Connect with us

Aktuale

Nga tre kontejnerë ia filloi të ndërtojë shtëpinë familjare

Published

on

Projekti i pabesueshëm nga materiali i ricikluar ka befasuar të gjithë me rezultatin përfundimtar.

Shembulli më i mirë është që kjo shtëpi moderne, baza e së cilës përbëhet nga tre kontejnerë transporti, transmeton Telegrafi.

Për ndërtim janë shfrytëzuar materiale ekologjike, të cilat munden në tërësi të riciklohen. Kur të shihni tërë brendësinë e shtëpisë, menjëherë do të dëshironi që të vendoseshit brenda…

Shtëpia ka edhe sistemin furnizimit të dritës, si edhe sistemin e grumbullimit dhe përdorimit të ujit të shiut.

Shpenzimi i energjisë është 50% më i vogël sesa në shtëpitë e tjera moderne.

Brendësia është e hapur dhe e furnizuar me dritë natyrale.

Është ndërtuar në stilin e bardhë minimal skandinav. Dhomat nuk janë të ndara me dyer dhe të gjitha janë bazuar në konceptin e jetesës së hapur.

Në katin e parë gjenden kuzhina dhe trapezaria, ndërsa muret në pjesën më të madhe janë zëvendësuar me dritare të cilat lidhin pjesën e jashtme dhe të brendshme të shtëpisë.

Bashkimi i shtëpisë me ambientin është karakteristikë e stilit skandinav, kështu që toka gjendet në të njëjtin nivel si edhe shtëpia.

Brenda shtëpisë gjenden gjithsej 4 dhoma gjumi, dhoma e punës dhe dhoma e fëmijëve. Dritarja e madhe i ka dy qëllime, lejon dritën në shtëpi dhe mundëson që të shikoni fëmijët derisa luajnë jashtë.

Me siguri edhe ju pajtoheni që kjo shtëpi dhe ambienti paraqesin vend të shkëlqyeshëm për jetesën e një familjeje!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

Rritet çmimi i faturës së mbeturinave nga 4.70 euro në 6.20 euro

Published

on

Çmimi i faturave të mbeturinave do të rritet nga 4.70 euro në 6 euro e 20 cent. Kjo pasi Kuvendi Komunal i Prishtinës votoi rregulloren e re.

Kryeshefi i kompanisë Pastrimi, Petrit Reçica tha për Radio Kosovën se kjo nuk është ndonjë rritje e madhe pasi që kompania ka shpenzime të mëdha. Ndërkohë që Radio Kosova merr vesh se faturat do të rriten nga janari  2024.

Kuvendi Komunal i Prishtinës ka miratuar të enjten rregulloren e re për menaxhimin e mbeturinave, e cila parasheh ndryshime në fatura të mbeturinave. Kryeshefi i ndërmarrjes “Pastrimi”, Petrit Rreçica, tha për Radio Kosovën se në rregulloren e re përfshihet edhe rritja e çmimit të faturave nga 4.70 cent në 6.20 cent.

“Në mesin e ndryshimeve në rregullore të re përfshihet edhe ndryshimi i çmimit të tarifës për shërbime të qytetarëve. Nuk është ndonjë rritje e madhe nga 4.70 euro është diku 6.20 cent”, tha ai.

Reçica, tha se si kompani e kanë mirëpritur këtë rritje për shkak të shpenzimeve jashtëzakonisht të mëdha, siç thotë ai të kompanisë. Ai shtoi se këto çmime do të ndikojnë në sigurim të makinave të reja dhe shërbime sa më cilësore për qytetarët.

“Kemi shpenzime jashtëzakonisht të mëdha duke përfshirë derivatet, pjesëve, mirëmbajtjes së kamionëve dhe duke shtuar faktin se ka ndryshime edhe të çmimeve kanë prekur edhe operimin tonë çdo ditë. Ne si kompani kemi shpenzime jashtëzakonisht të mëdha edhe në deponi, ku ne kemi një vendim të qeverisë i cili rritë me automatizëm çdo 1 janar të vitit për një euro në ton. Prandaj kjo rritje e faturave do të ndikojë sadopak që si kompani të arrijmë të sigurojmë makineri të reja dhe të ofrojmë shërbim sa më cilësor edhe për qytetarët”, shtoi ai.

Reçica, nuk bëri të ditur se prej cilës datë do të zbatohet rritja, mirëpo Radio Kosova merr vesh se kjo do të ndodhë në janar 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Tregu i Fundvitit në Prishtinë, bizneset do të përzgjidhen me short

Published

on

Komuna e Prishtinës ka thënë se për arsye të numrit të lartë të bizneseve të cilat i kanë përmbushur kriteret e thirrjes publike për Tregun e Fundvitit dhe numrit të kufizuar të shtëpizave, është vendosur që përzgjedhja të bëhet përmes procedurës së shortit.

Ata kanë ftuar të gjitha bizneset të cilat i kanë plotësuar kriteret dhe emrat i gjejnë në listën që sot në ora 10:00 në sallën e Kuvendit Komunal të jenë të pranishëm në zhvillimin e procedurës së përzgjedhjes me short.

Tutje është thënë se bizneset të cilat nuk i kanë përmbushur kriteret, rrjedhimisht nuk janë ftuar në procesin e shortit, kanë të drejtë ankese tri ditë.

Ankesa u tha se duhet të drejtohet në Komisionin për Ankesa dhe Parashtresa./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Targat KM gati po zhduken nga veriu i Kosovës

Published

on

Targat me shkurtesën KM (Mitrovicë e Kosovës) dikur përbënin shumicën e targave të automjeteve që qarkullonin në veriun e Kosovës të banuar me shumicë serbe. Mirëpo, vetëm gjatë javëve të fundit, mijëra serbë të Kosovës i kanë konvertuar ato në targa RKS, nën frikën se do t’iu ndalohet qarkullimi.

https://www.evropaelire.org/a/veriu-pa-targat-km-/32708694.html

Continue Reading

Trending