Connect with us

Ndërtim

Fillon ndërtimi i urës më të gjatë hekurudhore në Angli

Published

on

Puna ndërtimore ka nisur në Colne Valley Viaduct, një urë hekurudhore në perëndim të Londrës së Madhe, që do të formojë një pjesë kyçe të rrjetit të diskutueshëm hekurudhor shumë miliardë euro High Speed ​​2 (HS2).

VolkerFitzpatrick – është përgjegjës për ndërtimin e urës, e cila do të jetë më e gjata në Mbretërinë e Bashkuar, e shtrirë për 3.2 km, në një shtrirje liqenesh dhe rrugësh ujore.

Puna filloi me hedhjen në treg të një makine të veçantë për ndërtimin e urës 700 tonëshe, e njohur si trari lëshues dhe e quajtur zyrtarisht Dominique. Kjo makinë 160 metra e gjatë do të manovrojë në pozicionin e segmenteve të mëdha të kuvertës së betonit të urës.

Secili prej këtyre segmenteve prej 140 tonësh betoni derdhet në një fabrikë aty pranë të ndërtuar për këtë qëllim, përpara se të vendoset në një rimorkio dhe të dërgohet në kantier për pozicionim.

Pasi të jetë funksional, HS2 është vendosur të përmirësojë lidhjet hekurudhore midis Londrës, Birminghamit dhe veriut të Anglisë, me trenat që pritet të lëvizin me shpejtësi deri në 200 km/h.

Ndërsa do të përbëjë një pjesë të madhe të planeve të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për të forcuar ekonominë e vendit përtej Londrës dhe rrethinave të saj, projekti mbetet i diskutueshëm, me një çmim që mund të kalojë 100 miliardë euro dhe shumë që protestojnë për potencialin e tij për të shkaktuar dëme mjedisore./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending