë stinës së verës./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Komuna e Prishtinës fton qytetarët në diskutim të përgjithshëm publik

Published

on

Komuna e Prishtinës përmes një njoftimi ka bërë të ditur se kryetari Përparim Rama do mbajë diskutim të përgjithshëm publik me qytetarët më 25.06. 2024 në Sallën e Kuvendit Komunal me anë të live stream.

Në diskutim përpos kryetarit, të pranishëm do jenë edhe nënkryetarët, Alban Zogaj, Donjeta Lushaku si dhe ekipi i drejtorëve të drejtorive komunale.

Komuna u ka bërë thirrje qytetarëve të marrin pjesë, si mundësi për hapjen e temave të rëndësishme në interesin e përgjithshëm.

Qytetarët mund të lënë koment dhe sugjerime deri më 25.06.2024 në adresat e publikuara në link.

https://prishtinaonline.com/lajmet/4171/komuna-e-prishtines-organizon-diskutim-te-pergjithshem-publik

Continue Reading

Infrastrukturë

Ferrovial shet aksionet e kompanisë indiane të ndërtimit të rrugëve për 214 milionë euro

Published

on

Kompania e infrastrukturës me seli holandeze Ferrovial ka shitur aksionet e saj të kompanisë indiane të ndërtimit të rrugëve IRB Infrastructure Developers nëpërmjet degës së saj Cintra.

Ferrovial njoftoi se kishte shitur 5% të aksioneve të saj në IRB për 214 milionë euro (231.4 milionë dollarë amerikanë) nëpërmjet një ‘marrëveshjeje blloku’ ose vendosjes së 301.9 milionë aksioneve me investitorët institucionalë në Bursën Kombëtare të Stock (NBE) dhe Bursën e Bombeit (BSE). ).

Pavarësisht shitjes, Ferrovial mbetet aksioneri i dytë më i madh i IRB me 19.9% ​​të aksioneve.

Kompania holandeze gjithashtu do të mbajë të njëjtin përfaqësim në bordin e drejtorëve të IRB dhe se shitja e 5% të aksioneve do të rriste likuiditetin e aksioneve të IRB.

Operacioni vjen pas njoftimit të fundit për blerjen e 24% në IRB Infrastructure Trust. Ferrovial tha se kjo do të “plotësonte” strategjinë e saj në Indi, një treg me “perspektiva të shkëlqyera rritjeje afatgjata”./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending