Connect with us

Ndërtim

Reagon “Kawa Group” – Valon Vataj për lajmin tendencioz të lejeve ndërtimore

Published

on

Drejtori i Kompanisë “Kawa Group”, Valon Vataj ka reaguar në lidhje më lajmin tendencioz të portalit Periskopi me titullin “Merr një leje ndërtimi kompania që kishte paguar Përparim Ramën për projektimin e lagjes te Liqeni i Badovcit”

Vataj ka deklaruar se ky lajm është shpifës dhe tejet tendencioz.

“Ju informoj që Kawa Group që nga muaji prill i 2015 në vazhdimësi është pajisur me leje ndërtimore nga KK e Prishtinës dhe si e tillë është njëra ndër Kompanitë që ka sjell inovacione në fushën e ndërtimit duke instaluar një standard të ri në ndërtimin e njësive të banimit në Prishtinë.”

Lideri i Kawa Group,Valon Vataj vazhdoi duke mos e mohuar shoqërinë dhe raportet e mira që ka me kryetarin e Prishtinës, Përparim Rama, por tha që ky raport asnjëherë nuk ka ndikuar në benifite dhe interesa personal të tij.

“Shkrimet e tilla janë tendencioze dhe nuk i bëjnë mirë këtij vendi pas që dëshmitë e dhëna flasin të kundërtën, sepse lejet nga Kawa Group janë marrë edhe para se të vijë në pushtet Përparim Rama.

Kawa Group qëndron në idenë se në vazhdimësi do të sjell projekte të reja jo vetëm në Prishtinë por në tëre Kosovës, duke iu përmbajtur rregullave urbanistike dhe ligjeve në fuqi.”, deklaroi Vataj i cili shtoi se kompania e tij e ndërtimit në vazhdimësi do të sjell projekte pozitive për banim./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending