Connect with us

Ndërtim

Projektet e larta shihen në horizont anembanë globit dhe nuk tregojnë shenja të ngadalësimit

Published

on

Projektet e larta mbresëlënëse, potencialisht të kushtueshme dhe jo pa rrezik të konsiderueshëm, janë gjithsesi në kërkesë, me urbanizimin një nga tendencat më të mëdha në botë dhe gjithnjë e më shumë të popullsisë që jeton në zonat urbane.

Siguria e punëtorëve gjatë punës në lartësi është e domosdoshme. Sektori vazhdon të zhvillojë zgjidhje inovative për të minimizuar sfidat me vinçat e kullës dhe punimet e rreme dhe kallëp, duke bërë disa nga projektet më ambicioze të mundshme.

Lindja e Mesme është shtëpia e disa prej ndërtesave të larta më të larta në botë dhe ka një dëshirë në rritje për të ndërtuar më mirë dhe më të mëdha.

Burj Khalifa i mirënjohur në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe, është tani për tani ndërtesa më e lartë në botë, por Kulla e Mbretërisë në Jeddah, Arabia Saudite është e vendosur ta kapërcejë atë – nëse ndonjëherë përfundon.

Është planifikuar që kulla 1 km e lartë të bëhet pika qendrore e Jeddah Economic City, një projekt komercial dhe rezidencial që përmban shtëpi, hotele dhe zyra.

Megjithatë, pavarësisht se ka filluar ndërtimi në vitin 2013, kulla është ende e pakompletuar. Ashtu si me shumë projekte të larta, çështjet financiare dhe sfidat e ndërtimit kanë pllakosur projektin.

Jo të gjitha projektet e larta përpiqen të jenë më të lartat; për disa, fokusi është te qëndrueshmëria. Një rritje në ndërtesat e larta do të thotë një rritje e konsumit të energjisë dhe një konsideratë më e madhe e ndikimit që ajo ka në mjedis.

Hapësira e gjelbër është e kufizuar në zonat urbane dhe ndërtimi lart përdoret për të nënkuptuar mungesën e hapësirës së jashtme. Ulma së fundmi zhvilloi sisteme të specializuara të kallëpeve për një rrokaqiell 120 metra të lartë në Varshavë, Poloni, për një ndërtesë të re që do të shfaqë sipërfaqe të gjelbëruara në madhësinë e dy fushave të futbollit dhe tarracave rreth gjithë perimetrit.

Në Londër, Angli, Skanska UK ka nënshkruar një kontratë ndërtimi prej 235 milionë £ (295 milionë dollarë amerikanë) për një ndërtesë të re tregtare 16-katëshe “ultra-qëndrueshme” në qendër të qytetit.

E dizajnuar për “të nxitur shëndetin dhe mirëqenien e përdoruesve të saj përfundimtar” nga arkitektët KPF dhe Henning Larsen, struktura e fokusuar në komunitet do të shfaqë një “Sheshin e Fshati” qendror në nivelin e rrugës dhe do të sigurojë 30,000 metra katrorë hapësirë ​​të gjelbër dhe tarraca.

Përderisa teknologjia përparon dhe krijohen metoda të reja, projektet vazhdojnë të ndërtohen më lart dhe me një ritëm të konsiderueshëm. Nuk ka dyshim se me zhvillimin e mëtejshëm të praktikave dhe inovacioneve të sigurisë, këto tendenca vetëm sa do të përshpejtohen./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending