Connect with us

Infrastrukturë

Kobelco ristrukturohet për shkak të ndryshimit të tregut kinez

Published

on

Kobelco Construction Machinery (KCM) me bazë në Japoni ka njoftuar se do të integrojë degën e saj të prodhimit kinez në degën e saj të prodhimit dhe shitjes, kështu që ka vetëm një fabrikë të prodhimit të ekskavatorëve në vend, në dritën e ndryshimit të kushteve të tregut në Kinë.

Si pjesë e lëvizjes së integrimit të filialit të prodhimit Hangzhou Kobelco Construction Machinery në Kobelco Construction Machinery (Kinë), kapaciteti i prodhimit në Kinë do të reduktohet nga 10,500 njësi në vit në 5,500 njësi në vit.

Një pjesë e kapacitetit të furnizimit të HKCM për produktet e fabrikimit do të zhvendoset gjithashtu në KCMC, ku pjesa më e madhe e mbetur do të zhvendoset në një fabrikë në Indi.

Tregu kinez i ekskavatorëve hidraulikë në vitet e fundit ka zënë afërsisht 50% të kërkesës në mbarë botën ku shitjet kanë rënë, dhe KCM tha se konkurrenca nga prodhuesit vendas kinezë po bëhet më e ashpër. Pjesa aktuale e tregut të prodhuesve me kapital të huaj ka rënë në afërsisht 20% nga rreth 50% në 2018, dhe çmimet e shitjeve kanë rënë.

KCM tha se presin që kërkesa për ekskavatorë hidraulikë të mbetet e qëndrueshme në vendet e zhvilluara dhe të rritet në vendet në zhvillim. Si e tillë, KCM planifikon të rrisë në mënyrë të qëndrueshme shitjet e ekskavatorëve të saj hidraulikë për sa i përket numrit të njësive duke forcuar rrjetet e saj lokale të shitjeve dhe duke zgjeruar modelet dhe specifikimet e produkteve për të përmbushur nevojat e tregut.

Transfertat po kryhen me faza dhe pritet të përfundojnë brenda ose rreth janarit 2023./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Bizneset hoteliere dhe gastronome lirohen nga obligimi ndaj Komunës për shfrytëzimin e hapësirave publike

Published

on

Me vendim të Kryetarit, Perparim Rama, bizneset hoteliere dhe gastronome janë liruar nga obligimi ndaj Komunës për shfrytëzimin e hapësirave publike të kryeqytetit për tremujorin e fundit (prill, maj, qershor).

“U bëjmë thirrje që për tremujorin e ardhshëm (korrik, gusht, shtator), i cili shënon edhe fillimin e pjesës së dytë të sezonës verore, të aplikoni për leje shfrytëzimi në Komunën e Prishtinës, përkatësisht në Drejtorinë e Shërbimeve Publike.”, shkruan në njoftimin e Komunës./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Kanadaja financon skemat e rezistencës së infrastrukturës ndaj klimës

Published

on

Qeveria e Kanadasë ka lënë mënjanë fonde të reja që synojnë mbrojtjen e infrastrukturës nga efektet e ndryshimeve klimatike.

Ministrat njoftuan financimin prej 46.7 milion dollarë CA (30 milion £) për dy skema të rezistencës ndaj klimës: iniciativën për Mjedisin e Ndërtuar elastik ndaj Klimës dhe Programin e Standardeve për Mbështetjen e Rezistencës në Infrastrukturë.

Iniciativa për Mjedisin e Ndërtuar Rezistent ndaj Klimës (CRBE), e financuar nga Infrastructure Canada dhe e udhëhequr nga Këshilli Kombëtar i Kërkimeve të Kanadasë, do të ofrojë njohuri për të përshtatur infrastrukturën publike aty ku është e nevojshme, për të informuar ndryshimet në kodet e ndërtesave dhe infrastrukturës dhe për të krijuar udhëzues, standarde, mjete. , dhe zgjidhje teknike për elasticitetin e klimës. Ajo do të ketë financim prej 35 milion dollarë CA për pesë vjet. Nisma do të përfshijë bashkëpunimin në të gjithë sektorin e ndërtimit, nga projektimi dhe vendimmarrja tek ndërtimi, funksionimi, mirëmbajtja dhe rinovimi.

Programi i Standardeve për Mbështetjen e Rezistencës në Infrastrukturë (SSRIP), i udhëhequr nga Këshilli i Standardeve të Kanadasë, do të marrë fonde të reja prej 11.7 milion $ CA gjatë pesë viteve, për të ofruar standarde dhe udhëzime përkatëse që trajtojnë fushat prioritare si nxehtësia, përmbytjet dhe degradimi i ngricave të përhershme. në veri.

Programi po punon me komunitetet dhe përfituesit për të siguruar që këto projekte standardizimi të promovojnë një qasje të qëndrueshme ndaj përshtatjes ndaj ndryshimeve klimatike, të rrisin qëndrueshmërinë dhe të mbështesin vendimmarrjen e informuar për infrastrukturën dhe ndërtesat në të gjithë Kanadanë.

Infrastructure Canada tha se iniciativat do të ndihmojnë në përmirësimin e qëndrueshmërisë ndaj ndryshimeve klimatike duke informuar projektimin, rinovimin dhe përmirësimin e ndërtesave dhe infrastrukturës në të ardhmen. Mjetet dhe njohuritë teknike të zhvilluara do të ndihmojnë komunitetet të marrin vendime të informuara për klimën dhe do të reduktojnë kostot që lidhen me ndërtimin, funksionimin dhe riparimin, tha ai./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Komogllava e Ferizajt bëhet me infrastrukturë të re

Published

on

Punët në rregullimin e infrastrukturës rrugore po vazhdojnë në fshatin Komogllavë të Ferizajt.

“Pamë nga afër punimet në dy projekte infrastrukturore në fshatin Komogllavë, projektin për asfaltimin e rrugëve të mbetura në këtë fshat si dhe projektin për asfaltimin e rrugës dhe rregullimin e trotuarit në Lagjen Tafaliaj në Komogllavë, investime këto që përveç që rrisin standardin e infrastrukturës rrugore në këtë fshat, gjithashtu lehtësojnë jetën e banorëve, duke i ofruar siguri e infrastrukturën e nevojshme.”, deklaroi kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending