Connect with us

Aktuale

Kompanitë publike nuk shtyjnë pagesën e shërbimeve, por as nuk penalizojnë konsumatorët

Published

on

Për të mos u ngarkuar qytetarët këto ditë sa gjendja është në nivele të tilla ekzekutivi po kërkon që të pezullohen pagesat për shërbimet publike si, të paktën deri në fund të muajit të ardhshëm.

Por në KEDS po thonë që pa pagesa të faturave do të ishte problem, meqë një pjesë e energjisë elektrike, importohet dhe duhet paguar.

Pagesën e shërbimeve nuk e kanë shtyrë as Kompania e Ujësjellësit “Prishtina” dhe Kompanisë “Pastrimi”.

“Ne kemi vendos nga dita e sotme vetëm një arkë do të punojë në secilën komunë. Mund të bëjnë pagesa aty por njëkohësisht mund të bëjnë edhe nga shtëpia përmes institucioneve mikrofinanciare dhe bankave komerciale, pra online”, tha zëdhënësja.

Por ajo bëri më dije se gjatë kësaj kohe konsumatorë nuk do të penalizohen.

E një gjë e tillë nuk pritet të ndodh as me ata që merren me pastrimin.

Propozimin do ta fusin në zbatim edhe në Termokos.

Zëdhënësja e ngrohtores Afërdita Uka tha përmes telefonit se një gjë e tillë nuk do ta prish stabilitetin financiar të ndërmarrjes.

Por shtyrja e pagesës së faturave të rrymës do të jetë vështirë e mundshme pasi funksionimi i KEDS’it pa të hyra momentale do të ishte i vështirë në një situatë të tillë pandemie.

Masat e propozuara nga zëvendëskryeministri Avdullah Hoti të dielën do të paraqiten për votim në mbledhjen e ardhshme të qeverisë./Express

Aktuale

Rritet çmimi i faturës së mbeturinave nga 4.70 euro në 6.20 euro

Published

on

Çmimi i faturave të mbeturinave do të rritet nga 4.70 euro në 6 euro e 20 cent. Kjo pasi Kuvendi Komunal i Prishtinës votoi rregulloren e re.

Kryeshefi i kompanisë Pastrimi, Petrit Reçica tha për Radio Kosovën se kjo nuk është ndonjë rritje e madhe pasi që kompania ka shpenzime të mëdha. Ndërkohë që Radio Kosova merr vesh se faturat do të rriten nga janari  2024.

Kuvendi Komunal i Prishtinës ka miratuar të enjten rregulloren e re për menaxhimin e mbeturinave, e cila parasheh ndryshime në fatura të mbeturinave. Kryeshefi i ndërmarrjes “Pastrimi”, Petrit Rreçica, tha për Radio Kosovën se në rregulloren e re përfshihet edhe rritja e çmimit të faturave nga 4.70 cent në 6.20 cent.

“Në mesin e ndryshimeve në rregullore të re përfshihet edhe ndryshimi i çmimit të tarifës për shërbime të qytetarëve. Nuk është ndonjë rritje e madhe nga 4.70 euro është diku 6.20 cent”, tha ai.

Reçica, tha se si kompani e kanë mirëpritur këtë rritje për shkak të shpenzimeve jashtëzakonisht të mëdha, siç thotë ai të kompanisë. Ai shtoi se këto çmime do të ndikojnë në sigurim të makinave të reja dhe shërbime sa më cilësore për qytetarët.

“Kemi shpenzime jashtëzakonisht të mëdha duke përfshirë derivatet, pjesëve, mirëmbajtjes së kamionëve dhe duke shtuar faktin se ka ndryshime edhe të çmimeve kanë prekur edhe operimin tonë çdo ditë. Ne si kompani kemi shpenzime jashtëzakonisht të mëdha edhe në deponi, ku ne kemi një vendim të qeverisë i cili rritë me automatizëm çdo 1 janar të vitit për një euro në ton. Prandaj kjo rritje e faturave do të ndikojë sadopak që si kompani të arrijmë të sigurojmë makineri të reja dhe të ofrojmë shërbim sa më cilësor edhe për qytetarët”, shtoi ai.

Reçica, nuk bëri të ditur se prej cilës datë do të zbatohet rritja, mirëpo Radio Kosova merr vesh se kjo do të ndodhë në janar 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Tregu i Fundvitit në Prishtinë, bizneset do të përzgjidhen me short

Published

on

Komuna e Prishtinës ka thënë se për arsye të numrit të lartë të bizneseve të cilat i kanë përmbushur kriteret e thirrjes publike për Tregun e Fundvitit dhe numrit të kufizuar të shtëpizave, është vendosur që përzgjedhja të bëhet përmes procedurës së shortit.

Ata kanë ftuar të gjitha bizneset të cilat i kanë plotësuar kriteret dhe emrat i gjejnë në listën që sot në ora 10:00 në sallën e Kuvendit Komunal të jenë të pranishëm në zhvillimin e procedurës së përzgjedhjes me short.

Tutje është thënë se bizneset të cilat nuk i kanë përmbushur kriteret, rrjedhimisht nuk janë ftuar në procesin e shortit, kanë të drejtë ankese tri ditë.

Ankesa u tha se duhet të drejtohet në Komisionin për Ankesa dhe Parashtresa./Media Ndërtimi

Continue Reading

Aktuale

Targat KM gati po zhduken nga veriu i Kosovës

Published

on

Targat me shkurtesën KM (Mitrovicë e Kosovës) dikur përbënin shumicën e targave të automjeteve që qarkullonin në veriun e Kosovës të banuar me shumicë serbe. Mirëpo, vetëm gjatë javëve të fundit, mijëra serbë të Kosovës i kanë konvertuar ato në targa RKS, nën frikën se do t’iu ndalohet qarkullimi.

https://www.evropaelire.org/a/veriu-pa-targat-km-/32708694.html

Continue Reading

Trending