Connect with us

Ndërtim

Jeddah Tower, ndërtesa më e lartë në botë synon ta rrëzoj nga froni ikonën Burj Khalifa të Dubait

Published

on

Kulla Jeddah në Arabinë Saudite, pritet të jetë ndërtesa më e lartë në botë, duke rrëzuar nga froni ikonën Burj Khalifa të Dubait.

E njohur më parë si Kulla e Mbretërisë, projekti është aktualisht në pritje dhe kështu mund të duhet pak kohë përpara se kjo ëndërr të realizohet.

Çështjet e financimit, arrestimi i pronarëve të saj në një spastrim në Arabinë Saudite në vitin 2017, ndërrimet në dhomën e bordit dhe pandemia Covid 19 krijuan një stuhi të përsosur që e ndaloi projektin.

Ndërtesa aktualisht qëndron e shkretë në vendin e saj në veri të Jeddah.

Kulla e Jeddah është planifikuar të jetë ndërtesa e parë në botë 1 km e lartë, dhe pjesa qendrore dhe faza e parë e një zhvillimi dhe atraksioni turistik të njohur si Qyteti Ekonomik i Jeddah.

Dizajni, i krijuar nga arkitekti amerikan Adrian Smith, i cili gjithashtu projektoi Burj Khalifa, përfshin shumë karakteristika unike strukturore dhe estetike.

Krijuesi dhe drejtuesi i projektit është princi i Arabisë Saudite Al-Waleed bin Talal./Media Ndërtimi.

Ndërtim

Inspektorët ndërprejnë punimet në një objekt të lagjes “Ulpiana”

Published

on

Inspektorët e komunës së Prishtinës kanë ndërprerë punën në katin e parë të një ndërtese në lagjen “Ulpiana”.

Magazina televizive “Ju flet Prishtina” raportoi se në atë pjesë po punohej pa leje të ndërtimit dhe po dëmtoheshin shtyllat e objektit banesor./Media Ndërtim.

Continue Reading

Ndërtim

Më afër detit! Montohen 18 trarë për të shkurtuar aksin Palasë-Dhërmi

Published

on

Në urën e Palasës si pjesë e aksit Palasë-Dhërmi po kryhet montimi i trarëve

Në total do të montohen 18 trarë me hapësirë dritë 36ml dhe 22ml  gjithashtu po punohet dhe me realizimin e shtresës së stabilizantit.

Continue Reading

Ndërtim

Ndërtimi do të tregojë elasticitet në 2022

Published

on

Një raport i ri thotë se ndërtimi evropian tregoi elasticitet në vitin 2021, me një rritje prej 5.2% në totalin e investimeve për gjysmën e parë të vitit.

Sipas Raportit Statistikor të 65 vjetëve të FIEC, investimet totale në ndërtim në 27 vendet anëtare të BE-së ishin afërsisht 1.6 trilionë euro për vitin e plotë, që ka 11.1% të PBB-së totale të bllokut.

Raporti edhe aktivitetet zbërthyer gjatë vitit 2021, ku ndërtesat jorezidenciale (zyra, spitale, hotele, shkolla dhe ndërtesa industriale) në 31.3% të gjithë aktivitetit.

Puna e rinovimit – një element i aktivizimit të Komisionit Evropian për reduktimin e emetimeve të karbonit – luan 27.3% të aktivitetit.

Ndërtimi i shtëpive të reja shënoi 21.9%, ndërsa projektet e inxhinierisë civile janë 18.0%.

Duker gjetjet e raportit, zëvendëspresidenti i FIEC-it për çështjet ekonomike dhe ligjore, Rüdiger Otto, tha se investimet totale në ndërtim priten, me një normë të rritjes në vitin 2022, me një normë prej 2.8%.

Ai tha se rritja në të gjitha segmentet e pritej, edhe pse me një normë më të ulët se në vitin 2021, por paralajmëroi se për shkak të ndikimit të saj të projektit të materialeve të ndërtuara dhe të dëmshme, së bashku me luftën e tyre në luftë, do të ishte e tillë. sigurt se do të ketë një ndikim rimëkëmbja e aplikimit të industrisë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending