Connect with us

Uncategorized

Pastruesit e rrugëve dhe mirëmbajtësit e gjelbërimit në Pejë kërkojnë paga më të larta

Published

on

Punëtorët për shërbimin e pastrimit dhe larjes së rrugëve, si dhe mirëmbajtjen e sipërfaqeve të gjelbëruara në qytet, kanë mbetur nga fillimi i muajit shkurt pa punëdhënës.

Megjithëse kontratat e tyre kanë skaduar në fund të muajit janar, ata kanë vazhduar të kryejnë punët që i kanë bërë tri vitet e fundit, si punëtorë të operatorit privat, që ka qenë i kontraktuar nga komuna për këto shërbime.

Pas skadimit të kontratës të operatorit privat me komunën, Komuna e Pejës ka vendosur që këta 25 punëtorë, prej tyre 15 janë të mirëmbajtjes së gjelbërimit të qytetit dhe 10 të tjerët të pastrimit të rrugëve, t’i transferojë nën ombrellën e kompanisë rajonale të mbeturinave “Ambienti”, ku këta punëtorë kanë punuar të njëjtën punë deri para tri vitesh kur tenderin për këto shërbime e kishte fituar operatori privat, i cili me një marrëveshje me komunën i kishte marr këta punëtorë nën kontratë dhe të vazhdojnë të kryejnë punën e njëjtë që e kanë bërë edhe në kohën sa kanë qenë punëtor të “Ambientit”.

Bazuar me biznesplanin e ndërmarrjes “Ambienti” të aprovuar në Kuvendin Komunal, para komisionit aksionar, është vendosur që pas transferimit, Komuna e Pejës do ta sigurojë buxhetin për rrogat e tyre. Ky transferim zyrtarisht me letra ende nuk ka ndodhur dhe këta punëtorë ende nuk kanë kontrata pune, por niveli i rrogës që po ua ofron komuna këtyre punëtorëve, ka shkaktuar revoltë te këta punëtorë, të cilët që tri ditë janë në protestë dhe nuk po punojnë.

Kryepunëtori i këtyre 25 punëtorëve, Shefqet Kastrati, tregon se komuna ju ka ofruar rrogën e njëjtë prej 255 euro në muaj dhe 50 euro në muaj për shujtë, që e kanë marr së fundmi te operatori privat.

“Ky është diskriminim, sepse punëtorët në ‘Ambient’ e kanë rrogën mbi 400 euro me gjithë shujtë. Ne po kërkojmë që edhe ne t’i kemi rrogat e njëjta me të gjithë ashtu si i kanë punëtorët fizik në ‘Ambient’. Kjo është kërkesa e jonë. Ne po presim që me na kthye në ‘Ambient’ me rroga që i kanë punëtorët atje”, flet Kastrati edhe në emër të punëtorëve, të cilët qëndronin përreth tij në parkun e vogël të qytetit afër objekteve të komunës, ku ata po mbanin protestën edhe të enjten, raporton Koha Ditore.

E në kabinetin e kryetarit të Komunës, pohojnë se këta punëtorë, që aktualisht nuk kanë kontratë pune me askënd, nuk i obligon për momentin asgjë që të kryejnë punën që e kanë bërë.

“Ata e kanë vullnetin e mirë dhe i kemi përgëzuar që nuk kanë hezituar me dal e me krye punën që e kanë bërë, por tash mbetet te ne me zgjidh këtë problem. Ju kemi thënë se vullneti i komunës është që të bëhet kalimi ia atyre punëtorëve në ambient. Por mundësia e pagave në atë lartësi që ata pretendojnë, është e vështirë. Tash ne jemi duke u munduar me gjet zgjidhje, por ata kanë kërkesa tjera kundrejt pagave që i kanë pas te operatori privat, e ne si komunë i kemi mundësitë buxhetore të limituara. Por ka mbetur që kryetari i Komunës, bashkë me drejtorin e Financave të shikojnë mundësinë financiare të sigurimit të mjeteve për një rritje substanciale për këta punëtorë”, thotë shefi i këtij kabineti, Durim Sheremeti.

Sipas tij, rruga ligjore është vërtetuar për kalimin e këtyre punëtorëve në ‘Ambient’, por siç shton, ai, duhet të shikohet mundësia financiare apo, siç thotë ai, të gjendet kompromisin e kërkesave të këtyre punëtorëve, pasi, siç e pranon Sheremeti, njësia e këtyre punëtorëve, për punën që e bëjnë, për komunën e Pejës është njësia më e rëndësishme.

Ky vlerësim për këta punëtorë ende nuk reflekton në gatishmërinë e zyrës së kryetarit për t’i ofruar pagat që ata i kërkojnë, pavarësisht se drejtori i Financave, Jetoni Abazaj, i ka dhënë zyrës së kryetarit dritë të gjelbër për mundësinë financiare të një page më të lartë sesa asaj që i kanë ofruar.

“Sipas një parallogarie që e kam bërë, bazuar në mundësinë financiare, mundemi me ju ofrua deri në 400 euro rrogë bruto në muaj, përfshirë edhe shujtën. Më shumë se kaq nuk ka mundësi. Ju kam thënë se 120 mijë euro mund të ndahen për pagat e tyre për tërë vitin, aq sa e kemi paguar edhe operatorin ekonomik për atë shërbim. Dje ja kam dhënë informatën zyrës së kryetarit se kjo shumë mund t’u ofrohet si pagë. Tash është ne domenin e zyrës së kryetarit që të bëjnë zgjidhje”, tregoi Abazaj për lartësinë e pagës që ka komuna t’u ofrojë këtyre punëtorëve, për të cilët drejtori i “Ambientit”, Nexhat Abdullahi, pasi ishte vendosur që këta punëtorë të transferohen në këtë kompani, në planin e buxhetor kishte planifikuar pagat të njëjta me punëtorët e terrenit në atë kompani.

Avbdullahi tregon se kur kanë kaluar këta punëtor te operatori privat, atyre ju është shkëputur kontrata e punës në “Ambient”, dhe për këtë arsye kjo kompani nuk ka kurrfarë obligimi ndaj tyre.

“Unë kam tentuar të bëjë diçka për ata punëtorë dhe në momentin që komuna ka thënë se do t’i kalojnë në ‘Ambient’ dhe rrogat e tyre i paguan komuna, ne kamë bërë projektin dhe një plan buxhetor për ata punëtor. Rrogat e tyre i kam planifikuar në nivel që i kanë punëtorët fizik të ambientit, që i kanë 370 euro dhe 50 euro shtesë për shujtë. Se nëse ata hynë në grup të punëtorëve tonë, nuk bënë të ketë diskriminim, por duhet ti kenë pagat e njëjta. Por komuna nuk ka pranuar, se ajo e cakton nivelin e pagave të tyre”, tha drejtori i kompanisë “Ambienti”, e cila deri para tri viteve, kur komuna kishte vendosur ti privatizojë këto shërbime, i ka kryer para edhe pasluftës.

Sikur me këta 25 punëtorë tash, që i kalon në “Ambient”, Komuna e Pejës kishte vepruar njëjtë edhe me rreth 260 punëtorë të shërbimit të pastrimit të shkollave, të objekteve të komunës, të ambulancave dhe të sigurimit fizik të objekteve komunale.

Këto shërbime komuna i kishte privatizuar në vitin 2010. Shërbimin e pastrimit komuna e kishte kthyer serish në menaxhim të vetin në fund të vitit 2015, kur ia kishte ndërpre kontratën operatorit me pretendimin se nuk iu ka përmbajtur kontratës.

Të njëjtit punëtorë të pastrimit kanë qenë punëtorë të komunës edhe para se të privatizohej sektori i pastrimit dhe të cilët kishin kaluar si punëtorë të kompanive të pastrimit që e kanë kryer këtë shërbim për komunën gjatë atyre viteve. Kurse, për shërbimin fizik të objekteve komunale, pasi i ka skaduar kontrata operatorit në mes të vitit 2016, komuna kishte vendosur që edhe këtë shërbim ta kthejë në menaxhim të vetin.

Të gjithë këta punëtorë, që vazhdojnë ta kryejnë të njëjtën punë edhe tash, komuna i ka futur në listën e pagave ndërmarrjes së mbeturinave “Ambienti”, kurse mjetet për rrogat e tyre i siguron vetë komuna, e cila me 100 për qind të aksioneve është pronare e ndërmarrjes “Ambienti”.

Uncategorized

Las Vegas NIGHTCLUBS Guide for Hookup

Published

on

There are a lot of wonderful reasons to become a member of an Las Vegas hookup dating local community. First, if you’re looking for love, it’s easy to find like minded people in a group that shares your interests and hobbies, of all. This offers you an opportunity to meet up with someone that works with you inside the exact same basic way you happen to be. Most of us have such varied interests and tastes that it can be difficult to find someone to date, especially when you’re searching for someone with whom you have nothing in common.

Secondly, not only do you meet other people in these online dating services, but you’ll also be surrounded by like-minded people. This can be great for mingling. If you meet someone interesting and intriguing, chances are you’ll have plenty of similar interests, for instance. It might even bring about you getting together with at a diner or bar. That in itself can be a useful process or start of a partnership. So, it is free,. That’s it can be a win-win situation.

casual fling USA

But, perhaps the greatest benefit of online dating! You don’t be forced to pay just one cent up front to utilize a dating service. No inquiries questioned. Each of the members’ information is kept strictly confidential and private.

On the internet hookup dating residential areas are not just for dating, needless to say. They are also ideal for interacting. You can chat with other members to see what their likes and dislikes get and are to know them on a a lot more personal degree. This gives you a great idea of who you need to satisfy.

You’ll have the opportunity for additional details on people. You could meet someone that you imagine maybe you have some thing in normal with. Possibly you’ll find a person through your chapel or any other chapel organizations. Or maybe you can interact with a person out of your nation.

No matter what your objectives are, be sure you stay realistic about finding someone in this manner. Realistic desired goals like going for meal or grooving by no means injured any individual. Of course, if it doesn’t work out, a minimum of you didn’t waste materials just one $ upon an on the web dating https://www.usasexguide.online/las-vegas/ Las Vegas NIGHTCLUBS website! So, go for the matchmaking fun! There are several hookup dating services from which to choose!

But be careful. If you meet someone in person who is not of the same moral standards as yourself, do not allow your dates to proceed if you don’t think you could ever trust this person. It could be unfortunate permit a person move-in jointly whilst you discover you are unable to stand up her or him. Just make sure before you take the plunge, even though Las Vegas online dating does work!

Some Las Vegas hookup dating services are free, some are membership dependent. The paid versions generally offer you far better possibilities and a better quality of user profiles. For more information, check out their websites. You’ll get a lot of information and facts there. And perhaps you’ll even fulfill someone on the web that you just will fall in love with!

Continue Reading

Uncategorized

Mało znane argumenty na temat Kasyno Platnosc Blik.

Published

on

Co do maksymy depozyt przy kasynie nie zaakceptować powinien obciążyć cię dodatkową należnością, jednak przetestuj regulamin własnego banku. Płatności BLIKIEM do kupienia są na rzecz użytkowników produktów mobilnych mnogości banków na terytorium polski. Żeby upewnić się, bądź Twój financial institution na pewno współpracuje z BLIKIEM, wystarczy wizytować oficjalną witrynę BLIK.

Użytkowanie on line casino online BLIK z wykorzystaniem tego systemu płatności nie jawi się być trudne, bowiem działanie aplikacji oraz kodu jest bardzo intuicyjne. Jedynym wymaganiem, poza kontem w banku, jest właśnie posiadanie produktów mobilnej. Lecz pamiętaj, iż financial institution, z którego ofert korzystasz, może pobierać opłaty. Dokładnie stwierdź regulamin swego banku, jakiego używasz służące do dokonywania płatności BLIK na rzecz kasyn online. Podczas gdy już skorzystamy z tego sposobu płatności, to możemy liczyć na bonusy od depozytu po kasynach, którymi właśnie mogą być darmowe spiny. Zachęcamy służące do sprawdzenia polskiej listy najkorzystniejszych kasyn z Blikiem jak i również free spinami. Korzystanie z Blik w kasyno on-line wydaje się wygodne i polega w zatwierdzeniu operacji przez przepisanie 6 cyfrowego kodu, który pojawia się w programów banku lub na jego stronie www.

Kasyno Platnosc Blik: Jak znaleźć to tanie

Natychmiastowe transfery pieniędzy Blik kasyno online istnieją już osiągalne w najlepszych naszych kasynach online. Dzięki Blik gracze mają możliwość bezpłatnie, pewnie i bardzo szybko składać depozyty, obstawiać zakłady i zdobywać wysokie rekompensaty oraz jackpoty na najznamienitszych automatach online. Wystarczy przepisanie 6 cyfrowego kodu Blik i kilkukrotne naciśnięcie przycisków potwierdzających całą czynność. Cała czynność jest bardzo prosta, zautomatyzowana i nieskomplikowana.

Najistotniejsze kasyna on-line, które posiadają ważną, europejską licencję mają możliwość oferować płatności Blik. Kolejne okno, to lista wraz z wszystkimi przydatnymi opcjami tworzenia depozytu w legalnym kasynie Energy Casino wraz z Blik. Wybieramy usługę Szybkiego Transferu Bankowego, aby dokonać wpłaty do kasyna z Blik.

Dlaczego jakiekolwiek ciało nie jest tym, jak powinieneś obecnie robić jak i również mówić o Kasyno Platnosc Blik

Od momentu chwili wybrania kształty płatności, aż do znalezienia się pieniędzy w twoim koncie, nie powinno minąć większą ilość wiadomości niż kilka minut. Gracze nieczęsto mogą w tej chwili odnaleźć kasyna z opcja BLIK, ze względu na jej miejscowy zasięg.

Płatności bezdotykowe, będą inicjowane i uwierzytelniane bezpośrednio przy aplikacji mobilnej każdego banku, który podaje Blika, natomiast ich ochrona życia i zdrowia będzie gwarantowane m. in. Za sprawą technologi tokenizacji Mastercard Digital Enablement Service. Taka osobiście procedura obowiązuje podczas należności pieniędzy z kasyna online np. Szyfr przepisujesz na portalu banku lub na monitorze bankomatu.

Free Spiny I Promocje Kasynowe W Redbox

BLIK działa na podstawie o sześciocyfrowy kod, który możemy wygenerować w aplikacji mobilnej własnego banku. System kodowania jest aktualny przez dwóch minuty i należy go wpisać przy odpowiednim rejonie. Do zakończenia transakcji niezbędne jest zatwierdzenie płatności w produktów mobilnej, spośród której ów kod wygenerowaliśmy. Gdy całokształt przebiegło pomyślnie, czyli zdążyliśmy wpisać i zatwierdzić system kodowania BLIK, pieniążki zostaną przekazywane błyskawiczne. BLIK to popularna w Polsce strategia płatności elektronicznych, uruchomiona w lutym 2015 roku. System został opracowany i wydaje się obsługiwany poprzez PSP (Polski Standard Płatności), gdzie należą najogromniejsze banki w kraju. Pozwala na zwykłe błyskawiczne przekazywanie pieniędzy.

  • Blik powstał bowiem w 2015 r. i posiadał służyć przyspieszeniu płatności online.
  • Pierwotnym krajem, który ma użyczyć w swoich bankach płatności BLIKiem, będzie prawdopodobnie Rumunia.
  • Istnieją także banki, które w ogóle nie pobierają żadnych opłat związanych z korzystaniem spośród Blika.

Energy Casino, to dzięki główniej stronie www serwisu wybiera „Wpłata”. Co więcej wpisuje sumę depozytu, walutę, wybiera premia i klika w pas z procedurami płatności. Przy kasynie Fortune Clock do kupienia są informacje o tym jak korzystać wraz z bonusów jak i również free spinów. Zobaczcie, dlaczego powinno się korzystać spośród tej formy płatności. Jedną wraz z najważniejszych zalet Blik w kasynach on-line, to, że wszystkie operacje finansowe są bezpłatne. Internauci, którzy chcą zagrać na automatach online Blik, muszą tylko przepisać kod i przycisnąć kilka razy przycisk potwierdzający całą czynność.

Polacy uwielbiają zabawy slotowe ze względu na brak zagmatwanych reguł i zasad, interesującą fabułę i wygląd, https://socialmixin.com/picking-out-effortless-methods-for-chinese-brides/ niskie zapłaty, ale głównie wysokie rekompensaty pieniężne oraz jackpoty. Najczęściej to spółki czy banki współpracujące z BLIKIEM zabierają na własnej osoby wszystkie koszta transakcji. Płatność BLIK w kasynie raczej nie zaakceptować będzie różniła się dlatego od innych płatności, jak na przykład np.

Powszechność programu, bezpieczeństwo oraz całkowita anonimowość transakcji Blik kasyno on-line powinny namówić każdego gracza z naszego kraju. Kasyna online z licencją najczęściej przyjmują wygrane w trakcie kilku godzin. Czasami aczkolwiek zdarza się naprawdę, że wypłata wygranej przy kasynie internetowym z Blik może zając odrobinę więcej czasu. Powodem tegoż są bardzo surowe wymogi licencyjne, które nakładają organizacje państwowe dzięki kasyna online. Muszą one szczegółowo sprawdzać ważność depozytów i stawianych warsztatów.

Continue Reading

Uncategorized

The value of Strategic Planning for Board Management

Published

on

Developing and implementing ideal plans is among the most important jobs of board directors. They are in charge of setting and having company desired goals, overseeing financial records and treatments and creating a strategic plan that aligns with the business.

How the board will go about managing strategy varies dramatically from one company to a different. Some planks are dominated by managers who have more time and insight to focus on the strategy, while others prefer to have their board associates help out in the expansion process.

Best practices suggest that panels start the method by completing a SWOT analysis. This requires analyzing the organization’s talents, weaknesses, possibilities and dangers to create a tactical roadmap for the future.

The board should use the outcomes of your SWOT examination to set strategic goals that are BRILLIANT and significant. These desired goals are designed to achieve the quest and vision of the nonprofit or for-profit business.

In addition , the plank should create metrics to measure improvement toward appointment these SENSIBLE desired goals and develop strategies for achieving each objective. They should likewise review the over here progress of the ideal goals for least quarterly.

The board will need to monitor a company’s improvement against the strategic desired goals to ensure that management is definitely making a good choices and executing in those alternatives effectively. The board can do this by analyzing progress upon specific objectives, looking at progress against strategic desired goals and assessing the impact of acquisitions and divestitures at the business.

Continue Reading

Trending