Connect with us

Infrastrukturë

Mega projekti i diskutuar NEOM do të akomodojë mbi 1 milion banorë në 170 km gjatësi

Published

on

The Line është ende një nga mega projektet më të diskutuara. Projekti u kritikua për shumë çështje nga të drejtat e njeriut deri te ndikimet mjedisore. Le të hedhim një vështrim në faktet kryesore rreth këtij qyteti linear.

Vizioni i Princit dhe Kryetarit të Bordit të Drejtorëve të NEOM Mohammed bin Salman, NEOM, u njoftua për herë të parë në botë në 2017, por plani i parë i “The Line” u publikua në janar 2021.

NEOM është një mishërim i planit Saudi Vision 2030 për të diversifikuar dhe rritur ekonominë e Mbretërisë duke luajtur gjithashtu një rol udhëheqës në zhvillimin global.

Zhvillimi i NEOM është duke u zhvilluar dhe ndërtimi fillestar i The Line fillon në vitin 2021. Gjithashtu, The Line është një nga projektet më të mëdha dhe më komplekse të infrastrukturës në botë.

Këto janë disa nga përmbajtjet e projektit:

  1. 170 km-gjatesi

Projekti është një lloj i ri zhvillimi urban që mbulon një sipërfaqe prej 170 km dhe përmban komunitete të shumta, të ndërlidhura me hapësira natyrore dhe miqësore për këmbësorët. Ai i jep përparësi njerëzve dhe mjedisit dhe ruan sipërfaqe të mëdha toke për ruajtje.

Linja ndodhet si një lidhje midis bregut të Detit të Kuq dhe Arabisë Saudite veriperëndimore dhe ka ndërtuar një gjurmë prej 34 kilometrash katrorë.

  1. Mbi 1 milion banorë deri në vitin 2030

Linja do të jetë shtëpia e më shumë se një milion njerëzve nga e gjithë bota dhe do të jetë një qendër për inovacionin dhe biznesin që trajton çështje globale si ndryshimi i klimës, shtrirja urbane, bllokimi i trafikut dhe izolimi social. Sipas planit strategjik të NEOM, kjo rritje e popullsisë do të vazhdojë gradualisht deri në vitin 2030.

  1. Një 5-minuta në këmbë nga çdo pikë e The Line

Komunitetet me përdorim të përzier janë krijuar për të qenë të jetueshëm dhe të shëndetshëm, me të gjitha lehtësitë brenda një shëtitjeje prej 5 minutash. Ai përmban infrastrukturë të padukshme me teknologji të qëndrueshme inteligjente për shërbimet komunale dhe transportin, duke krijuar një qendër biznesi efikase dhe me kosto të ulët që do të tërheqë kompanitë e mëdha.

Sheshet dhe bulevardet e ecshme me parqe dhe hapësira të gjelbra zëvendësojnë rrugët dhe rrugicat. Do të jetë një shëtitje e shpejtë pesë-minutëshe deri te transporti masiv i automatizuar ose makina që drejtojnë vetë.

  1. Mbi 380,000 vende pune të krijuara deri në vitin 2030

Linja synon të krijojë 380,000 vende pune dhe të kontribuojë me 180 miliardë SAR (rreth 50 miliardë dollarë) rijalë të Arabisë Saudite në PBB-në e brendshme deri në vitin 2030. Të gjitha projektet e vazhdueshme të NEOM kanë një rëndësi të madhe për ekonominë e Arabisë Saudite.

  1. Pa makina

Komunitetet do të ndërtohen rreth njerëzve dhe jo makinave, duke rezultuar në një mjedis urban miqësor për njerëzit, në shkallë njerëzore, për t’u shijuar nga të gjithë. Komunitetet e aktivizuara me AI do të mësojnë dhe parashikojnë mënyra për ta bërë jetën më të lehtë për banorët dhe bizneset, duke kursyer kohë.

Megjithëse projekti ofrohet si pa makina, NEOM njoftoi se po punon për një projekt të fuqishëm të transportit publik për ta siguruar këtë. Marrëveshjet janë nënshkruar me AECOM dhe Bechtel për të zhvilluar një infrastrukturë të avancuar transporti duke e bërë The Line një nga projektet më të mëdha dhe më komplekse të infrastrukturës në botë.

  1. Mundësuar nga energjia e rinovueshme

E gjithë energjia në NEOM do të jetë 100% e rinovueshme, me burim nga termocentralet diellore, të erës dhe hidrogjenit, duke siguruar mjedise urbane të pastra dhe pa ndotje. Linja mundëson zhvillimin e një sistemi transmetimi dhe shpërndarjeje miqësore me mjedisin duke integruar shërbimet komunale në shtyllën e infrastrukturës.

Edhe pse diskutohet se sa “mjedisor” do të jetë projekti, debatet vazhdojnë për shkatërrimin e madh të mjedisit gjatë procesit të ndërtimit të projektit. Sipas Philip Oldfield, kreu i shkollës së mjedisit të ndërtuar në Universitetin e Uellsit të Ri Jugor (UNSW), afërsisht 1.8 milion ton emetim karboni do të ndodhin me materialet e përdorura për ndërtimin e një projekti të tillë. Kjo është më shumë se emetimet vjetore të karbonit të shumë vendeve evropiane.

  1. Bashkësitë njohëse

Ekzistojnë bashkësi parashikuese. Ato janë të lidhura nga një sistem i lidhur inteligjent në të cilin përdoren dhe analizohen 90% e të dhënave të mbledhura, dhe nuk ka ndarje dixhitale për shkak të lidhjes me vonesë të ulët. Komunitetet e fuqizuara nga AI do ta çojnë zhvillimin urban në një nivel të ri duke mësuar dhe zhvilluar vazhdimisht, duke u ofruar banorëve dhe bizneseve shërbime gjithnjë në përmirësim.

Përveç kësaj, sipas NEOM, AI mund të monitorojë The Line dhe të gjejë metoda për të përmirësuar jetën e përditshme duke përdorur të dhëna dhe modele parashikimi.

  1. Mjedisi & Qëndrueshmëria

95% e tokës së NEOM do të ruhet për të përmirësuar jetën e banorëve dhe për të mbrojtur mjedisin. Linja është e rrethuar nga hapësira të hapura natyrore, duke rivendosur marrëdhënien e njerëzimit me natyrën.

NEOM deklaroi, “Nuk ka rrugë, makina apo emetime, ai do të funksionojë me 100% energji të rinovueshme dhe 95% e tokës do të ruhet për natyrën. Ndryshe nga qytetet tradicionale, shëndeti dhe mirëqenia e njerëzve do të kenë prioritet mbi transportin dhe infrastrukturën.”

Gjithashtu, kantieri i gjerë linear i ndërtimit të The Line tashmë po merr formë nëpër shkretëtirat dhe malet e Arabisë Saudite veriore, sipas imazheve satelitore nga Soar Earth./Media Ndërtimi

Infrastrukturë

Palestra e sportit në Gjilan në vlerë prej 2.3 milionë euro

Published

on

Palestra e sportit “Bashkim Selishta-Petriti” në Gjilan do të rinovohet dhe do të ofrojë kushte moderne për sportistët.

Është nëshkruar momorandum bashkëpunimi nga sekretari i MKRS-së, Xheladin Krasniqi dhe kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, në praninë e ministrit, Hajrulla Çeku dhe drejtorit të sportit në MKRS, Ibër Alaj.

Ky projekt është investim i përbashkët i ministrisë dhe komunës në vlerë 2.3 milionë euro.

Përmirësim i infrastrukturës sportive në gjithë vendin është njëri ndër prioritetet kryesore të Ministrisë së Sportit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Pse kaq pak gjermanë jetojnë në shtëpi apo banesa të blera?

Published

on

Më pak se gjysma e gjermanëve jetojnë në shtëpi apo banesa që i kanë blerë. Shumica jetojnë në banesa me qira. Situata është e ndryshme në jug dhe lindje të Evropës. Pse ka kaq shumë dallime?

Më shumë se 83 milionë vetë jetojnë në Gjermaninë një sipërfaqe prej 357.580 kilometra katrorë. Prej tyre, më pak se gjysma jetojnë në shtëpitë dhe banesat e tyre. Sipas të dhënave të zyrës evropiane të statistikave Eurostat, në vitin 2022, 47 për qind e familjeve gjermane jetonin në banesat e tyre, ndërsa pjesa tjetër prej rreth 53 për qind janë qiramarrës, gjë që e vendos Gjermaninë në fundin e vendeve në Evropë, nëse përjashtohet Zvicra. Rumania, Sllovakia, Kroacia, Hungaria dhe Mali i Zi kanë përqindjen më të lartë sa i përket pronësisë së pasurive të paluajtshme. Në këto vende më shumë se 90 për qind e popullsisë jeton në shtëpinë ose apartamentin e vet. Por pse dallimet janë kaq të mëdha?

“Kazerma rezidenciale”

Gjermania ka një përqindje kaq të vogël të pronësisë në krahasim me Evropën Jugore dhe Lindore, kryesisht për arsye historike. Ato datojnë në shekullin e 19-të, koha pas Luftës Franko-Prusiane dhe themelimit të Perandorisë Gjermane në 1871. Në atë kohë, Gjermania u zhvillua nga një vend bujqësor i vonë feudal në një komb industrial. E kjo do të thotë se njerëzit lëviznin nga fshatrat në qytete për të gjetur punë atje. Prandaj, shumë apartamente të lira duhej të ndërtoheshin shpejt.

Miliona pa vendbanime pas Luftës

Qeveria e re u përpoq të krijonte shpejt një hapësirë ​​të re jetese me ndihmën e një sërë masash dhe njëkohësisht u përpoq të parandalonte rritjen tepër të madhe të qirave për shkak të mungesës së hapësirave të banimit.

Për këtë arsye ndërtimi i banesave u shpall prioritet absolut. “Ndërtimi i banesave është kushti më i rëndësishëm që populli gjerman të drejtohet drejt rimëkëmbjes politike, ekonomike, por edhe etike dhe kulturore”, tha në shkurt 1950 kancelari i atëhershëm Konrad Adenauer, duke folur për krizën e strehimit.

“Një e katërta e banesave u shkatërrua në luftë,” thotë Konstantin Kolodilin nga Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike (DIW). Në disa qytete, shkalla e dëmtimit ishte dukshëm më e lartë. Strehimi është shpallur prioritet kombëtar.

Bumi i banesave në vitet pesëdhjetë

Në vitin 1950 u miratua i ashtuquajturi Ligji i parë për Strehimin. Si rezultat i këtyre masave, më shumë se pesë milionë apartamente të reja u ndërtuan në vitet e pasluftës. Mungesa e banesave ishte e madhe edhe në Gjermaninë Lindore. Në të njëjtën kohë me Ligjin e parë për ndërtimin e banesave në Perëndim, u miratua edhe i ashtuquajturi Akti i Rindërtimit për të nxitur ndërtimin e banesave. Në mesin e viteve 1950, ky ligj inkurajoi ndërtimin e blloqeve të apartamenteve të stilit sovjetik, tipike për Evropën Lindore.

“Në vitet 1950-1960 ndërtoheshin kryesisht apartamente me qira në pronësi të kooperativave të ndërtimit. Si rezultat, kishte një përqindje të lartë të qiramarrësve”, shpjegon profesori Günter Fornholz, i specializuar në historinë e ndërtimit. Që atëherë, norma e qiramarrësit ka ndryshuar pak. Disa ndërtesa u bënë pronë e kompanive të pasurive të paluajtshme, por qiramarrësit mbetën në apartamente.

Continue Reading

Infrastrukturë

Stambolli frikë nga një tërmet shkatërrues dhe cunami, vendosen tabela paralajmëruese

Published

on

Autoritetet në Turqi jetojnë prej muajsh nën kërcënimin e një tërmeti të madh në Stamboll, i cili dyshohet se do të jetë me magnitudë më të madhe se 7 gradë Rihter dhe si pasojë do të ketë një cunami shkatërrues.

Kjo është arsyeja pse në disa pjesë të Stambollit janë vendosur tabela paralajmëruese për cunami prej disa muajsh, duke u bërë thirrje njerëzve të lëvizin në pjesët më të larta të qytetit larg brigjeve të Bosforit.

Shenjat e para të tilla u vendosën në Buyukcekmeç, një zonë më e gjerë e Stambollit, një lagje në anën evropiane të qytetit që është shtëpia e një bregdeti të gjatë, por edhe ku zonat me popullsi të dendur ndahen nga deti vetëm nga plazhet dhe shëtitore e gjatë.

Por në të njëjtën kohë, tabela të tilla u vendosën edhe në pjesët qendrore të Stambollit, si në Fanari. Sipas shkrimit të “Protothema” greke, të njëjtat shenja ekzistojnë në rrethin e Patriarkanës Ekumenike në rrethin historik.

“Një tërmet i madh në Turqi është i sigurt”

Efthimios Lekas, profesor i gjeologjisë së aplikuar të tektonikës dinamike dhe menaxhimit të fatkeqësive natyrore dhe president i Organizatës për Planifikimin dhe Mbrojtjen nga Tërmetet, paralajmëroi edhe një herë për një tërmet të madh që u raportua në Stamboll, dhe vlerësime të ngjashme u bënë nga sizmologë nga e gjithë bota.

“Çarja analoge e veriut, e cila fillon nga deti Kaspik dhe përfundon në detin Egje në një gjatësi prej 1300 kilometrash, ka vetëm një pjesë që nuk është thyer dhe nuk ka shkaktuar ndonjë tërmet të madh dhe ai është ai që ndodhet në det në jug të Stambollit”, tha prof. Lekas ​​për shërbimin publik grek ERT.

Në të njëjtën kohë, ai sqaroi se nuk është një çarje e re, por një strukturë e madhe tektonike që është pjesë e thyerjes së Anadollit të Veriut.

Dega e dytë është ajo që shkon nga Nikomedia, kalon nga Bursa, pas së cilës ndahet në dy degë, 50 kilometra në jug. I pyetur nëse një tërmet i tillë mund të jetë shkatërrues edhe për Greqinë, Lekas ​​u përgjigj:

“Po, të dyja këto thyerje kanë një drejtim – Lindje dhe Perëndim. Prandaj, të dyja thyerjet kanë një projeksion në detin Egje, jo në zonën kontinentale të Greqisë”, tha ai, duke shtuar se këto vlerësime nuk vijnë vetëm nga sizmologë turq, por edhe nga kolegë në mbarë botën.

“Pra, fakti është se ne mund të presim një tërmet të madh në Stamboll”

Prof. Lekas ​​tregon se alarmi është shpallur kryesisht për faktin se Stambolli ka një sasi dhe dendësi të madhe të popullsisë. Një e treta e shtëpive në Stamboll janë të ndërtimit të vjetër dhe vetëm një e treta e atyre moderne janë ndërtuar sipas rregullave antisizmike.

“Por as kjo nuk na tregon shumë. Vitin e kaluar ne pamë se çfarë ndodhi në Antakia dhe më gjerë me ndërtimet e reja. Ndërtimi në qytetin e ri të Stambollit, pranë aeroportit, gjithashtu u tregua i pasigurt”, vuri në dukje ai./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending