Connect with us

Aktuale

Qeveria sqaron si mund të lëvizin punëtorët e ndërtimtarisë gjatë kufizimit

Published

on

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që të kufizojë qarkullimin e  njerëzve dhe automjeteve, si masë parandaluese të përhapjes së pandemisë Covid-19. Mirëpo, qarkullimi i disa njerëzve por edhe automjeteve është i pashmangshëm gjatë tërë ditës, pasi ditë më parë Qeveria e Kosovës lëshoi një urdhëresë, në të cilën theksohet se në sektorë të caktuar lejohet zhvillimi i aktivitetit ekonomik me orar të plotë.

Në mesin e sektorëve që u lejohet zhvillimi i aktivitetit është ndërtimtaria. Rrjedhimisht punëtorët në këtë sektorë duhet të lëvizim gjatë orarit të plotë të punës.

Në një përgjigje për Ndërtimi.info, zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Përparim Kryeziu ka thënë se punëtorëve të ndërtimit nuk u kufizohet lëvizja.

Ai ka treguar si mund të bëhet lëvizja e punëtorëve të ndërtimit, gjatë kohës së zbatimit të vendimit për kufizim të lëvizjes.

“Në këtë drejtim, sektorit të ndërtimtarisë nuk u kufizohet lëvizja. Megjithatë, lëvizja gjatë kohës së mbylljes së qarkullimit duhet të jetë vetëm në shërbim te veprimtarisë ekonomike dhe assesi për arsyeje private. Punëtorët duhet gjatë gjithë kohës të kenë ID ose shenja tjera dalluese (psh. rrobat e punës me logo të kompanisë së ndërtimit) të cilat mundësojnë identifikimin e tyre si punëtorë të sektorit të ndërtimtarisë”, ka sqaruar ai.

Sipas vendimit të Qeverisë së Kosovës, lëvizja e qytetarëve dhe automjeteve ndalohet nga ora 10:00 deri në ora 16:00 dhe nga ora 20:00 deri në ora 06:00.

Ndërkaq, sipas urdhëresës kompanive të ndërtimit, ashtu si edhe prodhuesve, përpunuesve dhe veprimtarëve të tjerë tregtar dhe shërbyes, u lejohet ushtrimi i veprimtarisë  duke marrë masa higjienike e parandaluese. Këto masa përfshijnë:

Të dezinfektojë dhe të ajros rregullisht hapësirën e punës;

Të pajisë punëtorët me mjete mbrojtëse personale, sipas udhëzimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit Kombëtar për Shëndetësi Publike;

Të marrin masa për distancën sociale e shmangien e kontaktit edhe për punonjësit edhe për klientët, sipas rekomandimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit Kombëtar për Shëndetësi Publike;

Të marrin masat tjera të nevojshme për të zbatuar vendimet e Qeverisë lidhur me emergjencën shëndetësore.

Aktuale

KAWA Group, tashmë pjesë e industrisë së ndërtimit në Mbretërinë e Bashkuar

Published

on

Kompania e njohur e ndërtimit KAWA Group, sapo ka inauguruar hapësirën në qendër të Londrës.

Përmes një ceremonie festive është hapur hapësira më e re e KAWA Group, e cila edhe zyrtarisht do të operoj në Mbretërinë e Bashkuar,

KAWA Group do të bëj eksportin e shtëpive modulare, kabinave, kontejnerëve, përpunimin e kuzhinave, dyerve dritareve dhe gjithçka tjetër rreth produkteve të drurit e metalit.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554337212013

https://www.instagram.com/kawagroup.uk/

Këtë vit, KAWA Group do të shënoj vitin jubilar, 15 vjetorin e themelimit, ndërsa si kompani vazhdon të jetë liderë në tregun e ndërtimeve.

Përgjatë viteve, KAWA i ka shtuar gamës së gjerë të ndërtimeve, njësi tejet inovative të banimit dhe biznesit.

Pas zyrës së hapur në Londër, KAWA Group shumë shpejt pritet që rrjetin e operimit ta zgjeroj edhe në qendrat kryesore të Evropës./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Përfaqësuesit e personave me nevoja të veçanta kërkojnë t’iu sigurohet transporti për punë

Published

on

Në Komisionin për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media është mbajtur dëgjim publik për ndryshim plotësimin e Ligjit për zyrtarët publik. Kërkesa për votimin e këtij projektligji patën personat me aftësi të kufizuar, të cilët me anë të saj kërkojnë transport dhe mundësimi i punës online.

Përfaqësuesi i personave me aftësi të veçanta, Gentrit Zeqiri, është shprehur se mungesa e kushteve për transport po ua vështirëson krijimin e kushteve për punë të këtyre zyrtarëve.

“Propozimi i parë ka qenë sigurimi i transportit të zyrtarëve me nevoja të veçanta nga shtëpia në punë dhe anasjelltas dhe propozimi i dytë, është të ju lejohet zyrtarëve me aftësi të veçanta të punojnë edhe nga shtëpia së paku 3 ditë në javë. Sa i përket propozimit të parë është t’iu sigurohet transporti për shkak të mungesës së qasjes ku kemi shume raste, ankesa të këtyre zyrtarëve përkundër faktit që pranohen në shumë punë…për shkak të transportit ata detyrohen t’i lënë këto punë për shkak të vështirësive që kanë”, tha Zeqiri.

Për Zeqirin është e rëndësishme edhe mundësimi i punës online për këta zyrtarë, sipas tij kërkesa e këtij grupi është të mundësohet puna nga shtëpia së paku për tri ditë./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Mbi 70 biznese promovohen në panairin “Pan Expo Group-Kosova 2024”

Published

on

Është hapur Panairi i Përgjithshëm Ndërkombëtar “Pan Expo Group-Kosova 2024”, në Prishtina Mall, për herë të parë në Kosovë, ku po marrin pjesë mbi 70 biznese nga vendi, rajoni dhe më gjerë.

Qëllimi i këtij panairi është që kompanitë pjesëmarrëse të ndajnë eksperiencën e tyre me njëra- tjetrën, të mund të shpalosin ofertat e tyre, si dhe të tërheqin klientë dhe bashkëpunëtorë rinj.

Përveç kësaj, qëllim tjetër i këtij organizimi është promovimi i ndërmarrësisë, inovacionit si dhe edukimit të gjeneratave të reja për iniciativën e lirë në biznes.

Organizimi i këtij panairi u vlerësua shumë i rëndësishëm edhe nga vetë bizneset pjesëmarrëse, për çka edhe u shprehën të kënaqur me mundësinë e dhënë për të promovuar produktet dhe shërbimet e tyre.

Drejtoresha e “Pan Expo Group”, Elisa Stefa tha se pavarësisht sfidave të kaluara për organizmin e një panairi të tillë, është e kënaqur me pjesëmarrjen, kualitetin dhe cilësinë e bizneseve. Ajo tregoi se në këtë panair po marrin pjesë biznese nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe vende të tjera jashtë rajonit.

Panairi “Pan Expo Group-Kosova 2024” do të jetë i hapur deri më datën 19 maj. Përgjatë ditëve të panairit do të ketë showroom-e, prezantime live, seminare, aktivitete dhe konferenca./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending