Connect with us

Infrastrukturë

Koncepti për nënstacionin elektrik lundrues mundësi për të përmirësuar zhvillimet e erës në det të hapur

Published

on

Saipem dhe Siemens Energy kanë nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi për zhvillimin e përbashkët të një zgjidhjeje të re teknologjike në sektorin e erës në det të hapur, një koncept koncept për një nënstacion elektrik lundrues me rrymë alternative të tensionit të lartë 500 MW për përdorim në fermat e erës në det të hapur.

Nënstacionet lundruese në det të hapur, të instaluara në ujë të thellë, thuhet se ofrojnë disa avantazhe të tilla si një nënstrukturë më e lehtë, një instalim më i lehtë dhe i lehtë për asetet në kushte sfiduese si dhe kosto më të ulëta të çmontimit.

Saipem dhe Siemens Energy thonë se koncepti i tyre i nënstacionit lundrues në det të hapur do të bazohet në një nënstrukturë gjysmë zhytëse të provuar dhe është projektuar për të funksionuar në mjediset më ekstreme me stabilitet të zgjeruar dhe mund të rritet sipas kërkesës nga klientët.

Përveç kësaj, dizajni do të adresojë fazën e industrializimit pasi mund të përshtatet me infrastrukturën e fabrikimit dhe montimit në mbarë botën. Nënstacioni lundrues mund të përfaqësojë një zgjidhje të prekshme për reduktimin e kostos së niveluar të energjisë (LCOE) të fermave me erë lundruese.

Ekspertiza e Saipem në inxhinierinë e infrastrukturave komplekse dhe të qëndrueshme në det, duke përfshirë zgjidhjet lundruese, do të kombinohet me portofolin e gjerë të transmetimit të Siemens Energy për të zhvilluar një teknologji të avancuar, të standardizuar dhe të shkallëzuar.

“Ambicia jonë është të përfitojmë nga ekspertiza unike e Saipem dhe Siemens Energy, për të zhvilluar së bashku një zgjidhje moderne të projektimit lundrues për nënstacionet në det të hapur,” tha Fabrizio Botta, zyrtari kryesor tregtar, Saipem.

“Koncepti i ri do të jetë një mundësi për të përmirësuar zhvillimet e erës në det të hapur në ujërat më të thella duke ulur investimet e përgjithshme në infrastrukturë.”/Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Turbulenca të vazhdueshme në tregun e shitjes së pajisjeve të ndërtimit

Published

on

Duke përjashtuar Kinën, shitjet e pajisjeve do të kenë një ulje të butë dhe do të bien vetëm 5% këtë vit, dhe ky parashikim mbetet i pandryshuar nga fillimi i vitit.

Pas dy vitesh shitjesh anormalisht të larta në 2020 dhe 2021 falë shpenzimeve stimuluese, tregu kinez ra në vitin 2022 me një rënie prej 39%. Kjo nuk ishte vetëm për shkak të mbarimit të parave të stimulit, por ndikimi u ndërlikua nga turbulencat në sektorin kinez të pasurive të paluajtshme së bashku me vështirësitë e vendit për t’u përballur me COVID.

E vetmja pikë e ndritshme në Kinë gjatë një ose dy viteve të fundit ka qenë miniera, e cila ka investuar në kamionë hale dhe ekskavatorë të mëdhenj për të përfituar nga çmimet e larta globale të mallrave.

Përtej Kinës

Diku tjetër në botë, industria e pajisjeve të ndërtimit duket mjaft mirë këtë vit. Shumica e tregjeve po qetësohen nga nivelet më të larta të vitit të kaluar, por rëniet duken të vogla dhe vëllimet janë ende shumë të mira në terma historikë.

Ka gjithashtu një pjesë të vogël të tregjeve që pritet të rriten këtë vit, më i rëndësishmi në terma vëllimi është India.

Duke parë pak më tej, ka më shumë pasiguri rreth perspektivave për vitin 2024. OEM-të raportojnë se marrja e porosive të tyre po bie dhe kjo mund të nënkuptojë një rënie të mëtejshme më të keqe se sa pritej në shitjet globale vitin e ardhshëm.

Parashikimi aktual i kërkimit jashtë autostradës është për një rënie prej 7% në përgjithësi në 2024. Nëse ka ndonjë rishikim për këtë, ato ka të ngjarë të jenë në rënie, jo lart./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Kjo shtëpi është 4 vjet më e vjetër se sa vetë Zvicra si shtet

Published

on

Kjo shtëpi është 4 vjet më e vjetër se sa vetë Zvicra, e cila është themeluar në vitin 1291

Shtëpia e Betlehemit në Schwyz është ndërtuar në vitin 1287, e cila jo vetëm që e bën një ndër shtëpitë më të vjetra të banimit në Evropë, por edhe 4 vjet më të vjetër se vetë Zvicra, e cila është themeluar në vitin 1291, përcjell albinfo.ch.

Pjesa e jashtme përfshin panele prej druri të errët, me çati të pjerrëta. Shtëpia ka një sërë hyrjesh. Ambientet e brendshme janë një pamje e vërtetë e mrekullueshme që mund të shihet pasi tavani është i gdhendur nga druri si dhe ka disa relikte prej druri./Media Ndërtimi

Continue Reading

Infrastrukturë

Përfundon me sukses matja e rrugëve të reja në teren, Sistemi i Adresave në Kosovë drejt kompletimit

Published

on

Në kuadër të projektit REGIP të Bankës Botërore, Agjencia Kadastrale e Kosovës ka paraparë edhe komponentin për kompletimin e Sistemit të Adresave në Republikën e Kosovës.

Në kuadër të këtij komponenti janë paraparë disa aktivitetet si: Matja e rrugëve të reja në teren, mbledhja dhe përditësimi i të dhënave të adresave, prodhimi dhe instalimi i tabelave të emrave të rrugëve dhe numrave të adresave për komunat e ku mungojnë, ndërlidhja e qytetarëve me Adresa zyrtare dhe zhvillimi i aplikacionit ARIS mobile.

Aktiviteti për matjen e rrugëve të reja në teren ka përfunduar me sukses.

Ky aktivitet ka filluar në maj dhe ka përfunduar në gusht të vitit 2023.

Ky aktivitet ka pasur për qëllim matjen e rrugëve të reja të cilat kanë qenë të skicuara paraprakisht nga ana e komunave dhe më pastaj përmes GPS është bërë matja e rrugëve.

Gjatësia e rrugëve të skicuara nga komunat ka qenë rreth 635.628 metra, kurse rrugë të matura në fund të projektit ishin rreth 7.977.165 metra.

Ky aktivitet ka qenë shumë i rëndësishëm për faktin që komunave iu është dhënë mundësia që të dhënat e adresave të jenë sa më të përditësuara.

Përditësimi i të dhënave të adresave është shumë i rëndësishëm për faktin që Sistemi paraqet një gjendje më reale për numrin e tabelave të emrave të rrugëve dhe numrave të adresave që kanë nevojë për prodhim dhe instalim, e më pastaj është i rëndësishëm edhe për pajisjen e qytetarëve me adresë zyrtare./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending